Tip Vegan Bez bílého cukru/lowcarb

Hořká 100% tabulka s krvavým pomerančem

Puristický kakaový požitek ve své nejvyšší podobě: Tato 100% tabulka kombinuje pouze kakaovou hmotu, extra kakaové máslo Malou kapku esenciálního oleje z krvavého pomeranče, která dodává jemnou ovocnou nótu silné a přitom jemné chuti dominikánského kakaa. Zcela bez cukru a sladidel je ideální pro dietu bez cukru. 
 
 
 
 

  • Skladem
    Můžeme doručit do: 15.5.2024
98 Kč
Kategorie: HOŘKÁ
Hmotnost: 0.08 kg
Aroma: inteznivní, citrusové, sladké
Kruh chutí: sladké citrusové ovoce, pomeranč
 
VIVANI Hořká 100% tabulka s esenciálním olejem z krvavého pomeranče, 90g
 
Tabulka se 100% obsahem kakaa z dominikánské republiky v kombinaci s typicky citrusovým aroma a sladkostí červeného pomeranče. Je zcela bez cukru a sladidel. Tvoří ji pouze kakaová hmota, kakaové máslo, kakao (100% ingredience vyrobené přímo z kakaových bobů) a eseciální olej z krvavého pomeranče. Vysoký obsah kakaového másla zajistí, že i přes veškerou intenzitu se dokonale rozpouští na jazyku. 
 
Nejčokoládovější čokoláda využívá pouze kakaovou hmotu, kakaové máslo a špetku esenciálního pomerančového oleje v demeter* a bio kvalitě. Díky přídavku kakaového másla se rozplývá na jazyku, přestože má 100% obsah kakaa. Tato čokoláda je vyráběna s použitím nejkvalitnějšího kakaa z provincie Duarte na severovýchodě Dominikánské republiky. Na třech kakaových farmách v této oblasti se pěstuje prvotřídní bio kakao v demeter kvalitě. Celý proces výroby, od pražení kakaa až po vytvoření čokolády, je založen na principu "bean to bar" (od bobu po tabulku). To znamená, že všechny kroky zpracování jsou pečlivě sledovány výrobcem pod "jednou střechou".
 
*Co je to Demeter? Nejstarší německá bio značka, která je považována za nejpřísnější. Od roku 1924 představuje průkopnickou symboliku biodynamického zemědělství, které se řídí náročnými kritérii a podléhá pravidelným kontrolám. Biodynamické normy vnímají farmu jako živý organismus, kde se udržuje harmonický vztah mezi lidmi, zvířaty, rostlinami a půdou. Zahrnuje ekologické metody hnojení a využívání biodynamických přípravků z trusu, rostlin a minerálů, které společně zajišťují vysokou úrodnost půdy podle principů zdravého a přirozeného zemědělství.
 
Kakao z Dominikánské republiky je lehké, příjemně ovocné a jemné. Zažehne úžasně čokoládový ohňostroj vůní, který – pokud je správně vychutnán – přetrvává na patře ještě dlouho.

Výživové údaje (100g): Energetická hodnota 2657 kJ (644 kcal), Tuky 60g, z toho: nasycené mastné kyseliny 36g; Sacharidy 7,9g, z toho: cukry < 0,2 g ; Bílkoviny 12g; Sůl 0,03g
Složení: kakaová hmota**, kakaové máslo**, kakaový prášek**, esenciální olej z krvavého pomeranče* 0,4 %. Všechny suroviny pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství, suroviny označené ** pochází z biodynamického zemědělství. Obsah kakaové sušiny 100 %.
Může obsahovat stopy všech druhů ořechů, arašídů, mléka, vajec a sezamu.
 
Výrobce: VIVANI, Německo
Skladujte na suchém místě při teplotě 14-21°C.

logo_vivani_250x150

 

Dobrá čokoláda je mnohem víc než jen čistá sladkost. Je to cenné umělecké dílo. Nevyrábí se jednoduše, ale je láskyplně vytvořena prostřednictvím inspirace a vášně. Jako malíř pečlivě vybírá štětce, barvy a plátna, totéž platí pro umění výroby čokolády. Každá jednotlivá ingredience je stříkající barvou, od výrazného podpisu tvůrce až po perfektní inscenaci objektu. To vše je klíčové pro vytvoření uměleckého díla s trvalým a krásným efektem. Umění, které spojuje lidi a přináší štěstí.

To, co v roce 2000 začínalo jako malý podnik se snem vyrábět kvalitní čokolády se nyní rozrostlo v celosvětově uznávanou značku, značku, která znamená udržitelnost a umělecké potěšení ve více než  50 zemích po celém světě. Jakkoli se mohou kultury, jazyky a preference lišit, touha po čokoládě je stálým jmenovatelem, který spojuje znalce z celého světa.

„Říká se, že umění mluví mnoha jazyky; to samé platí s čokoládou." Andreas Meyer

Byl to Andreas Meyer, vyučený pekař a certifikovaný odborník na výživu ze Saurelandu ve Vestfálsku, kdo rozvinul myšlenku vytvořit bio čokoládu té nejvyšší kvality. Předtím pracoval v různých renomovaných organických a fairtradových společnostech a nakonec se rozhodl podnikat a založil společnost Ecofinia GmbH.

Zatímco svět v roce 1999 filozofoval o hrozících haváriích počítačů, Andreas Meyer pracoval na čokoládové řadě, která by nastavila udržitelné akcenty kulinářského potěšení pro nadcházející tisíciletí. Bylo to v tradičním Herfordově domě Weinrich (rodinná továrna na čokoládu s dlouholetou tradicí), kde našel perfektní výrobní zařízení. A právě v Corde Budde Jr., generálním řediteli závodu, Andreas našel progresivně myslícího partnera, který se již brzy inspiroval smyslem ekologické výroby.

"Umění nezná hranice a čokoláda je nejsladší formou jeho univerzálního jazyka."

Umělecký designový koncept byl vyvinut v průběhu následujících let. Zpočátku byl představen v podobě minisérie VIVANI „Edizione d’Arte“, ve které umělkyně Annette Wesselová poprvé představila své význačné obrazy na naše obaly. Díky popularitě série Wessel od roku 2009 zdobí všechny tabulky čokolády VIVANI různými vkusnými prezentacemi. Stylistická technika, která se rozhodně vyplatila. VIVANI začala vzkvétat a stala se jednou z nejoblíbenějších čokolád na německých bio trzích. Stejně jako globální exportní úspěch, díky kterému srdce milovníků čokolády rychle bije od Nového Zélandu po Kanadu, Finsko po Jižní Afriku a Singapur po Japonsko.