Aruntam 100% čokoláda Virgin Kokoa Kamili, Tanzanie Mbingu PARADISO

Tip Vegan Bez cukru/low carb 4+1 zdarma
209 Kč
Skladem

Čistá 100% čokoláda s tóny citrusů, mučenky, smetany, květin a závěrečných ořechů. Čokoláda Paradise vás přenese do opravdového ráje. Minimální zpracování a boby z Tanzanie vytvářejí obzvláště intenzivní veganskou a organickou čokoládu, bez přidaného cukru a sladidel.  

vegan-nostro-150x150directecotrade-150x150organic-150x150

Detailní informace

Detailní popis produktu

Aruntam Sensory Chocolate 100% čokoláda PARADISO Tanzanie, Kokoa Kamili

Aruntam Sensory Chocolate, kolekce Cultivars - "To nejlepší z celého světa pro skutečné čokoládové opojení". Označení Virgin značí jejich čistotu a surovost. Procházejí pouze minimálním zpracováním těch nejlepších kakaových bobů, což zaručuje zachování organoleptických, chemických i fyzikálních vlastností čokolád. Správné používání nejnovějších technologií propojuje budoucnost s tradicí, čímž vzájemně posilují svoji hodnotu a uchovávají čistotu a autentičnost produktů. Více o značce Aruntam Sensory Chocolate zde..

Veganská tabulka Paradiso Virgin 100 % je čokoláda vyrobena z kakaových bobů plantáže Tanzanian Trinitario z Mbingu – přeloženo ze svahilštiny "Z RÁJE".  Oblast se nachází na okraji krásného národního parku Udzungwa Mountains v údolí Kilombero v regionu Morogoro. Déšť zde může trvat i 8 měsíců a v době sucha je to mohutná řeka protékající údolím, která dodává vodu potřebnou pro život. Kakaové boby jsou vykupovány od společnosti Kokoa Kamili.

Kokoa Kamili Fermentery založili Brian LoBue a Simran Bindra a stojí na pozadí mezinárodního rozvoje po celé východní a jižní Africe. Před vznikem společnosti dominoval v této oblasti jediný kupující, který tím získal pravomoc určovat cenu kakaa a farmáři v údolí Kilombero dostávali jedno z nejhorších ohodnocení v zemi. Již v prvním roce fungování Kokoa Kamili se však odměny za kakaové boby staly jedněmi z nejvyšších v celé Tanzanii.

Dnes společnost vytváří obdivuhodnou síť téměř 3000 malých farmářů, hospodařících na plantážích průměrné velikosti 0,5-2 akry. Společnost Kokoa Kamili platí farmářům za čerstvé - „mokré“ kakaové boby prémiovou cenu, výrazně přesahující tržní sazbu a provádí vlastní fermentaci a sušení. Převzetím procesu fermentace a sušení může společnost vyrábět konzistentnější a kvalitnější kakaové boby. Tato metoda zemědělcům výrazně snižuje pracovní zátěž se současně vyšším finančním ohodnocením a zemědělcům se vyplácí ihned poté, co družstvo obdrží „mokré“ kakaové boby. Společnost Kokoa Kamili také distribuuje sazenice kakaovníků zemědělcům v komunitě a ročně pomáhají při výsadbě více než 45 000 stromů.

Kokoa Kamili se nachází v národním parku Udzungwa Mountains známé pro neobyčejnou hojnost divokých ptáků a savců. Je nejznámější pro jedenáct různých druhů primátů, život ptáků a je jedním ze tří zbývajících míst, kde se v horském prostředí nachází vzácní horští sloni Savannah. Současné odhady říkají, že v oblasti Udzungwa a okolí žije asi 2 000 slonů.

Doufejme, že nadále poroste pozornost věnovaná férové produkci kakaovníků i pozornost k ochraně přírodního prostředí národního parku Udzungwa Mountains – koutu ráje, díky kterému si můžeme vychutnávat výjimečnou chuť 100% tabulky Paradise VIrgin. Čokoláda přenese do ráje mysl i tělo, díky blahodárným účinkům šetrně zpracovaných kakaových bobů.

Výživová hodnota (100 g): Energie 2368 kJ / 566 kcal; Tuk 47 g, z toho nasycené 30 g; Sacharidy 23 g, z toho cukry 0,0 g; Bílkoviny 11,5 g; Sůl 0,0 g.
Složení: bio kakaová hmota. Obsah kakaa 100 %. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů, mléka, cukru, sezamu a sóji. 
Výrobce: Aruntam Chocolate, Via Varese 8 - S. Giuliano Mil.se - 20098 Milano

Doplňkové parametry

Kategorie: HOŘKÁ
Hmotnost: 0.045 kg
Původ bobů: Tanzanie Mbingu - Kokoa Kamili (Trinitario)
Aroma: ovocné, přírodní
Kruh chutí: citrusy, tamarind, mučenka, melasa, smetana, květiny, citronová tráva, meduňka, ořechy

aruntam_logo_velké

Aruntam Sensory Chocolate je italská bean-to-bar čokoládovna. Její produkty v nás mají vyvolávat emoce, při každém ochutnání. Tato „craft“ čokoládovna pečlivě kontroluje a ovládá celý systém výroby – od výběru kakaových bobů až po obaly produktů, díky kterým šíří vášeň pro svět kakaa. 

"Chtěli bychom vyprávět příběhy plné odvahy i nadšení. To nás vedlo a vede k vytváření sortimentu v naději, že milovníci kvalitní čokolády ochutnají výsledek, který lze z našich surovin získat."

Samotné slovo Aruntam má připomínat ducha odvahy domorodého kmene v Ekvádoru, stejné síly, která byla inspirací pro mistrovské smíchání ingrediencí a know-how uznávané chuti Made in Italy. Význam Aruntam skvěle vystihuje i zakladatelku Piu Rivier, jejíž železné odhodlání pomohlo vytvořit něco speciálního ve světě čokolády. Pia je srdcem celého projektu. Sledovala každý krok projektu – výběr kakaových bobů a surovin, zpracování a osobní vytváření receptů produktů v laboratoři v ekologicky certifikované laboratoři v San Giuliano v Milánu. 

Aruntam Sensory Chocolate používá pouze zdroje, u nichž je respektována filozofie Direct & Eco Trade. Zde jsou dohody uzavírány přímo s producenty v zemích původu a kakao je nakupováno přímo od nich. Díky tomu je podporován nezávislý rozvoj komunit, které pěstují toto úžasné "ovoce". Je to systém, který umožňuje mít kontrolu nad touto zásadní surovinou, pro výrobu kvalitních čokolád. Aruntam dodržuje stejnou filozofii i při výběru všech ostatních ingrediencí používaných při jejich výrobě. 

"Vynikající výrobky lze získat pouze výběrem těch nejlepších surovin, proto jsme od roku 2012 zapojeni do vzdělávacího projektu s cílem získávat povědomí a znalosti o světě. Jedině tak můžeme vybírat pouze suroviny vynikající kvality."

Zpracování všech surovin je šetrné. Jsou vybírány pouze ty nejlepší boby, teplota je kontrolována tzv. krátkými cykly, díky čemuž vzniká minimálně zpracovaná čokoláda, v níž jsou maximálně zachovány organoleptické vlastnosti ingrediencí. 

"Našim cílem je udržovat čistotu a pravost našich produktů s využitím nejlepších dostupných technologií, protože tradice a budoucnost nejsou neslučitelně v rozporu, ale naopak. Pokud budou přijaty správným způsobem, budou se navzájem vylepšovat a doplňovat."

Pozornost je v Aruntam Sensory Chocolate věnována i ochraně životního prostředí, proto jsou všechny výrobky ekologicky certifikovány. Díky pečlivosti a jisté obětavosti v průběhu celého procesu výroby splňuje nabídka i konkrétní stravovací směry.

I přesto, že se jedná o mladý projekt je díky této odvážné filosofii neustálého hledání harmonie chutí a čistotou celého procesu zpracování, již získali několik důležitých mezinárodních uznání. Vyzkoušejte a dopřejte si nový, neotřelý senzorický zážitek při ochutnávce produktů Aruntam Sensory Chocolate.