Aruntam hořká 72½% Kokoa Kamili, Tanzanie Mbingu

Výprodej - EXPIRACE Vegan
209 Kč –33 % 139 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
14.6.2023

Exp. 12/2022

Obzvláště intenzivní Single Origin organická 72½% čokoláda. Kakaové boby z tanzanské oblasti Mbingu vynikají květinovým aroma, ovocnými chutěmi citrusů a tamarindu s tóny marakuji, červených plodů a sladké melasy. Patrné jsou podtóny citrónové trávy, meduňky a ořechů. Chutě příjemně spojuje cukr z kokosových květů. 

 vegan-nostro-150x150 directecotrade-150x150 organic-150x150

2018_gold_World 2018_gold_Europen

Detailní informace

Detailní popis produktu

Aruntam Sensory Chocolate tmavá 72½% čokoláda Tanzanie Mbingu, Kokoa Kamili

Aruntam Sensory Chocolate, kolekce "I VOLTI DEL MONDO“ v překladu „TVÁŘE SVĚTA", vyzdvihují důležitost nejen čokolády, lásky a vášně, ale každé tváře světa. Kolekce čokolád z pouze unikátních organických kakaových bobů jsou RAW, tedy podléhají pouze minimálnímu zpracování. Díky tomu si uchovávají smyslovou i nutriční kvalitu vybraných kakaových bobů. Chuťové profily čokolád jsou ohraničeny a propojeny cukrem z kokosových květů.

Single Origin, organická 72½% RAW čokoláda z bobů odrůdy Trinitario - "Fine Raw Chocolate". Oblast exotické Tanzanie dává tabulce úžasnou škálu květinovo - ovocných chutí, zejména citrusů, marakuji, červených tropických plodů. Jsou patrné i bylinné podtóny citrónové trávy, meduňky, chutě tamarindu a ořechů. Paletu chutí kakaových bobů z plantáže Mbingu, již obhospodařovává družstvo Kokoa Kamili, dotváří cukr z kokosových květů. Více o značce Aruntam Sensory Chocolate zde.. 

Kokoa Kamili Fermentery založili Brian LoBue a Simran Bindra. Stojí na pozadí mezinárodního rozvoje férové produkce po celé východní a jižní Africe. Před vznikem společnosti dominoval v této oblasti jediný kupující, který tím získal pravomoc určovat cenu kakaa. Farmáři v údolí Kilombero dostávali jedno z nejhorších ohodnocení v zemi! Již v prvním roce fungování Kokoa Kamili se však odměny za kakaové boby staly jedněmi z nejvyšších v celé Tanzanii.

Dnes společnost vytváří obdivuhodnou síť téměř 3000 malých farmářů, hospodařících na plantážích průměrné velikosti 0,5-2 akry. Společnost Kokoa Kamili platí farmářům za čerstvé - „mokré“ kakaové boby prémiovou cenu, výrazně přesahující tržní sazbu a provádí vlastní fermentaci a sušení. Převzetím procesu fermentace a sušení může společnost vyrábět konzistentnější a kvalitnější kakaové boby. Tato metoda zemědělcům výrazně snižuje pracovní zátěž se současně vyšším finančním ohodnocením Zemědělcům se vyplácí ihned poté, co družstvo obdrží „mokré“ kakaové boby. Společnost Kokoa Kamili také distribuuje sazenice kakaovníků zemědělcům v komunitě a ročně pomáhají při výsadbě více než 45 000 stromů.

Kokoa Kamili se nachází v národním parku Udzungwa Mountains známé pro neobyčejnou hojnost divokých ptáků a savců. Je nejznámější pro jedenáct různých druhů primátů, život ptáků a je jedním ze tří zbývajících míst, kde se v horském prostředí nachází vzácní horští sloni Savannah. Současné odhady říkají, že v oblasti Udzungwa a okolí žije asi 2 000 slonů.

Doufejme, že nadále poroste pozornost věnovaná férové produkci kakaovníků i pozornost k ochraně přírodního prostředí národního parku Udzungwa Mountains – koutu ráje. Krásné zpracování a příběh čokolády potěší vás i vaše blízké.  

Ocenění:

2018 Zlatý vítěz International Chocolate Awards – European Bean to Bar Competition.

2018 Zlatý vítěz International Chocolate Awards – World Final.

Výživové hodnoty (100g): Energie 2328 kJ / 556 kcal; Tuky 41 g, z toho nasycené 24 g; Sacharidy 34 g, z toho cukry 26 g; Bílkoviny 8 g; Sůl 0,0 g.Složení: raw kakaová hmota min. 72,5%*, cukr z kokosových květů*, raw kakaové máslo*, slunečnicový lecithin* (*organická surovina). Může obsahovat stopy ořechů, arašídů, mléka, cukru, sezamu a sóji. 
Výrobce: Aruntam Chocolate, Via Varese 8 - S. Giuliano Mil.se - 20098 Milano
 

Doplňkové parametry

Kategorie: HOŘKÁ
Hmotnost: 0.05 kg
Původ bobů: Tanzanie Mbingu - Kokoa Kamili (Trinitario)
Aroma: ovocné, mléčné, květinové
Kruh chutí: citrusy, tamarind, mučenka, melasa, smetana, květiny, citronová tráva, meduňka, ořechy

aruntam_logo_velké

Aruntam Sensory Chocolate je italská bean-to-bar čokoládovna. Její produkty v nás mají vyvolávat emoce, při každém ochutnání. Tato „craft“ čokoládovna pečlivě kontroluje a ovládá celý systém výroby – od výběru kakaových bobů až po obaly produktů, díky kterým šíří vášeň pro svět kakaa. 

"Chtěli bychom vyprávět příběhy plné odvahy i nadšení. To nás vedlo a vede k vytváření sortimentu v naději, že milovníci kvalitní čokolády ochutnají výsledek, který lze z našich surovin získat."

Samotné slovo Aruntam má připomínat ducha odvahy domorodého kmene v Ekvádoru, stejné síly, která byla inspirací pro mistrovské smíchání ingrediencí a know-how uznávané chuti Made in Italy. Význam Aruntam skvěle vystihuje i zakladatelku Piu Rivier, jejíž železné odhodlání pomohlo vytvořit něco speciálního ve světě čokolády. Pia je srdcem celého projektu. Sledovala každý krok projektu – výběr kakaových bobů a surovin, zpracování a osobní vytváření receptů produktů v laboratoři v ekologicky certifikované laboratoři v San Giuliano v Milánu. 

Aruntam Sensory Chocolate používá pouze zdroje, u nichž je respektována filozofie Direct & Eco Trade. Zde jsou dohody uzavírány přímo s producenty v zemích původu a kakao je nakupováno přímo od nich. Díky tomu je podporován nezávislý rozvoj komunit, které pěstují toto úžasné "ovoce". Je to systém, který umožňuje mít kontrolu nad touto zásadní surovinou, pro výrobu kvalitních čokolád. Aruntam dodržuje stejnou filozofii i při výběru všech ostatních ingrediencí používaných při jejich výrobě. 

"Vynikající výrobky lze získat pouze výběrem těch nejlepších surovin, proto jsme od roku 2012 zapojeni do vzdělávacího projektu s cílem získávat povědomí a znalosti o světě. Jedině tak můžeme vybírat pouze suroviny vynikající kvality."

Zpracování všech surovin je šetrné. Jsou vybírány pouze ty nejlepší boby, teplota je kontrolována tzv. krátkými cykly, díky čemuž vzniká minimálně zpracovaná čokoláda, v níž jsou maximálně zachovány organoleptické vlastnosti ingrediencí. 

"Našim cílem je udržovat čistotu a pravost našich produktů s využitím nejlepších dostupných technologií, protože tradice a budoucnost nejsou neslučitelně v rozporu, ale naopak. Pokud budou přijaty správným způsobem, budou se navzájem vylepšovat a doplňovat."

Pozornost je v Aruntam Sensory Chocolate věnována i ochraně životního prostředí, proto jsou všechny výrobky ekologicky certifikovány. Díky pečlivosti a jisté obětavosti v průběhu celého procesu výroby splňuje nabídka i konkrétní stravovací směry.

I přesto, že se jedná o mladý projekt je díky této odvážné filosofii neustálého hledání harmonie chutí a čistotou celého procesu zpracování, již získali několik důležitých mezinárodních uznání. Vyzkoušejte a dopřejte si nový, neotřelý senzorický zážitek při ochutnávce produktů Aruntam Sensory Chocolate.