Aruntam hořká 72½% Ekvádor Guyas, El Pechichal

Vegan 4+1 zdarma
209 Kč
Skladem

Zvláště krémová 72½% čokoláda s tóny černé melasy, následovaná aromatickým kávovým nádechem, praženými ořechy - zejména hořkou mandlí a banánem. Bohatý chuťových profil ekvádorských kakaových bobů z oblasti Guays, plantáže El Pechichal dotváří cukr z kokosových květů.

vegan-nostro-150x150  directecotrade-150x150 organic-150x150

2018_bronze_European

Detailní informace

Detailní popis produktu

Aruntam Sensory Chocolate tmavá čokoláda 72½% RAW Ekvádor, Guyas El Pechical

Aruntam Sensory Chocolate, kolekce "I VOLTI DEL MONDO“ v překladu „TVÁŘE SVĚTA", vyzdvihují důležitost nejen čokolády, lásky a vášně, ale každé tváře světa. Kolekce čokolád z pouze unikátních organických kakaových bobů jsou RAW, tedy podléhají pouze minimálnímu zpracování. Díky tomu si uchovávají smyslovou i nutriční kvalitu vybraných kakaových bobů. Chuťové profily čokolád jsou ohraničeny a propojeny cukrem z kokosových květů. Více o značce Aruntam Sensory Chocolate zde.. 

Bohatý chuťový profil černé melasy, kávového aroma, pražených ořechů, hořkých mandlí a náznaky banánuobzvláště jemné tabulce, díky vzácným stromům „Národního“ ekvádorského kakaa. Kakaové boby v této organické, minimálně zpracované (RAW) 72½% tabulce pocházejí z Ekvádoru, oblasti Mbingu – plantáže El Pechichal.

 Ekvádorský Guayas vděčí za svůj název stejnojmenné řece, největší na tichomořské straně Jižní Ameriky. Nachází se zde plantáž „El Pechichal“, která byla aktivní i v dobách známých jako Gran Cacao – Zlatá éra kakaa mezi lety 1870 až 1920. Plantáž funguje dodnes a zachovaly se zde i vzácné stromy Cacao Nacional. Celý proces – pěstování i základního zpracování bobů probíhá přímo na plantážích, čímž je zaručena kvalita a sledovatelnost produktu.

„El Pechichal“ původně vlastnila rodina z města Cuenca a z tohoto důvodu zdobí tabulku fotka, představující obraz města Cuencana – krásná žena se záměrem prodat tradiční koše, které sama vyrobila. Ekvádořané vždy milovali své zvyky, a právě touto láskou chrání své vzácné kakaovníky.

Krémově jemná tabulka s bohatým chuťovým profilem ekvádorského národního kakaa je nevšedním zážitkem pro všechny smysly.

Ocenění: 
2018 Bronzový vítěz International Chocolate Awards (European Bean to Bar Competition)
 
Výživové hodnoty (100 g): Energie 606 kcal / 2537 kJ; Tuky 43,7 g, z toho nasycené tuky 27,5 g; Sacharidy 44,4 g, z toho cukr 26,8 g; Bílkoviny 8,6 g; Sůl 0,0 g.
Složení: kakaová hmota min. 72,5%*, cukr z kokosových květů*, kakaové máslo*, slunečnicový lecithin* (*organická surovina). Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
Výrobce: Aruntam Chocolate, Via Varese 8 - S. Giuliano Mil.se - 20098 Milano
 

Doplňkové parametry

Kategorie: HOŘKÁ
Hmotnost: 0.05 kg
Původ bobů: Ekvádor - Single Farm El Pechichal–Gran Cacao, Guayas
Aroma: pražené, sladké
Kruh chutí: káva, černá melasa, pražené ořechy, hořká mandle, banán

aruntam_logo_velké

Aruntam Sensory Chocolate je italská bean-to-bar čokoládovna. Její produkty v nás mají vyvolávat emoce, při každém ochutnání. Tato „craft“ čokoládovna pečlivě kontroluje a ovládá celý systém výroby – od výběru kakaových bobů až po obaly produktů, díky kterým šíří vášeň pro svět kakaa. 

"Chtěli bychom vyprávět příběhy plné odvahy i nadšení. To nás vedlo a vede k vytváření sortimentu v naději, že milovníci kvalitní čokolády ochutnají výsledek, který lze z našich surovin získat."

Samotné slovo Aruntam má připomínat ducha odvahy domorodého kmene v Ekvádoru, stejné síly, která byla inspirací pro mistrovské smíchání ingrediencí a know-how uznávané chuti Made in Italy. Význam Aruntam skvěle vystihuje i zakladatelku Piu Rivier, jejíž železné odhodlání pomohlo vytvořit něco speciálního ve světě čokolády. Pia je srdcem celého projektu. Sledovala každý krok projektu – výběr kakaových bobů a surovin, zpracování a osobní vytváření receptů produktů v laboratoři v ekologicky certifikované laboratoři v San Giuliano v Milánu. 

Aruntam Sensory Chocolate používá pouze zdroje, u nichž je respektována filozofie Direct & Eco Trade. Zde jsou dohody uzavírány přímo s producenty v zemích původu a kakao je nakupováno přímo od nich. Díky tomu je podporován nezávislý rozvoj komunit, které pěstují toto úžasné "ovoce". Je to systém, který umožňuje mít kontrolu nad touto zásadní surovinou, pro výrobu kvalitních čokolád. Aruntam dodržuje stejnou filozofii i při výběru všech ostatních ingrediencí používaných při jejich výrobě. 

"Vynikající výrobky lze získat pouze výběrem těch nejlepších surovin, proto jsme od roku 2012 zapojeni do vzdělávacího projektu s cílem získávat povědomí a znalosti o světě. Jedině tak můžeme vybírat pouze suroviny vynikající kvality."

Zpracování všech surovin je šetrné. Jsou vybírány pouze ty nejlepší boby, teplota je kontrolována tzv. krátkými cykly, díky čemuž vzniká minimálně zpracovaná čokoláda, v níž jsou maximálně zachovány organoleptické vlastnosti ingrediencí. 

"Našim cílem je udržovat čistotu a pravost našich produktů s využitím nejlepších dostupných technologií, protože tradice a budoucnost nejsou neslučitelně v rozporu, ale naopak. Pokud budou přijaty správným způsobem, budou se navzájem vylepšovat a doplňovat."

Pozornost je v Aruntam Sensory Chocolate věnována i ochraně životního prostředí, proto jsou všechny výrobky ekologicky certifikovány. Díky pečlivosti a jisté obětavosti v průběhu celého procesu výroby splňuje nabídka i konkrétní stravovací směry.

I přesto, že se jedná o mladý projekt je díky této odvážné filosofii neustálého hledání harmonie chutí a čistotou celého procesu zpracování, již získali několik důležitých mezinárodních uznání. Vyzkoušejte a dopřejte si nový, neotřelý senzorický zážitek při ochutnávce produktů Aruntam Sensory Chocolate.