Aruntam 100% čokoláda VIRGIN Ekvádor, Guyas

Vegan Bez cukru/low carb
209 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
14.6.2023

100% čokoláda, bez přidaného cukru a sladidel: Intenzivní a sladké aroma ekvádorských Arriba Nacional bobů doplňují tóny květin, tropického ovoce, jemná chuť ořechů a sladké „balsamico“, zakončené nádechem citrusů a koření.

vegan-nostro-150x150directecotrade-150x150organic-150x150

Detailní informace

Detailní popis produktu

Aruntam Sensory Chocolate 100% VIRGIN čokoláda Arriba Nacional – Ecuador

Aruntam Sensory Chocolate, kolekce Cultivars - "To nejlepší z celého světa pro skutečné čokoládové opojení". Označení Virgin značí jejich čistotu a surovost. Procházejí pouze minimálním zpracováním těch nejlepších kakaových bobů, což zaručuje zachování organoleptických, chemických i fyzikálních vlastností čokolád. Správné používání nejnovějších technologií propojuje budoucnost s tradicí, čímž vzájemně posilují svoji hodnotu a uchovávají čistotu a autentičnost produktů. Více o značce Aruntam Sensory Chocolate zde..

Vychutnejte si intenzivní a přirozeně sladké aroma ekvádorských Arriba Nacional bobů, doplněné tóny květin, tropického ovoce i sladkého „balsamica“. Jemnou oříškovou chuť zakončuje nádech citrusů a koření. „balsamica“. BIO, minimálně zpracovaná RAW organická 100% čokoláda, bez přidaného cukru a sladidel.

Ekvádor je kolébkou, kde byla rostlina Theobroma Cacao domestikována. Nové vědecké důkazy poukazují, že kakaovník byl poprvé pěstován jako potravina před více než 5 000 lety v amazonském deštném pralese. Typickou ekvádorskou genetickou odrůdou je Nacional, který je pro své organoleptické vlastnosti považován za vysoce ceněné kakao. Nazývá se také Arriba Nacional. Slovo Arriba bylo přidáno, když se evropští obchodníci začali ptát domorodců, kde najít neuvěřitelné kakaové boby, které do Evropy přinesl Hernán Cortés v 16. století. Odpověděli „arriba“, tedy „proti proudu řeky“. Jednalo se o velkou řeku Guayas, největší řeku jihoamerického povodí na straně Tichého oceánu, jejíž široká delta tvoří záliv Guayaquil.

Složení: organické kakaové boby. Obsah kakaa: min. 100 %. Může obsahovat stopy ořechů a mléka. 
Výživové údaje (100 g): Energetická hodnota 2368 kJ / 566 kcal; Tuk 47 g, z toho nasycené 30 g; Sacharidy 23 g, z toho cukry 0,0 g; Bílkoviny 11,5 g; Sůl 0,0 g.
Výrobce: Aruntam Chocolate, Via Varese 8 - S. Giuliano Mil.se - 20098 Milano

Doplňkové parametry

Kategorie: HOŘKÁ
Hmotnost: 0.05 kg
Druh čokolády: Hořká
Původ bobů: Ekvádor Guyas (Arriba Nacional)
Aroma: intenzivní, sladké
Kruh chutí: tropické ovoce, ořechy, balsamico, citrusy, koření

aruntam_logo_velké

Aruntam Sensory Chocolate je italská bean-to-bar čokoládovna. Její produkty v nás mají vyvolávat emoce, při každém ochutnání. Tato „craft“ čokoládovna pečlivě kontroluje a ovládá celý systém výroby – od výběru kakaových bobů až po obaly produktů, díky kterým šíří vášeň pro svět kakaa. 

"Chtěli bychom vyprávět příběhy plné odvahy i nadšení. To nás vedlo a vede k vytváření sortimentu v naději, že milovníci kvalitní čokolády ochutnají výsledek, který lze z našich surovin získat."

Samotné slovo Aruntam má připomínat ducha odvahy domorodého kmene v Ekvádoru, stejné síly, která byla inspirací pro mistrovské smíchání ingrediencí a know-how uznávané chuti Made in Italy. Význam Aruntam skvěle vystihuje i zakladatelku Piu Rivier, jejíž železné odhodlání pomohlo vytvořit něco speciálního ve světě čokolády. Pia je srdcem celého projektu. Sledovala každý krok projektu – výběr kakaových bobů a surovin, zpracování a osobní vytváření receptů produktů v laboratoři v ekologicky certifikované laboratoři v San Giuliano v Milánu. 

Aruntam Sensory Chocolate používá pouze zdroje, u nichž je respektována filozofie Direct & Eco Trade. Zde jsou dohody uzavírány přímo s producenty v zemích původu a kakao je nakupováno přímo od nich. Díky tomu je podporován nezávislý rozvoj komunit, které pěstují toto úžasné "ovoce". Je to systém, který umožňuje mít kontrolu nad touto zásadní surovinou, pro výrobu kvalitních čokolád. Aruntam dodržuje stejnou filozofii i při výběru všech ostatních ingrediencí používaných při jejich výrobě. 

"Vynikající výrobky lze získat pouze výběrem těch nejlepších surovin, proto jsme od roku 2012 zapojeni do vzdělávacího projektu s cílem získávat povědomí a znalosti o světě. Jedině tak můžeme vybírat pouze suroviny vynikající kvality."

Zpracování všech surovin je šetrné. Jsou vybírány pouze ty nejlepší boby, teplota je kontrolována tzv. krátkými cykly, díky čemuž vzniká minimálně zpracovaná čokoláda, v níž jsou maximálně zachovány organoleptické vlastnosti ingrediencí. 

"Našim cílem je udržovat čistotu a pravost našich produktů s využitím nejlepších dostupných technologií, protože tradice a budoucnost nejsou neslučitelně v rozporu, ale naopak. Pokud budou přijaty správným způsobem, budou se navzájem vylepšovat a doplňovat."

Pozornost je v Aruntam Sensory Chocolate věnována i ochraně životního prostředí, proto jsou všechny výrobky ekologicky certifikovány. Díky pečlivosti a jisté obětavosti v průběhu celého procesu výroby splňuje nabídka i konkrétní stravovací směry.

I přesto, že se jedná o mladý projekt je díky této odvážné filosofii neustálého hledání harmonie chutí a čistotou celého procesu zpracování, již získali několik důležitých mezinárodních uznání. Vyzkoušejte a dopřejte si nový, neotřelý senzorický zážitek při ochutnávce produktů Aruntam Sensory Chocolate.