Aruntam vegan čokoládový nugát GIANDUJA Ekvádor, Los Rios

Výprodej - EXPIRACE Vegan
209 Kč –33 % 139 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
14.6.2023

Exp. 09/2022

Single-origin veganská 40% nugátová čokoláda je reprodukcí tradiční receptury "Gianduja". Tabulka snoubí ovocné tóny a intenzivní aroma kakaových bobů Arriba NacionalLos Rios s lískooříškovým krémem z italských, šetrně opečených lískových ořechů Nocciole Piemonte. Nebeská kombinace!

vegan-nostro-150x150  directecotrade-150x150 organic-150x150

2018_silver_EU

Detailní informace

Detailní popis produktu

Aruntam Sensory Chocolate čokoládový nugát GIANDUJA Ekvádor, Los Rios & LÍSKOOŘÍŠKOVÁ PASTA z Nocciole Piemonte I.G.P. 72½

Aruntam Sensory Chocolate, kolekce "I VOLTI DEL MONDO“ v překladu „TVÁŘE SVĚTA", vyzdvihují důležitost nejen čokolády, lásky a vášně, ale každé tváře světa. Kolekce čokolád z pouze unikátních organických kakaových bobů jsou RAW, tedy podléhají pouze minimálnímu zpracování. Díky tomu si uchovávají smyslovou i nutriční kvalitu vybraných kakaových bobů. Chuťové profily čokolád jsou ohraničeny a propojeny cukrem z kokosových květů. Více o značce Aruntam Sensory Chocolate zde.. 

Gianduja Extra Dark Chocolate nás vrací zpátky v čase až k počátkům italské tradice „par excellence“. Čokoláda reprodukuje původní recepturu kakaa, lískových ořechů a cukru s použitím těch nejlepších suorvin. Ořechovou částí jsou ekologicky pěstované lískové ořechy z Langhe – pro svoji vynikající chuť a aroma jsou všeobecně uznávány jako nejlepší lískové ořechy na světě.  Jedná se o plody vyšlechtěné kultury Tonda Gentile delle Langhe, pěstované výhradně v oblasti, které povoluje řád regionu Piemont. Ořechy doplňuje chuť Single Origin čokolády ekvádorského „Arriba Nacional“ z regionu Los Rios s tisíciletou historií a kakaové boby jsou dlouho považovány za jedny z nejlepších, pro své výrazné smyslové vlastnosti.

Legendární „pasta“ původně vznikla nahrazením části kakaa tehdy levnějším Tonda Gentile lískooříškovou pastou z Langhe, jelikož se kakao stalo extrémně nákladným kvůli blokádě uvalené Napoleonem na zboží pocházející z britských kolonií. Legenda praví, že měkká pasta byla „rychle rozmíchána a lžící“ a dala vzniknout typickému tvaru gianduiotta. Jednalo se o první balenou čokoládu, která byla představena na karnevalu v roce 1865 a distribuovala ji maskovaná postava italské Commedia dell’Arte Gianduja. Maska zastupuje Turín a v karnevalové tradici stojí po boku ostatních maskovaných postav: Balanzone pro Bolognu, Pantalone pro Benátky, Pulcinella pro Neapol a dalších. Předpokládá se, že název pochází z „Gioan dla doja“, „Giovanni del boccale“ nebo z francouzského „Jean Andouille“. Postavu vytvořili dva loutkaři na konci 18. století a má představovat chytrost, lehkovážnost a vlasteneckého ducha. Jeztělesněním drsného rolníka s ostrým jazykem, ale velkorysým srdcem. Kostým je v klasickém stylu 17. století – hnědá plátěná bunda, zelené kalhoty, žlutý kabát a červené ponožky. Gianduja každoročně pochoduje s lidmi při slavnostech patrona města Turín a své jméno propůjčila druhu slavných čokolád – gianduiotti.

Vzhledem k tomu, že tato pochoutka vznikla ve spojení s karnevalovou oslavou, zdobí obal fotografie Lorena Laurenti © z jednoho z nejslavnějších karnevalů na světě: Benátského karnevalu. Je připomenutím prastaré italské tradice – někteří ji dokonce datují k dobám od římského festivalu Saturnalia, kdy lidé dali své povinnosti stranou a věnovali se zábavě a hrám. Tabulka Gijanduja je nevšední ochutnávkou spojující minulost a současnost.

Ocenění:

2018 Stříbrný vítěz International Chocolate Awards  (European Bean-to-Bar)

Složení: kakaová hmota min. 40%, pasta z LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ (32,5%), třtinový cukr a cukr z kokosových květů, kakaové máslo. Výživové údaje (100 g): Energie 605 kcal / 2534 kJ; Tuky 45 g, z toho nasycené tuky 17 g; Sacharidy 38 g, z toho cukry 28 g; Bílkoviny 9 g; Sůl 0,0 g.

Výrobce: Aruntam Chocolate, Via Varese 8 - S. Giuliano Mil.se - 20098 Milano

Doplňkové parametry

Kategorie: HOŘKÁ
Hmotnost: 0.05 kg
Původ bobů: Ekvádor Los Rios (Arriba Nacional)
Původ surovin: lískové ořechy Itálie, Langhe (oblast Piemont)
Aroma: krémové, květinové, ovocné
Kruh chutí: pražené lískové ořechy, tropické ovoce, květinové tóny

aruntam_logo_velké

Aruntam Sensory Chocolate je italská bean-to-bar čokoládovna. Její produkty v nás mají vyvolávat emoce, při každém ochutnání. Tato „craft“ čokoládovna pečlivě kontroluje a ovládá celý systém výroby – od výběru kakaových bobů až po obaly produktů, díky kterým šíří vášeň pro svět kakaa. 

"Chtěli bychom vyprávět příběhy plné odvahy i nadšení. To nás vedlo a vede k vytváření sortimentu v naději, že milovníci kvalitní čokolády ochutnají výsledek, který lze z našich surovin získat."

Samotné slovo Aruntam má připomínat ducha odvahy domorodého kmene v Ekvádoru, stejné síly, která byla inspirací pro mistrovské smíchání ingrediencí a know-how uznávané chuti Made in Italy. Význam Aruntam skvěle vystihuje i zakladatelku Piu Rivier, jejíž železné odhodlání pomohlo vytvořit něco speciálního ve světě čokolády. Pia je srdcem celého projektu. Sledovala každý krok projektu – výběr kakaových bobů a surovin, zpracování a osobní vytváření receptů produktů v laboratoři v ekologicky certifikované laboratoři v San Giuliano v Milánu. 

Aruntam Sensory Chocolate používá pouze zdroje, u nichž je respektována filozofie Direct & Eco Trade. Zde jsou dohody uzavírány přímo s producenty v zemích původu a kakao je nakupováno přímo od nich. Díky tomu je podporován nezávislý rozvoj komunit, které pěstují toto úžasné "ovoce". Je to systém, který umožňuje mít kontrolu nad touto zásadní surovinou, pro výrobu kvalitních čokolád. Aruntam dodržuje stejnou filozofii i při výběru všech ostatních ingrediencí používaných při jejich výrobě. 

"Vynikající výrobky lze získat pouze výběrem těch nejlepších surovin, proto jsme od roku 2012 zapojeni do vzdělávacího projektu s cílem získávat povědomí a znalosti o světě. Jedině tak můžeme vybírat pouze suroviny vynikající kvality."

Zpracování všech surovin je šetrné. Jsou vybírány pouze ty nejlepší boby, teplota je kontrolována tzv. krátkými cykly, díky čemuž vzniká minimálně zpracovaná čokoláda, v níž jsou maximálně zachovány organoleptické vlastnosti ingrediencí. 

"Našim cílem je udržovat čistotu a pravost našich produktů s využitím nejlepších dostupných technologií, protože tradice a budoucnost nejsou neslučitelně v rozporu, ale naopak. Pokud budou přijaty správným způsobem, budou se navzájem vylepšovat a doplňovat."

Pozornost je v Aruntam Sensory Chocolate věnována i ochraně životního prostředí, proto jsou všechny výrobky ekologicky certifikovány. Díky pečlivosti a jisté obětavosti v průběhu celého procesu výroby splňuje nabídka i konkrétní stravovací směry.

I přesto, že se jedná o mladý projekt je díky této odvážné filosofii neustálého hledání harmonie chutí a čistotou celého procesu zpracování, již získali několik důležitých mezinárodních uznání. Vyzkoušejte a dopřejte si nový, neotřelý senzorický zážitek při ochutnávce produktů Aruntam Sensory Chocolate.