Aruntam hořká 70% Ekvádor, Madagaskar Lékořice & bergamot
Detailní popis produktu
Aruntam Sensory Chocolate OSSIDIANA 70 % čokoláda Ekvádor, Madagaskar S LÉKOŘICÍ & BERGAMOTEM z Kalábrie
Čokoláda z kolekce ITALIAN LIFE STYLE spojuje vášeň a krásu italské kultury v řadě jedinečných ochucených tabulek. Přísady typické pro italskou gastronomii tradice má připomínat vzácnost plodů Země. Jsou příběhem míst a lidí, kteří je produkují. Tabulky jsou symbolem vášně pro dobré jídlo a dobrý život – typický pro italskou DNA. Více o značce Aruntam Sensory Chocolate zde..
Čokoláda v sobě obsahuje dvě věhlasné kalábrijské speciality lékořici a bergamot, které přispěly ke slávě italského gastronomického dědictví na světě. Ossidiana, neboli obsidián je vulkanický kámen, který vznikl rychlým ztuhnutím lávy. Věřilo se, že kámen dokáže ukázat minulost i budoucnost a dodnes se považuje za silný talisman. Dle krystalové terapie dokáže od okolí odsávat vše negativní a při jeho nošení se dostáváme do kontaktu sami se s sebou objevením svého nejhlubšího já. Je znám také jako „kámen válečníka“, protože nás má nutit čelit veškerému strachu.
Tabulka kombinuje kakaové boby z Ekvádoru a Madagaskaru. Ekvádor je země, kde byla rostlina Theobroma Cacao domestikována, a kde lidé pěstují a konzumují kakao téměř 5000 let. Odrůda Nacional cacao je celosvětově uznáváno jako jedna z nejlepších surovin díky svým velmi bohatým organoleptickým vlastnostem. Ceněné kakaové boby z Madagaskarsku Trinitario Cacao bylo představeno francouzskými kolonialisty v 19. století a pěstuje se většinou v severozápadní části Madagaskaru zejména v údolí Sambirano. Senzorický profil madagaskarského kakaa se vyznačuje intenzivní vůní s tóny červeného ovoce, koření, příjemné hořkosti a náznaků citrusů.
Kořeny LÉKOŘICE jsou známé již ve starověkém Egyptě a v Asii, kde se jako tradiční medicína používá asi 5 000 let. Do Evropy ji zanesli dominikánští mniši v 15. století. Kalábrie se může pochlubit staletou tradicí ve výrobě lékořice. Na pobřeží Jónského moře a od pláně Sibari po Crotone a Reggio Calabria je rostlina pěstována od poloviny 17. století.
Bergamot, jehož původ je diskutován, se v Kalábrii pěstuje od počátku 18. století, zejména v pobřežní oblasti Jónského moře v provincii Reggio, a to natolik, že se stal symbolem celé oblasti a města. Bergamot z Kalábrie se vyváží do celého světa a pro výrobu 10ml za studena lisovaného esenciálního oleje je třeba asi 4 kg ovoce. Jeho sladce ovocná, dřevito-bylinná vůně osvěží mysl a dodá energii.
Kombinace ekvádorských a madagaskarských kakaových bobů, léčivé lékořice, omamného bergamotu budou „kamenem odvahy“ - zdrojem regenerační síly!
Ocenění:
2020 Bronzový vítěz Academy of Chocolate (Tmavá Bean-to-bar ochucená)
Doplňkové parametry
Kategorie: | HOŘKÁ |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
Původ bobů: | Ekvádor* a Madagaskar* (*BIO) |
Aroma: | kořeněné, květinové, ovocné |
Kruh chutí: | lékořice, citrus, tóny medu, ovoce a květin |
Aruntam Sensory Chocolate je italská bean-to-bar čokoládovna. Její produkty v nás mají vyvolávat emoce, při každém ochutnání. Tato „craft“ čokoládovna pečlivě kontroluje a ovládá celý systém výroby – od výběru kakaových bobů až po obaly produktů, díky kterým šíří vášeň pro svět kakaa.
"Chtěli bychom vyprávět příběhy plné odvahy i nadšení. To nás vedlo a vede k vytváření sortimentu v naději, že milovníci kvalitní čokolády ochutnají výsledek, který lze z našich surovin získat."
Samotné slovo Aruntam má připomínat ducha odvahy domorodého kmene v Ekvádoru, stejné síly, která byla inspirací pro mistrovské smíchání ingrediencí a know-how uznávané chuti Made in Italy. Význam Aruntam skvěle vystihuje i zakladatelku Piu Rivier, jejíž železné odhodlání pomohlo vytvořit něco speciálního ve světě čokolády. Pia je srdcem celého projektu. Sledovala každý krok projektu – výběr kakaových bobů a surovin, zpracování a osobní vytváření receptů produktů v laboratoři v ekologicky certifikované laboratoři v San Giuliano v Milánu.
Aruntam Sensory Chocolate používá pouze zdroje, u nichž je respektována filozofie Direct & Eco Trade. Zde jsou dohody uzavírány přímo s producenty v zemích původu a kakao je nakupováno přímo od nich. Díky tomu je podporován nezávislý rozvoj komunit, které pěstují toto úžasné "ovoce". Je to systém, který umožňuje mít kontrolu nad touto zásadní surovinou, pro výrobu kvalitních čokolád. Aruntam dodržuje stejnou filozofii i při výběru všech ostatních ingrediencí používaných při jejich výrobě.
"Vynikající výrobky lze získat pouze výběrem těch nejlepších surovin, proto jsme od roku 2012 zapojeni do vzdělávacího projektu s cílem získávat povědomí a znalosti o světě. Jedině tak můžeme vybírat pouze suroviny vynikající kvality."
Zpracování všech surovin je šetrné. Jsou vybírány pouze ty nejlepší boby, teplota je kontrolována tzv. krátkými cykly, díky čemuž vzniká minimálně zpracovaná čokoláda, v níž jsou maximálně zachovány organoleptické vlastnosti ingrediencí.
"Našim cílem je udržovat čistotu a pravost našich produktů s využitím nejlepších dostupných technologií, protože tradice a budoucnost nejsou neslučitelně v rozporu, ale naopak. Pokud budou přijaty správným způsobem, budou se navzájem vylepšovat a doplňovat."
Pozornost je v Aruntam Sensory Chocolate věnována i ochraně životního prostředí, proto jsou všechny výrobky ekologicky certifikovány. Díky pečlivosti a jisté obětavosti v průběhu celého procesu výroby splňuje nabídka i konkrétní stravovací směry.
I přesto, že se jedná o mladý projekt je díky této odvážné filosofii neustálého hledání harmonie chutí a čistotou celého procesu zpracování, již získali několik důležitých mezinárodních uznání. Vyzkoušejte a dopřejte si nový, neotřelý senzorický zážitek při ochutnávce produktů Aruntam Sensory Chocolate.