Aruntam vegan bílá 48% Ekvádor Karamelizované mandle & sůl

Výprodej - EXPIRACE Vegan
209 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
14.6.2023
SLEVA (exp. 11/2022)
 
Bílá veganská 48% čokoláda lahodné kombinace jemného a aromatického ekvádorského kakaového másla, opečených a karamelizovanými mandlí Toritto a mimořádně sladké soli Dolce di Cervia. Jedinečné suroviny v bez-mléčné verzi tradiční receptury jsou ohromující explozí všech smyslů.

vegan-nostro-150x150  directecotrade-150x150 organic-150x150

2020_bronze

Detailní informace

Detailní popis produktu

Aruntam Sensory Chocolate bílá 48% čokoláda Ekvádor Karamelizované mandle Torrito & sladká sůl Cervia

Čokoláda z kolekce ITALIAN LIFE STYLE spojuje vášeň a krásu italské kultury v řadě jedinečných ochucených tabulek. Přísady typické pro italskou gastronomii tradice má připomínat vzácnost plodů Země. Jsou příběhem míst a lidí, kteří je produkují. Tabulky jsou symbolem vášně pro dobré jídlo a dobrý život – typický pro italskou DNA. Více o značce Aruntam Sensory Chocolate zde.. 

 „CARAMELLO“ je bílá, veganská 48% čokoláda s karamelizovanými mandlemi Torrito a světově uznávanou sladkou solí Dolce di Cervia. Je moderní replikou starověkého italského receptu. Původně venkovský recept byl jakousi „poctou vařenému mléku“ a brzy se objevil na slavnostních tabulích urozených pánů. Tato lahodná verze s karamelizovanými mandlemi a sladkou solí Cervia probudí chutě i emoce nejen u těch, kteří dodržují veganskou či bez-mléčnou dietu, ale u všech, kteří jsou otevřeni novým a podmanivým chutím.

Základem čokolády i chuti je vysoký podíl jemného ekvádorského kakaového másla s lahodnou vůní. Ekvádor je země, kde byla rostlina Theobroma Cacao – kakaovník domestikována. Lidé zde pěstují a konzumují kakao téměř 5000 let. Odrůda Nacional cacao je celosvětově uznávána jako jedna z nejlepších surovin díky svým velmi bohatým organoleptickým vlastnostem s velice jemnou „čokoládově“ zemitou chutí a příjemně ovocnými podtóny.

„Dolce di Cervia“ – Sladká cervijská sůl je světově uznávaným unikátem. Další z klenotů italské gastronomické tradice pochází z přímořského města Cervia, kde se nachází i historické muzeum del Sale di Cervia. Sůl pochází z mořské vody a dodnes se sbírá tradiční metodou – opakovaným odpařováním a koncentrací až do výsledné „skutečné“ podoby soli. Proplachuje se opět pouze mořskou vodou. Vyznačuje se neobvyklou sladkostí, jelikož neobsahuje žádné hořké chloridy a její typické odstíny růžové a šedé jsou výsledkem složitého výrobního procesu.

MANDLE nahrazují v karamelové bílé tabulce se sladkou solí mléko. Použitý kultivar „Filippa Cea“ mandlí Torrito je pěstován metodou ekologického hospodářství v národním parku Alta Murgia. Od roku 2004 jsou mandle Torrito součástí Ark of Taste a jsou uznány jako prezidium Slow Food. Ve stejném roce získali i ocenění regionu Apulie za „typický a tradiční prodkut“. Mandle jsou ve středomořských oblastech přítomny od starověku a v renesanční ikonografii obklopují Panu Marii i Ježíše Krista. Dnes jsou v Itálii mandle používány k přípravě nejrůznějších sladkostí a mandlového oleje s typickou sladkou vůní.

Jedinečná kombinace prvotřídních italských surovin v receptuře z dob starověkého venkova, splňuje nároky veganské i bez-mléčné diety. Jedinečné zpracování a kvalita surovin propůjčují úžasnou chuť se zachováním sametového aroma kakaového másla a mandlí, jejichž chutě vyzdvihuje nevšedně sladká sůl Cervia.   

Ocenění:
2020 Bronzový vítěz Academy of Chocolate (White Bean to Bar) 
 
Složení: organické kakaové máslo, org. MANDLE (25 %), org. třtinový cukr, org. kokosový blossom cukr, Cervia sladká sůl (0,75%), org. bourbonská vanilka z Madagaskaru, sůl Fleur de Sel z Bali, org. esenc. citrónový olej. Obsah kakaa: 48 %. Může obsahovat stopy ořechů a mléka.
Výživové údaje (100g): Energetická hodnota 629 kcal / 2634 kJ; Tuky 51 g, z toho nasycené 29 g; Sacharidy 29 g, z toho cukry 28,5 g; Bílkoviny 12 g; Sůl 0,3 g

Výrobce: Aruntam Chocolate, Via Varese 8 - S. Giuliano Mil.se - 20098 Milano

Doplňkové parametry

Kategorie: BÍLÁ
Hmotnost: 0.05 kg
Původ surovin: kakaové boby Ekvádor, mandle Itálie Torrito, sladká sůl Itálie Cervia,
Aroma: karamelové, sladké
Kruh chutí: karamel, sůl, mandle

aruntam_logo_velké

Aruntam Sensory Chocolate je italská bean-to-bar čokoládovna. Její produkty v nás mají vyvolávat emoce, při každém ochutnání. Tato „craft“ čokoládovna pečlivě kontroluje a ovládá celý systém výroby – od výběru kakaových bobů až po obaly produktů, díky kterým šíří vášeň pro svět kakaa. 

"Chtěli bychom vyprávět příběhy plné odvahy i nadšení. To nás vedlo a vede k vytváření sortimentu v naději, že milovníci kvalitní čokolády ochutnají výsledek, který lze z našich surovin získat."

Samotné slovo Aruntam má připomínat ducha odvahy domorodého kmene v Ekvádoru, stejné síly, která byla inspirací pro mistrovské smíchání ingrediencí a know-how uznávané chuti Made in Italy. Význam Aruntam skvěle vystihuje i zakladatelku Piu Rivier, jejíž železné odhodlání pomohlo vytvořit něco speciálního ve světě čokolády. Pia je srdcem celého projektu. Sledovala každý krok projektu – výběr kakaových bobů a surovin, zpracování a osobní vytváření receptů produktů v laboratoři v ekologicky certifikované laboratoři v San Giuliano v Milánu. 

Aruntam Sensory Chocolate používá pouze zdroje, u nichž je respektována filozofie Direct & Eco Trade. Zde jsou dohody uzavírány přímo s producenty v zemích původu a kakao je nakupováno přímo od nich. Díky tomu je podporován nezávislý rozvoj komunit, které pěstují toto úžasné "ovoce". Je to systém, který umožňuje mít kontrolu nad touto zásadní surovinou, pro výrobu kvalitních čokolád. Aruntam dodržuje stejnou filozofii i při výběru všech ostatních ingrediencí používaných při jejich výrobě. 

"Vynikající výrobky lze získat pouze výběrem těch nejlepších surovin, proto jsme od roku 2012 zapojeni do vzdělávacího projektu s cílem získávat povědomí a znalosti o světě. Jedině tak můžeme vybírat pouze suroviny vynikající kvality."

Zpracování všech surovin je šetrné. Jsou vybírány pouze ty nejlepší boby, teplota je kontrolována tzv. krátkými cykly, díky čemuž vzniká minimálně zpracovaná čokoláda, v níž jsou maximálně zachovány organoleptické vlastnosti ingrediencí. 

"Našim cílem je udržovat čistotu a pravost našich produktů s využitím nejlepších dostupných technologií, protože tradice a budoucnost nejsou neslučitelně v rozporu, ale naopak. Pokud budou přijaty správným způsobem, budou se navzájem vylepšovat a doplňovat."

Pozornost je v Aruntam Sensory Chocolate věnována i ochraně životního prostředí, proto jsou všechny výrobky ekologicky certifikovány. Díky pečlivosti a jisté obětavosti v průběhu celého procesu výroby splňuje nabídka i konkrétní stravovací směry.

I přesto, že se jedná o mladý projekt je díky této odvážné filosofii neustálého hledání harmonie chutí a čistotou celého procesu zpracování, již získali několik důležitých mezinárodních uznání. Vyzkoušejte a dopřejte si nový, neotřelý senzorický zážitek při ochutnávce produktů Aruntam Sensory Chocolate.