Conexión hořká 70% čokoláda Virgin Ekvádor Los Rios s růžovou solí & nibsy

Novinka Vegan 4+1 zdarma
219 Kč –5 % 209 Kč
Skladem

Minimálně zpracovaná ochucená 70% čokoláda z ekvádorských kakaových bobů oblasti Los Rios. Růžová sůl otevře chuťové pohárky a vynikne jemné, aromatické kakao Arriba Nacional květinovo-ovocnými tóny. Celý zážitek doprovází křupavé kousky kakaových bobů – nibsy.

CON_Heirloom cacao Ekvador1 Vegan.org usda_organic cocoa_excellence_ecuador

2018_bronz

Detailní informace

Detailní popis produktu

Conexión TMAVÁ 70% VIRGIN Ekvádor Los Rios RŮŽOVÁ SŮL A KAKAOVÉ NIBSY

Růžová sůl a kousky kakaových bobů – křupavé nibsy zdobí tabulku 70% Virgin, raw, oraganické čokoládyz ekvádorských kakaových bobů provincie Los Rios. Je spojením lahodných ingrediencí s jedinečnými vlastnostmi vzácných kakaových fine and flavour kakaových bobů Arriba Nacional. Díky minimálnímu zpracování RAW a pouze rychlému pražení je dosaženo požadovaného chuťového profilu dřevin, kakaa, sušeného ovoce, květin, ořechů, bylin a karamelizovaných tónů.

Kakaové boby Arriba Nacional, jsou národním a snad i pozemským pokladem Ekvádoru. Tvoří pouze 5% světové produkce čokolády a jsou celosvětově ceněné pro svou komplexnost, intenzitu a vyváženost. Fine and flavour – „jemné aromatické“ kakao Arriba Nacional vzniklo spojením odrůdy Criollo a Trinitario. Mělo by se tedy jednat o odrůdu Forastero. Kakao Arriba Nacional je ovšem kategorizováno jako svůj vlastní jedinečný genetický typ. Jedná o cennou odrůdu, která rozvíjí své plné chuťové a aromatické schopnosti pouze ve své domovské zemi Ekvádor. Kakaové boby z Los Rios produkuje družstvo APOVINCES, které společnost HCP označila jako Heirloom Cacao – dědictví kakaa, za účelem zachování vzácných a starých odrůd kakaa, jakým je Arriba Nacional.

Čokoláda je úžasným chuťovým zážitkem díky špetce růžové soli, jemné textuře a křupavých nibsů.

Ocenění:
2018 Bronzový vítěz Academy of Chocolate
 
Složení: kakaová hmota*, organický třtinový cukr, kakaové máslo*, růžová sůl, kakaové nibsy (*BIO surovina). Může obsahovat stopy ořechů, arašídů, mléka, cukru, sezamu a sóji.
Výživové údaje (100g): Energetická hodnota 2472kJ/590kcal; Tuky 40g, z toho nasycené 27g; Sacharidy 49 g, z toho cukry 31g; Bílkoviny 8g; Sůl 1g
Výrobce: Conexión Chocolate Ecuador, S5A, Quito 170409, Ekvádor

Doplňkové parametry

Kategorie: HOŘKÁ
Původ bobů: Ekvádor Los Rios (Arriba Nacional)
Aroma: ovoce, květiny
Kruh chutí: kakao, ovoce, sůl, kousky křupavých kakaových bobů

CON_joyflor_conexion 

Láska kakaa a majitelky ekvádorské čokoládovny Conexión Jenny Samaniego začala v jejím mladém věku v domovské zemi Ekvádoru. Jenny přes deset let získávala cenné zkušenosti v mnoha oblastech čokoládového průmyslu v americkém NYC. Ještě v Americe založila vlastní ekvádorskou čokoládovnu, avšak v roce 2016 se vrátila do rodného Ekvádoru, aby se mohla osobně podílet a kontrolovat celou produkce své čokoládovny.

Jen s těží by hledala lepší místo pro výrobu minimálně zpracované Virgin a couverture čokolády, než jakým je Ekvádor – rodiště slavných kakaových bobů Arriba Nacional. Přejmenovala původní Chukulat na značku „Conexión“, aby navázala „spojení“ mezi místními pěstiteli a námi, spotřebiteli jemné a špičkové ekvádorské čokolády. Toto spojení podporuje malé rodinné farmy, přispívá k udržení výroby čokolád v zemi původu a přidává hodnotu místní ekonomice. Díky svojí precizní pozornosti k detailu vytváří bezkonkurenční hloubku chuti a již po roce vzniku vyhrála Conexión Chocolate čtyři ocenění Academy of Chocholate a International Chocolate Awards.

„Naše čokoláda začíná a končí Ekvádorem. Při výběru nejlepších kakaových bobů spolupracujeme s jednotlivými zemědělci v konkrétních regionech, abychom zachytili čistotu, vůni a chuť každé oblasti.“

Jenny používá výhradně kakaové boby Arriba Nacional, které považuje za národní a pozemský poklad. Vždyť toto jemné aromatické kakao tvoří pouze 5% světové produkce čokolády a je celosvětově ceněné pro svou komplexnost, intenzitu a vyváženost. Jenny razantně vystupuje proti čokoládovém průmyslu podporující masivní, GMO produkci pro zvýšení výnosů v produkci, čímž se znehodnocuje oblastní produkce farmářů.

Conexión – to je spolupráce přímo s pěstiteli kakaa, podpora udržitelného zemědělství a kakaové boby s certifikací Organic and Fair Trade. Organické postupy. Placení farmářů spravedlivými cenami. Ochrana a obnova půdy. Zachování kakaa dědictví Arriba Nacional. Podpora biologické rozmanitosti. Posílení postavení žen. Zapojení mládeže. Posilování komunit. Nabídka vzdělávání a technického školení. Podpora více než 2 000 malých rodinných farem. Přímý obchod a sledovatelnost. Spojení pěstitelů se spotřebiteli prostřednictvím Origin Tours.

Fine and flavour – „jemné aromatické“ kakao Arriba Nacional vzniklo spojením odrůdy Criollo a Trinitario. Mělo by se tedy jednat o odrůdu Forastero – kakao Arriba Nacional je však kategorizováno jako svůj vlastní jedinečný genetický typ. Jedná o cennou odrůdu, která rozvíjí své plné chuťové a aromatické schopnosti pouze ve své domovské zemi Ekvádor, a to navzdory snahám některých pěstovat ji jinde ve světě. Jedinečná odrůda nabízí rozdíly v chutích a vůních v závislosti na tom, kde v Ekvádoru byla Arriba pěstována. Stejně jako víno nebo káva nabízí „terroir“ kakaových bobů jemné rozdíly způsobené podnebím, nadmořskou výškou, typem půdy, srážkami, průměrnou teplotou atp. Například silné květinové tóny Arriby z Manabi jsou v Esmeraldasu nahrazeny výraznými ořechovými tóny.

Pravděpodobně první kultivované kakao na světě Arriba Nacional – delikátní „ovoce“ s impozantní chutí si muselo za posledních pět tisíciletí prožít i nelehké časy. V minulém století bylo dokonce několikrát úplně vyhuben, a proto i my chceme podporovat a pomáhat uchovat genetickou rozmanitost kakaa, pokračováním v pěstování této nenahraditelné plodiny.

Zkrátka pokud jde o jídlo, nejudržitelnější volba je často i ta nejchutnější!

Výrobce: Conexión Chocolate Ecuador, S5A, Quito 170409, Ekvádor