Domori instantní horká čokoláda v prášku

Vegan
Značka: Domori
299 Kč
Momentálně nedostupné

Připravte si doma gurmánskou instantní horkou čokoládu Domori: hutný požitek s nezaměnitelnou chutí, snadná a rychlá příprava. Instantní horká čokoláda z ingrediencí nejvyšší kvality v šesti 30g balení pro milovníky jemné čokolády. VEGAN, bez lepku.

vegan-nostro-150x150

Detailní informace

Detailní popis produktu

Domori Chocolate instantní horká čokoláda v prášku 180g (6x30g)

Prášek k přípravě horké čokolády na pití s 32% obsahem kakaa. VEGAN, neobsahuje lepek (gluten free).

Vychutnejte si ničím nerušenou vyváženou chuť výběrových kakaových bobů s osvědčenou zárukou kvality Domori - zárukou prvotřídní kvality pečlivě vybraného kakaa a použitých surovin. Instatní horká čokoláda nezaměnitelné chuti vyrobená pro milovníky jemné čokolády je ideálním společníkem nejen v zimním období. Je určena k rychlé a jednoduché přípravě nápoje z horké čokolády v balení 180g, který obsahuje 6 balení po 30 gramech.

Návod na přípravu: 
Obsah sáčku vysypeme do 100ml mléka, nebo rostlinné alternativy, dobře promícháme a ohříváme do požadované hustoty.
TIP! Pro dosažení hutného a šlehaného nápoje šlehejte nad párou. A že milujete opravdu hustou čokoládu? Nic snažšího než použít dva sáčky do jedné porce!
 

Čokolády Domori jsou zpracovány tzv. „od stromu po tabulku“, kdy společnost Domori kontroluje celý proces od pěstování bobů po výslednou tabulku. Pro čokolády jsou pečlivě vybírány kakaové boby odrůdy Trinitario, které tvoří asi 8% světové sklizně, o jejichž udržitelnost se zasluhuje právě společnost Domori. Exkluzivní veganská čokoláda je balena v recyklovatelném obalu.

Složení: třtinový cukr, kakaový prášek (32%), modifikovaný škrob. Bez lepku. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů, mléka, cukru, sezamu a sóji. 
Výživové údaje (100g): Energetická hodnota 1165 kJ (369 kcal), Tuky 7,4g, z toho: nasycené mastné kyseliny 4,5g; Sacharidy 75g, z toho: cukry 55g; Bílkoviny 6g; Sůl 0,1g; Vláknina: 0,,02g
Skladujte na chladném, suchém místě bez zápachu při teplotě mezi 14°C a 20°C
Výrobce: Domori Via Pinerolo 72-74 10060 None Torino, Itálie 
 

Doplňkové parametry

Kategorie: ČOKOLÁDA NA PITÍ
Hmotnost: 0.18 kg

domoricom_logo

"Jsem jen pokorný služebník Čokolády a mým skutečným posláním je pomoci změnit historii jemného kakaa." Gianluca Franzoni 

Jméno „DOMORI“ se zrodilo z lásky k Benátkám 17. století, symbolu obchodu, cestování a dobrodružství. V benátském dialektu znamená „domori“ „Due Mori“ (dva Maurové) - typický výraz, který odkazuje na dvě sochy na náměstí Piazza San Marco. Domori vznikla díky kreativní mysli a vášeni pro přírodu, gastronomii a kakao Gianluca Franzoniho, který v roce 1993 po studiích ekonomie a podnikání přijel do Venezuely a fascinován kouzlem kakaa se rozhodl vyvinout obchodní model pro přemístit jemné kakao. Franzoni žil v terénu tři roky. Experimentoval s různými odrůdami a posklizňovým zpracováním, aby zachoval biodiverzitu ve Venezuele a zabránil vyhynutí kakaa s mimořádně kvalitní kvalitou: CRIOLLO.

Domori je od svého zrodu v roce 1997 skutečnou revolucí ve světě kakaa: Byla to první čokoládová společnost, která používala pouze jemné kakao se zaměřením na vysokou kvalitu. První, kdo vyrobil čokoládu s kakaem Criollo, nejvzácnější a nejcennější vůbec. První, kdo ovládá celý dodavatelský řetězec počínaje plantážemi ve Střední a Jižní a Americe, a má vlastní plantáž, která mu umožňuje obnovit biodiverzitu kakaa Criollo. První, kdo znovu objevil a použil starodávný a jednoduchý vzorec pro čokoládu s použitím pouze kakaové pasty První, kdo vytvořil 100% čistý kakaový bar Criollo. A konečně první výrobce čokolády, který vytvořil Kodex ochutnávky čokolády pro objevování nekonečných nuancí kakaa. Domori je ve skutečnosti také první společností na světě, která zpracovává pouze jemné kakao nebo aromatické kakao. 

Domori je založena na třech základních hodnotách: kvalita a inovace, směřující k vytvoření nové čokoládové kultury. Příběh Domori začíná snem "Jít do duše čokolády" a přinést kakao do nových výšin, kde čokoládový průmysl nikdy nebyl. "Unikátní a skvělá intuice" jako záchrana nejoceňovanějších odrůd kakaa před vyhynutím, zachování jejich původních vůní a jejich zpřístupnění velkým nadšencům čokolády z celého světa. "Odvážná volba", protože se jedná o nejjemnější, vzácné a nejméně produktivní odrůdy - aromatické kakao (Aromatique cacao), nazývané také jemné kakao (Fine cacao), představuje pouze 10% celosvětové sklizně, zatímco Criollo, nejvzácnější odrůda ze všech, představuje něco přes 0,001%. Odvaha jít za touto volbou umožňuje Domori nejen vyrábět čokoládu s širokou škálu aromatických profilů, ale také respektovat a zachovat biologické rozmanitosti.

Přítomnost člověka zde má stejnou důležitost jako surovina - pouze pozorné a zkušené ruce techniků Domori jsou schopny zaručit, že v konečném produktu budou zachovány a zdůrazněny aromatické rozdíly kakaa. Od chvíle založeni se společnost věnuje ochraně těchto cenných odrůd kakaa, jejich přirozeného prostředí a života zemědělců. 

Domori si přímo vybírá producenty svých surovin a úzce s nimi spolupracuje a vytváří dlouhodobé vztahy. "Věříme, že jediný způsob, jak zajistit, aby byla vysoce kvalitní produkce skutečně udržitelná, je platit farmářům správně", proto Domori přidává spravedlivou marži k cenám na mezinárodním trhu. Kryje tak výrobní náklady a kompenzuje farmáře za jejich neustálé odhodlání při získávání produktů špičkové kvality. Spoluprací s družstvy, vládami i nevládními organizacemi pro vývoj plodin proběhlo nahrazení oblastí pěstování koky ve prospěch venezuelské kakaové rostliny Criollo a Trinitario, což z plantáží nyní dělá zdroj obživy místního obyvatelstva. Zásluha Domori o maximální využití jemného kakaa díky jeho zavedení na trh spolu s technickou a školicí podporou bylo možností, jak pěstitelům zaručit cenu, která by je přesvědčila, aby upustili od koky ve prospěch pěstování kakaa. Je důležité, aby se s pěstitelem zacházelo dobře a byl spokojen s prodejní cenou svého kakaa.

Jelikož se jedná o pěstování kakaa s nízkým výnosem, jedním z cílů Domori je vyškolit producenty kakaa tím, že jim předá znalosti ke zvýšení produktivity a udržení vysokých standardů kvality. Školení v terénu probíhají nepřetržitě a jsou zaměřena na botanické aspekty kakaa, na posklizňový segment a na fermentační proces. Hodnota uznaná producentům je konstantní: minimální mzda kakaového farmáře je obvykle silně podmíněna kótováním na burze, typem pěstovaného kakaa a produkční oblastí - všemi faktory, které silně snižují hodnotu uznané produkci, která často přímo ovlivňuje její kvalitu.

Jít tam, kde s čokoládou ještě nikdo nebyl, znovu objevit čistou podstatu ušlechtilého kakaa je pro Domori vášeň, projekt a nádherná posedlost zahrnující všechny složky jejího světa: pěstitele, výrobní techniky, distribuci síť, média, zákazníci a spotřebitelé.

Výrobce: Domori Via Pinerolo 72-74 10060 None Torino, Itálie
Dovoz: Monaco Int. s.r.o. Mladoboleslavská, 902 Areál AEROTAXI 197 00 Praha 9