Bio ovocné čokolády Infusion
Představujeme ovocný svět kakaa v kulatých tabulkách Infuion – bean-to-bar čokolád vylepšených ovocnými fruit-to-bar couverture čokoládami.
V lidovém jazyce znamená proces infúze propojení, které zanechává explozi vůní! Kakao samo o sobě vlastní nesmírně rozmanité chuťové nuance – v tuto chvíli je známo přes 600 vjemů, které se dále kombinují. Většina z nich jsou ovocně-citrusové a spojení s ovocnou couverture posiluje přirozený aromatický profil luxusního kakaa Zotter. Zažijte tmavé a mléčné čokolády doprovázené malinami, pomeranči, třešněmi, brusinkami a černým rybízem.
Na počátku stojí výroba bean-to-bar čokolády – pražení nejlepších kakaových bobů, jejich drcení na nibsy, smíchání s kakaovým máslem, třtinový cukr, případně kapku horského mléka a čokoláda se mele pod vysokým tlakem. Domácí ovocná couverture je vyrobená z lyofilizovaného ovoce, kakaového másla a surového třtinového cukru. Po umletí do pasty se po několik hodin, spojuje spolu s čokoládou. Ne však příliš dlouho, takže jsou zachovány všechny vznešené vůně a vzniká unikátní spojení domácích čokolád bean&fruit-to-bar.
Kde se vzala inspirace ke vytvoření této ovocně-čokoládové chuťové podívané? Inspirace na výrobu ovocných IN-FUSION čokoláda přišla k Josefu Zotterovi při ochutnávce vína. Jejich chutě přecházely od třešňové, přes ozvěny červeného rybízu po chuť černý bez bobulí. Tak vznikl nápad na úžasnou ovocnou infúzi čokolád bean & fruit-to-bar.