Profesionální bio čokoládová couverture poleva Bílá čokoláda 130g

Novinka Tip
114 Kč –9 % 104 Kč
Skladem

Vysoce kvalitní, nádherně tající bílá čokoláda: 30% kakaového másla, spousta aromatického bio horského mléka z Tyrolska, nerafinovaný třtinový cukr a špetka pravé bourbonské vanilky. Bio, Fair-trade. Bez lepku.

beantobar-logo zotter_fair_trade bio-150x150

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zotter Schokolade profesionální bio čokoládová couverture z Bílé čokolády 130g

Couverture poleva z bílé čokolády s horským bio mlékem.

Vysoce kvalitní, nádherně tající bílá čokoláda je tvořena vysokým podílem vysoce ceněnného kakaového másla 30%, ze spousta bio horského mléka z Tyrolska z ekologických chovů volně se pasoucích krav, s nerafinovaným přírodním cukrem a špetkou pravé bourbonské vanilky.

Co znamená Couverture?
Couverture (z francouzštiny, v překladu znamená „zakrýt“) je obzvláště kvalitní čokoláda pro výrobu polev a pro vytváření všech pečených, skutečně čokoládových výtvorů. Obecně platí, že couverture obsahuje pouze ty nejlepší kakaové boby a extra porci čisté kakaové máslo pro skutečně jemnou a sofistikovanou chuť. Pomalá a pečlivá výroba Zotter Couvertures nechává plně rozvinout chuť surovin a díky jemně mleté struktuře snadno vytváří lesklou polevu.
Pokud chcete při pečení opravdovou čokoládovou chuť, poctivá čokoládová Couverture je nutností. Vyzkoušejte a poznáte rozdíl!
 
Nejjednodušší recept na zdobící čokoládovou polevu!
1. Naplňte trezírovací sáček nasekaným čoko-nugátem, couverture čokoládou, pecičkami či stylovými žárovkami
2. Opatrně rozpouštějte v mikrovlnné troubě - kontrolujte každých 10-20s, zda se nepřipaluje a polevu v sáčku promíchávejte jemným hnětením sáčku.
3. Nůžkami odstřihněte špičku (raději malou a případně zvětšujte) dle požadované velikosti a zdobení může začít!
 
Výživové údaje (100 g): Energetická hodnota 2413 kJ (582kcal); Tuky 39g, z toho: nasycené mastné kyseliny 24g; Sacharidy 50g z toho: cukry 50g; Bílkoviny 7,5g; Sůl 0,19g
Složení: surový třtinový cukr°*, kakaové máslo°*, SUŠENÉ PLNOTUČNÉ MLÉKO°, SUŠENÁ SMETANA°, SUŠENÁ SLADKÁ SYROVÁTKA°, plnotučný třtinový cukr°*, vanilkový prášek°, emulgátor: SÓJOVÝ LECITHIN°, sůl, skořice°. Může obsahovat stopy všech druhů ořechů, arašídů, mléka, vajec a sezamu. S plnotučným horským mlékem „Bio vom Berg“ od ekologických farmářů z Tyrolska.
*fair traded; obsah spravedlivě obchodovaných surovin: 72%.
°z kontrolovaného ekologického pěstování
Výrobce: zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko.
Skladujte na suchém místě při teplotě 14-21°C

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoládové nugáty a polevy
Hmotnost: 0.12 kg
Aroma: omamné, jemné
Kruh chutí: smetana, vanilka
Výrobce: Zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko

zotter_logo

 

Zotter Schokolade – zaměřeno na rozmanitost, kvalitu, kreativitu, udržitelnost. Stoprocentně ekologické a férové.

„Zotter je a zůstane na špici nejlepších světových výrobců čokolády a zdaleka nejinovativnější čokolády ze všech.“ 

Rodinná čokoládovna Zotter spoléhá na inovace. Jejich nabídka tvoří širokou a pestrou škálu – od klasických odrůd, jako jsou marcipán, mandle a třešeň Amarena, až po bláznivé výtvory, jako je čokoládový popcorn nebo konopná pralinka. Zotter vyrábí přes 500 různých druhů čokolády a každý rok přichází na trh s 20 až 50 novými produkty. A kdo stojí za všechny nápady? Josef Zotter. Aktivní podporu však získává od Julie Zotterové, která již vytvořila mnoho nových receptur, zejména pak veganských. V rozsáhlé rodinné bean-to-bar čokoládovně Zotter neustále experimentují a vynalézají nové, inovativní kousky. 

Žádná monokultura, ale rozmanitost překvapení v sortimentu inspirována přírodou. Nabídka tak sahá od ikonických bean-to-bar ručně plněných tzv. vrstvených čokolád, dvojitých Labooko, Klasických tabulek, čokolády na pití, ručně vyráběné organické pralinky či Basic čokoládové oříškové nugáty, z nichž můžete během chvilky proměnit své domácí pralinky.  Nádherně barevné ovocné čokolády, jejichž skvělou barvu a chuť přirozeně vytváří ovoce, couverture čokoládové žárovky, obalované plody či návykové Balleros - vždy v mnoha neodolatelných příchutí. Pro každou čokoládu vytváří vlastní umělecký design umělec Andreas H. Gratze, díky kterému je každá čokoláda jedinečná a prvotřídní dárek.

Čokoládová bean-to-bar manufaktura sídlí v Riegersburgu. Vše probíhá tzv. in-house, od kakaových bobů až po hotové produkty. Pražení, mletí a konšování se provádí v malých dávkách a individuálně na míru kakau. Riegersburg zaměstnává přibližně 200 lidí, kteří každý den vyrábějí čerstvou čokoládu a starají se o vše, co je nutné.

Na sklonku roku 2019 vyměnili pečeť Fairtrade a jako logo používají svůj nový veletržní ruční znak. Jsou členem Světové organizace pro Fair Trade (WFTO), která audituje společnost jako celek podle férových směrnic. 100%  se spoléhají na spravedlivý obchod a sledovatelnost surovin. Josef Zotter vysvětluje: "Stále si myslím, že Fairtrade je dobrý nápad, je to lepší než nic. Ale chci, aby moji zákazníci dostali čokoládu, která má uvnitř to, co říká."

Fair-trade BIO kakao od malých farmářů - „Jedinečné kvality lze dosáhnout pouze dobrou osobní spoluprací.“

Kakaové boby nakupují převážně v Latinské Americe, domovu kakaa. Získávají jemné kakao i z mnoha různých zemí, jako je Peru, Bolívie, Nikaragua, Panama, Ekvádor, Guatemala, Brazílie, Belize, Dominikánská republika, Madagaskar, Togo, Tanzanie, Ghana, Uganda, Svatý Tomáš a Indie. V každé čokoládě je kakao s historií: ať už je to mayské kakao z Belize a Guatemaly, panamské a peruánské kakao, které pěstují domorodí obyvatelé uprostřed deštného pralesa, nebo kakao z Belize, které je dopravováno plachetnicí. Veškeré kakaové boby jsou z přístavu v Hamburku převáženy bez emisí - udržitelným způsobem.

Kakaové boby jsou nakupovány přímo od pěstitelů kakaa a platí za ně férovou cenou. Pravidelně cestují do pěstitelských oblastí, osobně se setkávají s pěstiteli, které zvou i do továrny. Mohou se pak spolehnout na kvalitní produkci a jemné zpracování delikátních odrůd kakaa jako je Criollo, Trinitario, Nacional či Nativo. Díky tomu nejsou pěstitelé kakaa závislí na světovém trhu, který se zajímá hlavně o spotřebitelské kakao a vykupují boby pod cenou. 

Udržitelnost a transparentnost

Cílem je vytvářet přidanou hodnotu namísto velkých zisků, které jsou na úkor společnosti a životního prostředí. Tato filozofie dělá továrnu na čokoládu jednu z nejudržitelnějších společností v Rakousku. Jsou držiteli certifikátu EMAS – jinými slovy: Externí odborníci na životní prostředí se dívají na naši ekologickou bilanci a naše cíle ochrany životního prostředí a považují je za docela příkladné. Celá výroba probíhá na zelenou elektřinu a velkou část získávají sami pomocí obrovského fotovoltaického systému.

PRO VELKOOBCHODNÍ SPOLUPRÁCI A KOMPLETNÍ NABÍDKU PRODUKTŮ NÁS NEVÁHEJTE KONTAKTOVAT
+ 420 732 119 708