Plněná hořká 70% mini čokoládka "Konopná pralinka"

Tip Vegan
47 Kč
Momentálně nedostupné

Zdravý "power pack" pro okamžité potěšení: domácí konopný nugát s karamelizovanými kousky konopných semínek plných energie, pod tenkou vrstvou kokosové couverture v obalu ze 70% hořké čokolády. Zcela veganská a naprosto neodolatelná! Vegan, bio, fair-trade, bean-to.bar. Bez lepku.

 zotter_fair_trade beantobar-logo vegan-nostro-150x150

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zotter plněná mini veganská mini-čokoláda Konopná pralinka (VEGAN) 20g

Ušlechtilá hořká čokoláda° plněná konopným krémem° (55%).

Tento konopný nugát s karamelizovanými konopnými semínky si zamilujete! Na křupavé vrstvě jemného nugátu z konopí je tenká vrstva bílé kokosové couverture a vše je obaleno hořkou bean-to-bar čokoládou se 70% obsahem kakaa. Zcela veganská a naprosto neodolatelná!

Věděli jste, že konopná semínka jsou jednou z nejvýživnějších potravin na světě? Jsou zdrojem bílkovin, vlákniny, jsou dobrým zdrojem vápníku a železa, fosforu, hořčíku, zinku, mědi a manganu. Ve spojení s kokosovou couverture a hořkou čokoládou je to dokonalá a zdravá sladká svačinka.  

Ručně plněné čokolády jsou největší specialitou čokoládovny Zotter. Výroba tzv. "ručně nabírané" čokolády se oproti klasickým odlévaným tabulkám obejde bez jakýchkoli strojů. Používá se pouze hrnec, naběračka a válec. Přebytek polevy se odstraňuje pomocí proudu studeného vzduchu, čímž je vytvořena typicky zvlněná plocha ručně plněných čokolád s nejrůznějšími, a někdy těžko uvěřitelnými kombinacemi chutí. Tyto Fair Trade čokolády se vyrábí postupným vrstvením hořké, mléčné, bílé nebo ovocné čokolády a různých náplní. Některé druhy mohou mít i 6 různých vrstev.  Jedná se o vysoce kvalitní BIO Fair Trade čokolády bez chemikálií v úžasném designu od umělce Andrease H. Gratze. 

Výživové údaje (100g): Energetická hodnota 2450 kJ (591 kcal), Tuky 41g, z toho: nasycené mastné kyseliny 20g; Sacharidy 43g, z toho: cukry 38g; Bílkoviny 9,7g; Sůl 0,17g 
Složení: surový třtinový cukr°*, konopná semínka°, kakaové máslo°*, kakaová hmota°*, rýžový nápoj v prášku°(rýže°, slunečnicový olej°, sůl), kokosové lupínky°*, slunečnicový olej°, kokosový prášek°( kokosová pasta°, kokosové mléko°, kokosová mouka°), emulgátor: SÓJOVÝ LECITHIN°, sůl, citronový prášek° (koncentrát citrónové šťávy°, kukuřičný škrob°, cukr°), vanilkový prášek°, emulgátor: lecitin (slunečnicový)°Kakao v hořké čokoládě (kakaová hmota a kakaové máslo): min.70 %. Může obsahovat stopy ořechů všeho druhu, arašídů, mléka, vajec a sezamu.
*fair traded; obsah spravedlivě obchodovaných surovin: 72%.
°z kontrolovaného ekologického pěstování
Výrobce: Zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko
Skladujte na suchém místě přI teplotě 14-21°C.

Doplňkové parametry

Kategorie: Plněné čokolády Zotter
Hmotnost: 0.002 kg
Výrobce: Zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko

zotter_logo

 

Zotter Schokolade – zaměřeno na rozmanitost, kvalitu, kreativitu, udržitelnost. Stoprocentně ekologické a férové.

„Zotter je a zůstane na špici nejlepších světových výrobců čokolády a zdaleka nejinovativnější čokolády ze všech.“ 

Rodinná čokoládovna Zotter spoléhá na inovace. Jejich nabídka tvoří širokou a pestrou škálu – od klasických odrůd, jako jsou marcipán, mandle a třešeň Amarena, až po bláznivé výtvory, jako je čokoládový popcorn nebo konopná pralinka. Zotter vyrábí přes 500 různých druhů čokolády a každý rok přichází na trh s 20 až 50 novými produkty. A kdo stojí za všechny nápady? Josef Zotter. Aktivní podporu však získává od Julie Zotterové, která již vytvořila mnoho nových receptur, zejména pak veganských. V rozsáhlé rodinné bean-to-bar čokoládovně Zotter neustále experimentují a vynalézají nové, inovativní kousky. 

Žádná monokultura, ale rozmanitost překvapení v sortimentu inspirována přírodou. Nabídka tak sahá od ikonických bean-to-bar ručně plněných tzv. vrstvených čokolád, dvojitých Labooko, Klasických tabulek, čokolády na pití, ručně vyráběné organické pralinky či Basic čokoládové oříškové nugáty, z nichž můžete během chvilky proměnit své domácí pralinky.  Nádherně barevné ovocné čokolády, jejichž skvělou barvu a chuť přirozeně vytváří ovoce, couverture čokoládové žárovky, obalované plody či návykové Balleros - vždy v mnoha neodolatelných příchutí. Pro každou čokoládu vytváří vlastní umělecký design umělec Andreas H. Gratze, díky kterému je každá čokoláda jedinečná a prvotřídní dárek.

Čokoládová bean-to-bar manufaktura sídlí v Riegersburgu. Vše probíhá tzv. in-house, od kakaových bobů až po hotové produkty. Pražení, mletí a konšování se provádí v malých dávkách a individuálně na míru kakau. Riegersburg zaměstnává přibližně 200 lidí, kteří každý den vyrábějí čerstvou čokoládu a starají se o vše, co je nutné.

Na sklonku roku 2019 vyměnili pečeť Fairtrade a jako logo používají svůj nový veletržní ruční znak. Jsou členem Světové organizace pro Fair Trade (WFTO), která audituje společnost jako celek podle férových směrnic. 100%  se spoléhají na spravedlivý obchod a sledovatelnost surovin. Josef Zotter vysvětluje: "Stále si myslím, že Fairtrade je dobrý nápad, je to lepší než nic. Ale chci, aby moji zákazníci dostali čokoládu, která má uvnitř to, co říká."

Fair-trade BIO kakao od malých farmářů - „Jedinečné kvality lze dosáhnout pouze dobrou osobní spoluprací.“

Kakaové boby nakupují převážně v Latinské Americe, domovu kakaa. Získávají jemné kakao i z mnoha různých zemí, jako je Peru, Bolívie, Nikaragua, Panama, Ekvádor, Guatemala, Brazílie, Belize, Dominikánská republika, Madagaskar, Togo, Tanzanie, Ghana, Uganda, Svatý Tomáš a Indie. V každé čokoládě je kakao s historií: ať už je to mayské kakao z Belize a Guatemaly, panamské a peruánské kakao, které pěstují domorodí obyvatelé uprostřed deštného pralesa, nebo kakao z Belize, které je dopravováno plachetnicí. Veškeré kakaové boby jsou z přístavu v Hamburku převáženy bez emisí - udržitelným způsobem.

Kakaové boby jsou nakupovány přímo od pěstitelů kakaa a platí za ně férovou cenou. Pravidelně cestují do pěstitelských oblastí, osobně se setkávají s pěstiteli, které zvou i do továrny. Mohou se pak spolehnout na kvalitní produkci a jemné zpracování delikátních odrůd kakaa jako je Criollo, Trinitario, Nacional či Nativo. Díky tomu nejsou pěstitelé kakaa závislí na světovém trhu, který se zajímá hlavně o spotřebitelské kakao a vykupují boby pod cenou. 

Udržitelnost a transparentnost

Cílem je vytvářet přidanou hodnotu namísto velkých zisků, které jsou na úkor společnosti a životního prostředí. Tato filozofie dělá továrnu na čokoládu jednu z nejudržitelnějších společností v Rakousku. Jsou držiteli certifikátu EMAS – jinými slovy: Externí odborníci na životní prostředí se dívají na naši ekologickou bilanci a naše cíle ochrany životního prostředí a považují je za docela příkladné. Celá výroba probíhá na zelenou elektřinu a velkou část získávají sami pomocí obrovského fotovoltaického systému.

PRO VELKOOBCHODNÍ SPOLUPRÁCI A KOMPLETNÍ NABÍDKU PRODUKTŮ NÁS NEVÁHEJTE KONTAKTOVAT
+ 420 732 119 708