Solkiki veganská bílá čokoláda 39% Káva, sůl & červené arašídy

Vegan 4+1 zdarma
209 Kč
Skladem

Unikátní, vyvážená a svým způsobem složitá tabulka 39% bílé veganské čokolády s kávou Yirgacheffe, červenými Redskin arašídy a špetkou růžové soli. Tóny etiopské kávy, pražených červených arašídů, celého lusku vanilky z Madagaskaru a růžové soli překvapí mnoho (nejen) milovníků kávy i čokolády.  

vegan-nostro-150x150

2017_britisch_british 2017_bronze_world

Detailní informace

Detailní popis produktu

Solkiki Vegan Chocolatemakers veganská bílá čokoláda 39% s kávou Yirgacheffe, červenými arašídy & solí

Organická bílá čokoláda ve veganské variantě, vysoce ceněná ve světě čokolády. Čokoláda nabízí dokonalou rovnováhu mezi etiopskou kávou, červenými „redskin“ arašídy, madagaskarským vanilkovým luskem a špetkou růžové soli. Direct Trade – přímo obchodovaná organická káva je pěstována drobnými farmáři v mokřadech Yirgacheffe v Etiopii, rodišti kávy Arabica. Jedná se o vysoce ceněné dědictví etiopské kávy, hodnoceno 89 body @SCAA. 

Blahodárný, lahodný a komplexní tuk jménem kakaové máslo je neobyčejně drahou surovinou! Tvoří asi 50% podíl ve složení kakaových bobů. Nizozemec Van Houten netušil, jak poškodil pověst zázračného, zdravého a léčivého kakaa, když oddělil kakaové máslo a kakaový prášek. Nekalá praxe potravinářského průmyslu je odstranění tzv. vylisování drahého, blahodárného kakaové máslo z kakaových bobů/hmoty a prodává ho dále za obrovsky horentní sumy. Pro výrobu svých kakaových produktů pak použije levný a škodlivý tuk – často i palmojádrový tuk, jehož produkce devastuje celé ekosystémy. Bez kakaového másla není čokoláda. Kakaové máslo dodává čokoládě jemnost a aromatickou, omamnou vůni. Kakaové máslo je také chemicky obdivuhodný, a stále ne podrobně probádaný tuk. Prokázán již byl téměř nulový obsah cholesterolu a je to jeden z nejstabilnějších tuků vůbec. Je zdrojem ozdravných antioxidantů, obsahuje zinek, mangan, měď, hořčík a železo a je považován na nezbytnou součást zdravého životního stylu. Unikátní chemické složení a vit. E řadí kakaové máslo nejen do potravinářství, ale i farmacie a kosmetiky. Zjemňuje, hydratuje, zvláčňuje a chrání pokožku, pomáhá předcházet striím, jizvám a akné. Při pravidelném používání jsou prokázány viditelné účinky na pleť.

Ocenění:

2018 Bronzový vítěz Academy of Chocolate Awards (flavoured white chocolate bar)
2017 Zlatý vítěz International Chocolate Awards (White Chocolate Bars British National)
2016 Stříbrný vítěz Academy of Chocolate Awards (dark bean to bar under 80%)
 

Hladce rozemleté ingredience spolu neuvěřitelně harmonicky spolupracují a vytvářejí nevšední zážitek!

Složení: za studena lisované kakaové máslo (min. 40%), třtinový cukr*, SÓJA (bez GMO), červené ARAŠÍDY*, káva Yirgacheffe*, vanilkový lusk, růžová sůl (*organická surovina). Vegan. Může obsahovat stopy sójy, ořechů, lepku. 
Výživové údaje (100g): Energetická hodnota  kJ (550 kcal), Tuky 40 g, z toho: nasycené mastné kyseliny 25 g; Sacharidy 39 g, z toho: cukry 32,2 g; Bílkoviny 17 g; Sůl 0,181 g

Výrobce: SOLKIKI LTD, PINNACLE, NORTH STREET, TA12 6DH, UK

Doplňkové parametry

Kategorie: BÍLÁ
Původ: kakaové máslo Peru
Původ surovin: vanilka Madagaskar, káva Etiopie

S_logoZnáte ten pocit, když něco tak dlouho hledáte, až si to nakonec uděláte sami? Přesně takto totiž začíná příběh Iris a Boba, příběh SOLKIKI.

Iris a Bob se marně pokoušeli najít kvalitní veganskou čokoládu. Rozhodli se začít experimentovat a využili svůj celoživotní vztah k přírodě, ručním pracím a čokoládě. Speciální fine-flavoured kakaové boby, jejich nuance a hloubka spolu se spoustou recenzí vracejících se zákazníků dali v roce 2017 vzniknout jejich řemeslné výrobě. Jejich vášeň experimentovat se posouvala od veganských tmavých čokolád k mléčným, bílým po nepražené. Ať už jste vegan, intolerantní vůči laktóze a lepku, diabetik či vegetarián, všichni se můžeme potkat u čokolád SOLKIKI. Protože když se kvalita, chuť, zdraví, udržitelnost a soucit spojují, vzniká Solkiki. Jakým způsobem nabízí Solkiki tu nejvyšší kvalitu? 

Hledají nejlepší kakao na světě. Vždy pracují pouze s malými várkami a veškeré ingredience sami ručně zpracovávají. Každé kakao je výjimečné půdou a územím, kde se nachází, proto je jedním z poslání Solkiki zdůraznit tyto jedinečné rozdíly. Do produktů nepřidávají lecitin či vanilin, čímž zachovají původní chuť i integritu kakaa. Není přidán žádný tuk kromě kakaového másla – v důsledku čehož může tabulka 67% čokolády obsahovat více „%“, ve srovnání s konvenční 70 % čokoládou, obsahující ve složení další tuk/máslo. Používají ty nejjemnější boby z plantáží se statusem „Heirloom cacao“, na níž se nepoužívají herbicidy, pesticidy, GMO, jsou organické a certifikované. Veškeré použité kakao prochází laboratorní kontrolou pro ekologické schválení.

Ve jménu chuti a zachování nutričních vlastností jsou slupky kakaových bobů po mechanické části ručně přebírány. Je dosaženo maximálního využití bobů a současně probíhá vyjmutí od vadných bobů, čímž je chuť vždy autentická. Ručně zpracovány jsou i vanilkové lusky, na rozdíl od průmyslově vyráběným esencím. Vybrané surové, organické lusky se nejdříve namočí, čímž se zaktivují enzymy. Díky nim je výsledná chuť dokonale krémová, čokoláda snadno stravitelná a jsou uvolněny všechny živiny.

„Poznejte rozdíl a ochutnejte lahůdku od výrobce, pro kterého má smysl dělat věci správně a hledá pro Vás to nejlepší. Nevyužíváme žádné, lidi, planety ani zvířata – sami se zamyslete, jak znepokojivě levná je průmyslově zpracovaná čokoláda ze supermarketu, s minimálním obsahem kakaových bobů!“

Díky přístupu Direct Trade jsou ceny za kakaové boby určeny samotnými zemědělci. Kakaovníky potřebují kolem sebe větší stromy tvořící stín, proto jejich pěstování je ochranou pro deštný prales a jeho biodiverzitu, oproti ekonomicky „výhodnějším“ monokulturám skotu či palmového oleje! V produktech se v Solkiki nepoužívají žádné živočišné produkty a žádné průmyslové přísady. Kreativitou, znalostmi a vývojem tradičního zpracování se spravedlivým a přímým obchodem představují Iris a Bob změnu, kterou sami chtějí ve světě vidět! Celá výroba probíhá v jejich vlastnoručně zrekonstruované chalupě z roku 1650 z výhradně obnovitelné energie „off-the-grid“. Díky specifickým technologickým vlastnostem chalupy je vytvářeno ideální klima pro zrání a vzniká typický „temperament“ čokolád. Poznejte svoji vlastní výjimečnou a autentickou chuť tabulky SOLKIKI, která vypovídá vše o vlastnostech půdy a podnebí, ve kterém kakaovník vyrostl.

„Prodáváme pouze nezávislým maloobchodníkům s vytříbeným vkusem, a to jste teď Vy!“

Výrobce: SOLKIKI LTD, PINNACLE, NORTH STREET, TA12 6DH, UK