Solkiki tmavá 100% Peru Marañón s marinovanými whisky nibsy

Vegan Bez cukru/low carb 4+1 zdarma
229 Kč –4 % 219 Kč
Skladem

Zažijte tuto čistou, veganskou 100% čokoládovou tabulku. Ovocné a květinové tóny vzácných, bílých kakaových bobů Marañón z Peru s přidáním Marañón nibsů (malých kousků kakaových bobů), marinovaných v australské ovocné whisky Starward. Nic víc, žádný přidaný cukr, tuk či sladidla. Alkohol byl opdařen a zachována je pouze lahodná chuť této výjimečné kombinace.  

vegan-nostro-150x150

Detailní informace

Detailní popis produktu

Solkiki 100 % čokoláda s Peru, Marañón S MARINOVANÝMI WHISKY NIBSY

Bio, veganská 100% tabulka s ovocnými a květinovými tóny vzácných, bílých kakaových bobů Marañón z Peru s přidáním Marañón nibsů (malých kousků kakaových bobů), marinovaných v australské ovocné whisky Starward. Nic víc, žádný přidaný cukr, tuk či sladidla. Alkohol byl opdařen a zachována je pouze lahodná chuť této výjimečné kombinace.  

Čokoláda zahrnuje intenzivní, ovocné, kyselé tóny a třísloviny z vyzrálého dubového sudu australské Starward Whisky, ve které jsou kakaové nibsy Marañon nakládány. Starward Whisky je hladká a jemná (ne však kouřová!). Nibsy představují křupavou strukturu a ovocná whisky příjemně zaoblí kakao. Všechny ingredience si navzájem dodávají lákavou složitost a příchutě dlouho a příjemně přetrvávají. Perfektní samostatně nebo ve spojení se silným alkoholem nebo tmavou kávou.

Peru, Marañón – nejvzácnější kakao na světě?

V odlehlém peruánském kaňonu řeky Marañón skryla matka příroda, nebo starověká civilizace tento čokoládový poklad. Po celá staletí rostly stromy, v izolovaném mikroklimatu kaňonu Marañón, ve dvojnásobné nadmořské výšce a vytvořily kakao s příchutěmi, které nikdo nikdy neochutnal. Tyto nedávno objevené stromy měly rodové příbuzné, které kdysi rostly na plochých pláních poblíž Tichého oceánu v Ekvádoru. Domorodci nazývaly tyto tmavé kakaové boby „Pure Nacional“. Ve 20. letech 20. století byly stromy objeveny a boby Pure Nacional – čokoláda z nich během deseti let ovládla trh s čokoládou pro labužníky v Evropě a USA. Čokoláda byla proslulá vůní a chutí jemných květin a ovoce. Stromy pak podlehli nemoci a do roku 1919 čokoláda Pure Nacional zmizela. O 100 let později byly tyto stromy považovány vyhynulé objeveny znovu poblíž místa, kde řeky Marañón, toku Amazonky. Během staletí v izolaci se ale boby k úžasu vědců vyvinuly. Nyní rostou čistě bílé boby ve stejných luscích jako původní tmavé, čímž se vytvořil zcela nový chuťový profil. Čistě bílé boby dodávají tradiční květinové a ovocné příchuti ořechové aroma. Ministerstvo zemědělství USA provádělo genetické testování těchto stromů a uvedlo: „Tato odrůda Pure Nacional je geneticky identická se svými ekvádorskými předky. Bílé boby rostoucí v luscích shodných s tmavě hnědými boby jsou však bezprecedentní objev. Tato kombinace s původními Pure Nacional neexistuje nikde jinde na planetě. “ DNA Pure Nacional je zařazeno mezi 5 300 záznamů, ve světové genetické databázi kakaovníku.

Počet stromů není velký a roste na malých farmách v tomto vzdáleném kaňonu bez infrastruktury. Sklizené boby jsou z kaňonu vynášeny pěšky, následně burrem a motocyklem. Jednu z farem s „mateřskými stromy“ totožné DNA s Pure Nacional vlastní Don Fortunato, po němž je řada těchto čokolád pojmenována. Don i jeho manželka se každý den účastní sklizně – mačetami otevírají lusky a pomáhají při získávání bobů. Utěsněné kbelíky s mokrými kakaovými boby jsou převezeny do rodinného domu, kde jsou zváženy, a ještě tentýž den, před zahájením fermentace zváženy a Don vyplacen. Bílé kakaové boby se vyznačují ořechovým aroma, s profilem peruánského ovoce a flóry.

Bílé i tmavě hnědé boby Pure Nacional pak putují do dílny SOLKIKI, v chatové laboratoři ve slunném Dorsetu. Boby jsou pomalu a pilně zpracovávány na čokoládu, pečlivě sledují výsledky a neustále zdokonalují celý proces, aby ochránili jemné ořechové, květinové a ovocné příchutě. Vychutnejte si vůni a chuť čokolády z nejvzácnějších bobů na světě.

Přesvědčte se o jedinečnosti těchto bobů na jejich oficiálních stránkách Marañón Chocolate, nebo v článku BBC o nejexkluzivnější čokoládě na světě.

Složení: kakaové boby 100%*, kakaové boby marinované whiskey (*organická surovina). Vegan. Může obsahovat stopy sójy, ořechů, lepku. 
Výživové údaje (100g): Energetická hodnota  kJ (523 kcal), Tuky 35 g, z toho: nasycené mastné kyseliny 23 g; Sacharidy 36 g, z toho: cukry 23 g; Bílkoviny 14,4 g; Sůl 0.012 g

Výrobce: SOLKIKI LTD, PINNACLE, NORTH STREET, TA12 6DH, UK

Doplňkové parametry

Kategorie: HOŘKÁ
Hmotnost: 0.056 kg
Původ bobů: Peru Marañón (Fortunato č. 4, Pure Nacional)
Aroma: květinové, ovocné
Kruh chutí: alkohol, ořechy, ovoce

S_logoZnáte ten pocit, když něco tak dlouho hledáte, až si to nakonec uděláte sami? Přesně takto totiž začíná příběh Iris a Boba, příběh SOLKIKI.

Iris a Bob se marně pokoušeli najít kvalitní veganskou čokoládu. Rozhodli se začít experimentovat a využili svůj celoživotní vztah k přírodě, ručním pracím a čokoládě. Speciální fine-flavoured kakaové boby, jejich nuance a hloubka spolu se spoustou recenzí vracejících se zákazníků dali v roce 2017 vzniknout jejich řemeslné výrobě. Jejich vášeň experimentovat se posouvala od veganských tmavých čokolád k mléčným, bílým po nepražené. Ať už jste vegan, intolerantní vůči laktóze a lepku, diabetik či vegetarián, všichni se můžeme potkat u čokolád SOLKIKI. Protože když se kvalita, chuť, zdraví, udržitelnost a soucit spojují, vzniká Solkiki. Jakým způsobem nabízí Solkiki tu nejvyšší kvalitu? 

Hledají nejlepší kakao na světě. Vždy pracují pouze s malými várkami a veškeré ingredience sami ručně zpracovávají. Každé kakao je výjimečné půdou a územím, kde se nachází, proto je jedním z poslání Solkiki zdůraznit tyto jedinečné rozdíly. Do produktů nepřidávají lecitin či vanilin, čímž zachovají původní chuť i integritu kakaa. Není přidán žádný tuk kromě kakaového másla – v důsledku čehož může tabulka 67% čokolády obsahovat více „%“, ve srovnání s konvenční 70 % čokoládou, obsahující ve složení další tuk/máslo. Používají ty nejjemnější boby z plantáží se statusem „Heirloom cacao“, na níž se nepoužívají herbicidy, pesticidy, GMO, jsou organické a certifikované. Veškeré použité kakao prochází laboratorní kontrolou pro ekologické schválení.

Ve jménu chuti a zachování nutričních vlastností jsou slupky kakaových bobů po mechanické části ručně přebírány. Je dosaženo maximálního využití bobů a současně probíhá vyjmutí od vadných bobů, čímž je chuť vždy autentická. Ručně zpracovány jsou i vanilkové lusky, na rozdíl od průmyslově vyráběným esencím. Vybrané surové, organické lusky se nejdříve namočí, čímž se zaktivují enzymy. Díky nim je výsledná chuť dokonale krémová, čokoláda snadno stravitelná a jsou uvolněny všechny živiny.

„Poznejte rozdíl a ochutnejte lahůdku od výrobce, pro kterého má smysl dělat věci správně a hledá pro Vás to nejlepší. Nevyužíváme žádné, lidi, planety ani zvířata – sami se zamyslete, jak znepokojivě levná je průmyslově zpracovaná čokoláda ze supermarketu, s minimálním obsahem kakaových bobů!“

Díky přístupu Direct Trade jsou ceny za kakaové boby určeny samotnými zemědělci. Kakaovníky potřebují kolem sebe větší stromy tvořící stín, proto jejich pěstování je ochranou pro deštný prales a jeho biodiverzitu, oproti ekonomicky „výhodnějším“ monokulturám skotu či palmového oleje! V produktech se v Solkiki nepoužívají žádné živočišné produkty a žádné průmyslové přísady. Kreativitou, znalostmi a vývojem tradičního zpracování se spravedlivým a přímým obchodem představují Iris a Bob změnu, kterou sami chtějí ve světě vidět! Celá výroba probíhá v jejich vlastnoručně zrekonstruované chalupě z roku 1650 z výhradně obnovitelné energie „off-the-grid“. Díky specifickým technologickým vlastnostem chalupy je vytvářeno ideální klima pro zrání a vzniká typický „temperament“ čokolád. Poznejte svoji vlastní výjimečnou a autentickou chuť tabulky SOLKIKI, která vypovídá vše o vlastnostech půdy a podnebí, ve kterém kakaovník vyrostl.

„Prodáváme pouze nezávislým maloobchodníkům s vytříbeným vkusem, a to jste teď Vy!“

Výrobce: SOLKIKI LTD, PINNACLE, NORTH STREET, TA12 6DH, UK