Solkiki veganská mléčná 64% čokoláda z Costa Esmeraldas - Ekvádor

Novinka Vegan
219 Kč
Momentálně nedostupné

Veganská mléčná vysokoprocentní 64% organická tabulka. Chuť čokolády z ekvádorských bobů Kakaa Excellence z "lesů mračen" Costa Esmeraldas je zjemněna kosovým mlékem. Dohromady vytvářejí lahodně krémovou čokoládu bohatě karamelové chuti s tóny lesního ovoce a ovocných cookies.

vegan-nostro-150x150costaesmeraldasjpgcocoa_excellence_ecuador

2020_gold_directly_trede_EU2020_gold_EU2020_gold_chocolate_maker_EU2020greattaste

Detailní informace

Detailní popis produktu

Solkiki vegan Chocolatemakers veganská mléčná 64% čokoláda z Costa Esmeraldas - Ekvádor

Organická vysokoprocentní „mléčná“ veganská 64% čokoláda bohaté chuti ekvádorského kakaa Excellence v harmonii s kokosovým mlékem*, které vyvažuje a dodává hladkost chuťovému spektru ovocných sušenek a bohatých tónů karamelu lesního ovoce.

*Věděli jste, že je kokos ceněný pro tzv. MCT tuky, ale i vysoký obsah draslíku, železa, vit. B1, B2, B6, vit. E? MCT tuky mají specifickou chemickou strukturu a tělo je dokáže ihned zužitkovat po přeměně na ketolátky jako výborný zdroj energie pro svaly i mozek. V těle se neukládají ve formě zásobního tuku a při sportu se nepřeměňují na laktát. Kokos má antiseptické účinky, podporuje zdravý stav kůže, nehtů i dásní. Je bohatý na ochranné antioxidanty, podporuje nervovou soustavu a je prevencí svalových křečí. V souvislosti s kokosovým olejem se hovoří o ochraně před viry, infekcemi či bakteriemi, podpoře zažívání, pomáhá při potížích mozkové soustavy, a dokonce o hubnutí v souvislosti se snížením chuti na další jídlo po konzumací MCT tuků (předpokládáme pro jeho sytící schopnost). V této souvislosti jistě stojí za zmínku stojí i obsah bílkovin (8,8g/100 g). 

Iris a Bob ze Solkiki posuzovali různé druhy kakaa z Ekvádoru po mnoho let, než objevili tu pravou chuť z Cloudy Forests. V překladu „Mračné lesy“ se nacházejících na severozápadním pobřeží Ekvádoru, pobřeží Costa Esmeraldas. Jen krátce poté co první zásilka dorazila do dílny Solkiki, bylo kakao z farmy Freddyho Salazara uznáno jako Kakao Excellence a zařazeno do světové TOP 50. Iris a Bob se tak stali prvním evropským „týmem“, kteří začali s tímto výjimečným kakaem pracovat!

Freddyho farma má pouhých 6 let, nachází se na ranči na dobytek a každodenní práci znesnadňují strmé svahy. Je zde celoročně poměrně stabilní klima s krátkým obdobím dešťů, vlhkými a mlhavými léty – odtud příznačné pojmenování Cloud Forests – Mračné lesy. Díky minimálnímu kolísání teplot dosažitelnější stálá konzistence kakaa. Správa Freddyho plantáží zajišťuje přes 40 stabilních pracovních míst venkovské komunity Esmeraldas.

Ocenění:
2019 Vítěz Kakao Excelence (jediné „Kakao Excellence“ z Ekvádoru)
2020 Zlatý vítěz International Chocolate Academy
2020 Zlatý vítěz International Chocolate Academy (Evropa)
2020 ocenění CHOCOLATEMAKER International Chocolate Academy
2020 ocenění Great Taste
2020 Zlatý vítěz Taste of the West
 
 
Složení: kakaové boby (min. 64%)*, nerafinovaný třtinový cukr*, nerafinované kakaové máslo*, SÓJA (GMO free), kokosový nápoj* (*organická surovina)
Vegan. Může obsahovat stopy sójy, ořechů, lepku. 
Výživové údaje (100g): Energetická hodnota  kJ (495 kcal), Tuky 38 g, z toho: nasycené mastné kyseliny 24 g; Sacharidy 31 g, z toho: cukry 25 g; Bílkoviny 9 g; Sůl 0,06 g, železo 6 mg
Výrobce: SOLKIKI LTD, PINNACLE, NORTH STREET, TA12 6DH, UK

Doplňkové parametry

Kategorie: MLÉČNÁ
Hmotnost: 0.056 kg
Původ bobů: Ekvádor Venezolano Amarillo (Costa Esmeraldas, Kakao Excellence)
Aroma: přírodní, zemité
Kruh chutí: lískové ořechy, ostružiny, borůvky, „dubové dřevo“

S_logoZnáte ten pocit, když něco tak dlouho hledáte, až si to nakonec uděláte sami? Přesně takto totiž začíná příběh Iris a Boba, příběh SOLKIKI.

Iris a Bob se marně pokoušeli najít kvalitní veganskou čokoládu. Rozhodli se začít experimentovat a využili svůj celoživotní vztah k přírodě, ručním pracím a čokoládě. Speciální fine-flavoured kakaové boby, jejich nuance a hloubka spolu se spoustou recenzí vracejících se zákazníků dali v roce 2017 vzniknout jejich řemeslné výrobě. Jejich vášeň experimentovat se posouvala od veganských tmavých čokolád k mléčným, bílým po nepražené. Ať už jste vegan, intolerantní vůči laktóze a lepku, diabetik či vegetarián, všichni se můžeme potkat u čokolád SOLKIKI. Protože když se kvalita, chuť, zdraví, udržitelnost a soucit spojují, vzniká Solkiki. Jakým způsobem nabízí Solkiki tu nejvyšší kvalitu? 

Hledají nejlepší kakao na světě. Vždy pracují pouze s malými várkami a veškeré ingredience sami ručně zpracovávají. Každé kakao je výjimečné půdou a územím, kde se nachází, proto je jedním z poslání Solkiki zdůraznit tyto jedinečné rozdíly. Do produktů nepřidávají lecitin či vanilin, čímž zachovají původní chuť i integritu kakaa. Není přidán žádný tuk kromě kakaového másla – v důsledku čehož může tabulka 67% čokolády obsahovat více „%“, ve srovnání s konvenční 70 % čokoládou, obsahující ve složení další tuk/máslo. Používají ty nejjemnější boby z plantáží se statusem „Heirloom cacao“, na níž se nepoužívají herbicidy, pesticidy, GMO, jsou organické a certifikované. Veškeré použité kakao prochází laboratorní kontrolou pro ekologické schválení.

Ve jménu chuti a zachování nutričních vlastností jsou slupky kakaových bobů po mechanické části ručně přebírány. Je dosaženo maximálního využití bobů a současně probíhá vyjmutí od vadných bobů, čímž je chuť vždy autentická. Ručně zpracovány jsou i vanilkové lusky, na rozdíl od průmyslově vyráběným esencím. Vybrané surové, organické lusky se nejdříve namočí, čímž se zaktivují enzymy. Díky nim je výsledná chuť dokonale krémová, čokoláda snadno stravitelná a jsou uvolněny všechny živiny.

„Poznejte rozdíl a ochutnejte lahůdku od výrobce, pro kterého má smysl dělat věci správně a hledá pro Vás to nejlepší. Nevyužíváme žádné, lidi, planety ani zvířata – sami se zamyslete, jak znepokojivě levná je průmyslově zpracovaná čokoláda ze supermarketu, s minimálním obsahem kakaových bobů!“

Díky přístupu Direct Trade jsou ceny za kakaové boby určeny samotnými zemědělci. Kakaovníky potřebují kolem sebe větší stromy tvořící stín, proto jejich pěstování je ochranou pro deštný prales a jeho biodiverzitu, oproti ekonomicky „výhodnějším“ monokulturám skotu či palmového oleje! V produktech se v Solkiki nepoužívají žádné živočišné produkty a žádné průmyslové přísady. Kreativitou, znalostmi a vývojem tradičního zpracování se spravedlivým a přímým obchodem představují Iris a Bob změnu, kterou sami chtějí ve světě vidět! Celá výroba probíhá v jejich vlastnoručně zrekonstruované chalupě z roku 1650 z výhradně obnovitelné energie „off-the-grid“. Díky specifickým technologickým vlastnostem chalupy je vytvářeno ideální klima pro zrání a vzniká typický „temperament“ čokolád. Poznejte svoji vlastní výjimečnou a autentickou chuť tabulky SOLKIKI, která vypovídá vše o vlastnostech půdy a podnebí, ve kterém kakaovník vyrostl.

„Prodáváme pouze nezávislým maloobchodníkům s vytříbeným vkusem, a to jste teď Vy!“

Výrobce: SOLKIKI LTD, PINNACLE, NORTH STREET, TA12 6DH, UK