Troubelická tmavá 100% čokoláda Ekvádor

Bez cukru/low carb
98 Kč
Na objednání do 14ti dnů
Můžeme doručit do:
27.6.2023

Bean to Bar veganská100% čokoláda s mimořádně příjemnou chuť vzácných, šetrně zpracovaných ekvádorských kakaových bobů. Čokoláda se vyznačuje silným a intenzivním aroma s výrazně zemitou chutí a lehce kyselými podtóny. Neobsahuje přidané cukry, sladidla a aditiva.

vegan-nostro-150x150

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čokoládovna Troubelice 100% čokoláda,  Ekvádor

Tmavá/hořká 100% veganská, bean to bar čokoláda se silnou kakaovou chutí s intenzivním aroma. Tabulka vznikla pouze šetrným zpracováním kakaových bobů z Ekvádoru a neobsahuje cukr či sladidla, lepek a žádné umělé látky, které do čokolád nepatří (lecitin, konzervanty, vanilin).

Zemité, přírodní aroma s velice silnou a intenzivní chutí kakaa a současně jemnými omamnými tóny s ovocnými náznaky. V chutích možná rozeznáte i jemnou kyselost připomínající tvaroh či jemný puding a ovocné podtóny nasládlých rozinek. Dokonalost je podtržena hladkým, až krémovým rozpouštěním v ústech, díky zachování přirozeného podílu kakaového másla.

Kakaové boby byly zařazeny na seznam tzv. superpotravin. Jejich jedinečnost spočívá ve vysokém podílu zdraví prospěšných látek v synergickém působení na organismus. V případě kakaových bobů se stručně jedná o vysoký obsah antioxidantů zpomalující stárnutí a opotřebení buněk, minerální látky (železo, zinek, hořčík, draslík, vápník), vitamíny (K, E), mají významný podíl vlákniny a bílkovin nezbytných i k udržení zdravé hmotnosti. Uvažuje se i o snižování LDL cholesterolu, navyšování oxidu dusnatého, zdroje hormonů serotoninu, dopaminu a tryptofanu, díky kterým je produkován endorfin – nedostatkový při úzkostech a depresích. Theobromin v součinnosti s kofeinem zdravě povzbudí organismus a uvolňuje hladké svalstvo – křeče, menstruační bolesti či bolesti hlavy. Můžeme se tedy domnívat, že kakaové boby zlepšují náladu, pozitivně regulují stresové stavy a úzkosti, působí proti stárnutí, zlepšují funkci mozku, vyživují organismus, zlepšují stav a elasticitu pleti. 

Pro svoji silnou kakaovou chuť bude tato ekvádorská "stovka" jednou z asociací, která se vybaví při slově „čokoláda“.  

Složení: kakaová hmota. Obsah kakaa 100%. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů, mléka, cukru, sezamu a sóji. 
Výživová hodnota (100 g): Energetická hodnota 2430 kJ (589 kcal); Tuky 52,11 g, z toho: nasycené mastné kyseliny 31,46 g; Sacharidy 3,8 g, z toho: cukry <0,3 g; Vláknina 24,9 g; Bílkoviny 13,85 g; Sůl 0,037 g

Doplňkové parametry

Kategorie: HOŘKÁ
Hmotnost: 0.045 kg
Původ bobů: Ekvádor
Aroma: zemité, ovocné
Kruh chutí: kakao, sladké rozinky
Výrobce: František Bačík, IČ 74951521 se sídlem Troubelice 10, 783 83 Troubelice

CT_logo-1

 

Česká rodinná čokoládovna z Moravy pracovala od roku 2010, po dovezení prvních kakaových bobů a produktů z Ekvádoru, na realizaci svého čokoládového snu. První myšlenka o vlastní čokoládovně přišla již v roce 2002 s hlavním cílem – vyrobit čokoládu z kvalitních surovin bez použití jiných rostlinných olejů, než je kakaové máslo, bez přidaných látek, bílého cukru a lecitinu. Receptury na čokolády vznikaly dlouhodobým zkoumáním poměrů jednotlivých ingrediencí. První tabulka určená k prodeji spatřila světlo světa v roce 2013.

Celá manufaktura se nachází v moravských Troubelicích, v areálu bývalého statku, který byl zrekonstruován s respektem k okolí statku a se zachováním jeho původního ducha. Z hospodářské budovy je dnes výrobna, sklad i balírna čokolády.

Pro své produkty si vybrali právě ekvádorské kakao, které se řadí mezi nejznámější a nejkvalitnější na světě. Díky výjimečnému aroma a mimořádně příjemné chuti ekvádorského kakaa vyrábí vysokojakostní čokolády. Kořeny majitelů čokoládové manufaktury z Troubelic jsou právě v Ekvádoru, kde strávili velkou část svého dětství.

Dodnes pro ně přímo na plantážích vybírá ty nejkvalitnější a nejchutnější boby tatínek. Celý systém od sklizně, kontroly procesu zpracování po dovoz do České republiky mají zcela pod kontrolou a mohou se naplno věnovat ruční výrobě čokolád.

Oblasti pěstování kakaových bobů, které nalezneme v tabulkách z Troubelic jsou Esmeraldas, Manabí, Los Ríos, Azuay, Bolívar, Guayas, Santa Elena, Loja, Sucumbíos, Napo, Orellana.

„V každé tabulce naší čokolády můžete ochutnat něco ze vzdáleného Ekvádoru, rozmanité a exotické země Jižní Ameriky, ve spojení s poctivou prací malé české firmy, která si zakládá na kvalitě a osobním přístupu.“

Složení troubelických čokolád tvoří pouze kakaové boby, kakaové máslo a panela – ztuhlá šťáva z cukrové třtiny. Málokdo také ví, že právě v Troubelicích se zrodila myšlenka sladit čokoládu s panelou. Mléčné a bílé čokolády pak doplňuje sušené mléko. 100 % česká výroba zahrnuje kromě samotného procesu výroby čokolád i návrhy a výrobu obalů včetně finálního zabalení.