Zotter horká mléčná čokoláda na pití „Nápoj bohů“ (tabulka)

Tip Výprodej - EXPIRACE
34 Kč –15 % 29 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
14.6.2023

SLEVA (exp. 09/03/2023)

Horká čokoláda Nápoj bohů: Svůdná aromatické vůně tonkových bobů z And v kombinaci s makadamovým nugátem a macou – zázračným kořenem z Peru. Doplněno o lístky růží, „Bird’s Eye“ chilli, kardamon, koriandr, skořici a bourbon vanilku. Bio, fair-trade mini čokoládka k přípravcě horkého nápoje. Bez lepku

Tipy na přípravu.

 zotter_fair_trade beantobar-logo

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zotter horká čokoláda na pití „Nápoj bohů“ tabulka 22g 

Čokoládová tabulka° k přípravě horké čokolády na pití s macou° a tonkovými boby°; ochucena kořením a makadamiovým nugátem.

Vůně tonkových bobů z And je úžasně svůdná. Není divu, že se tato vůně používá i v parfémech. Aromatické tonkové boby jsou kombinovány s makadamovým nugátem a macou, zázračným kořenem z Peru, o kterém se říká, že je afrodiziakum. Vše je vyšperkováno okvětními lístky růží, jemně štiplavou chilli „Bird’s Eye“ a voňavým kořením kardamomem, koriandrem, skořicí a bourbon vanilkou.

Nápoj Xocolatl v doslovném překladu kyselá voda a dalo vzniknout multikulturním názvu čokoláda. Nadrcené kakaové boby, voda a koření – to je pravý nápoj Xocolatl. Byl tekutým zlatem Inků, Mayů i Aztéků, vždyť kakaové boby samotné se používaly jako platidlo. Zotter vdechuje nový život počátkům čokoládové kultury a tvoří inovativní varianty čokolád na pití v podobě tabulek. V horkém mléce se krásně rozpouštějí a mají mnoho druhů i barev. Čokoládový nápoj lze je připravit i na ledu jako chladný osvěžení ideální v teplých letních dnech. 

 

RECEPT: Příprava horké čokolády v mléce či jeho rostlinných alternativách. 

Míchaná:
Smíchejte tabulku čokolády na pití s ​​0,2 nebo 0,3 l horkého mléka. Smícháme tyčovým, nebo stolním mixérem, nebo ručně metličkou. Horká čokoláda na pití je připravena!
 
Krémová směs:
200 ml mléka přivedeme k varu v malém kastrůlku, přidáme Tabulku horké čokolády a mícháme tyčovým mixérem, nebo ruční metličkou. Po rozpuštění vše krátce povaříme a podáváme!
 
Šlehaná:
Podle chuti zahřejte 0,2 nebo 0,3 l mléka a napěňte jej. Vložíme Tabulku čokolády na pití a necháme 1-2 minuty rozpouštět v mléce a směs opět našleháme. Necháme nápoj odpočívat další 1–2 minuty, aby se mohly rozvinout příchutě. Vyšleháme a můžeme podávat!
 
Studený, čokoládový nápoj na ledu:
Mícháním připravíme čokoládu na pití, necháme vychladnout a podávejte s kostkami, nebo drceným ledem.
 
Výživové údaje (100g): Energetická hodnota 2294 kJ (552 kcal), Tuky 36g, z toho: nasycené mastné kyseliny 18g; Sacharidy 48g, z toho: cukry 46g; Bílkoviny 6,2g; Sůl 0,26g
Složení: surový třtinový cukr°*, kakaové máslo°*, kakaová hmota°*, MAKADAMY°, SUŠENÉ MLÉKO PLNOTUČNɰ, SUŠENÁ SLADKÁ SYROVÁTKA°, SUŠENÉ ODTUČNĚNÉ MLÉKO°, maca prášek°(1,4%), zahušťovadlo: svatojánský chléb fazolová guma°, emulgátor: SÓJOVÝ LECITHIN°, celý třtinový cukr°*, vanilkový prášek°, sůl, chilli "Ptačí oko"°, olej z tonkových bobů°(0,003%), kardamom°, OLEJ Z HOŘKÝCH MANDLͰ, skořice°, koriandr °, růžový olej °. Kakao (kakaová hmota a kakaové máslo): min. 30%. Může obsahovat stopy všech druhů ořechů, arašídů, mléka, vajec a sezamu. S plnotučným horským mlékem „Bio vom Berg“ od ekologických farmářů z Tyrolska.
*fair trade; obsah spravedlivě obchodovaných surovin: 72%.
°z kontrolovaného ekologického pěstování
Výrobce: Zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko.
Skladujte na suchém místě při teplotě 14-21°C

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoládové tabulky na přípravu horké čokolády z o t t e r
Hmotnost: 0.022 kg
Aroma: sladké, mléčné
Kruh chutí: karamel, karob, třtina, smetana
Výrobce: Zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko

zotter_logo

 

Zotter Schokolade – zaměřeno na rozmanitost, kvalitu, kreativitu, udržitelnost. Stoprocentně ekologické a férové.

„Zotter je a zůstane na špici nejlepších světových výrobců čokolády a zdaleka nejinovativnější čokolády ze všech.“ 

Rodinná čokoládovna Zotter spoléhá na inovace. Jejich nabídka tvoří širokou a pestrou škálu – od klasických odrůd, jako jsou marcipán, mandle a třešeň Amarena, až po bláznivé výtvory, jako je čokoládový popcorn nebo konopná pralinka. Zotter vyrábí přes 500 různých druhů čokolády a každý rok přichází na trh s 20 až 50 novými produkty. A kdo stojí za všechny nápady? Josef Zotter. Aktivní podporu však získává od Julie Zotterové, která již vytvořila mnoho nových receptur, zejména pak veganských. V rozsáhlé rodinné bean-to-bar čokoládovně Zotter neustále experimentují a vynalézají nové, inovativní kousky. 

Žádná monokultura, ale rozmanitost překvapení v sortimentu inspirována přírodou. Nabídka tak sahá od ikonických bean-to-bar ručně plněných tzv. vrstvených čokolád, dvojitých Labooko, Klasických tabulek, čokolády na pití, ručně vyráběné organické pralinky či Basic čokoládové oříškové nugáty, z nichž můžete během chvilky proměnit své domácí pralinky.  Nádherně barevné ovocné čokolády, jejichž skvělou barvu a chuť přirozeně vytváří ovoce, couverture čokoládové žárovky, obalované plody či návykové Balleros - vždy v mnoha neodolatelných příchutí. Pro každou čokoládu vytváří vlastní umělecký design umělec Andreas H. Gratze, díky kterému je každá čokoláda jedinečná a prvotřídní dárek.

Čokoládová bean-to-bar manufaktura sídlí v Riegersburgu. Vše probíhá tzv. in-house, od kakaových bobů až po hotové produkty. Pražení, mletí a konšování se provádí v malých dávkách a individuálně na míru kakau. Riegersburg zaměstnává přibližně 200 lidí, kteří každý den vyrábějí čerstvou čokoládu a starají se o vše, co je nutné.

Na sklonku roku 2019 vyměnili pečeť Fairtrade a jako logo používají svůj nový veletržní ruční znak. Jsou členem Světové organizace pro Fair Trade (WFTO), která audituje společnost jako celek podle férových směrnic. 100%  se spoléhají na spravedlivý obchod a sledovatelnost surovin. Josef Zotter vysvětluje: "Stále si myslím, že Fairtrade je dobrý nápad, je to lepší než nic. Ale chci, aby moji zákazníci dostali čokoládu, která má uvnitř to, co říká."

Fair-trade BIO kakao od malých farmářů - „Jedinečné kvality lze dosáhnout pouze dobrou osobní spoluprací.“

Kakaové boby nakupují převážně v Latinské Americe, domovu kakaa. Získávají jemné kakao i z mnoha různých zemí, jako je Peru, Bolívie, Nikaragua, Panama, Ekvádor, Guatemala, Brazílie, Belize, Dominikánská republika, Madagaskar, Togo, Tanzanie, Ghana, Uganda, Svatý Tomáš a Indie. V každé čokoládě je kakao s historií: ať už je to mayské kakao z Belize a Guatemaly, panamské a peruánské kakao, které pěstují domorodí obyvatelé uprostřed deštného pralesa, nebo kakao z Belize, které je dopravováno plachetnicí. Veškeré kakaové boby jsou z přístavu v Hamburku převáženy bez emisí - udržitelným způsobem.

Kakaové boby jsou nakupovány přímo od pěstitelů kakaa a platí za ně férovou cenou. Pravidelně cestují do pěstitelských oblastí, osobně se setkávají s pěstiteli, které zvou i do továrny. Mohou se pak spolehnout na kvalitní produkci a jemné zpracování delikátních odrůd kakaa jako je Criollo, Trinitario, Nacional či Nativo. Díky tomu nejsou pěstitelé kakaa závislí na světovém trhu, který se zajímá hlavně o spotřebitelské kakao a vykupují boby pod cenou. 

Udržitelnost a transparentnost

Cílem je vytvářet přidanou hodnotu namísto velkých zisků, které jsou na úkor společnosti a životního prostředí. Tato filozofie dělá továrnu na čokoládu jednu z nejudržitelnějších společností v Rakousku. Jsou držiteli certifikátu EMAS – jinými slovy: Externí odborníci na životní prostředí se dívají na naši ekologickou bilanci a naše cíle ochrany životního prostředí a považují je za docela příkladné. Celá výroba probíhá na zelenou elektřinu a velkou část získávají sami pomocí obrovského fotovoltaického systému.

PRO VELKOOBCHODNÍ SPOLUPRÁCI A KOMPLETNÍ NABÍDKU PRODUKTŮ NÁS NEVÁHEJTE KONTAKTOVAT
+ 420 732 119 708