Plněná hořká 100% bio čokoláda "Švestky & lískooříškový nugát"

Tip Vegan Bez cukru/low carb
98 Kč
Skladem

Obal ze 100% Couverture čokolády s dvěma náplněmi: vrstvy ze švestkového pyré a vrstvy lískooříškového nugátu. Úžasná kombinace vyšperkována kapkou rumu se i bez cukru pyšní nádherně ovocnou sladkostí. Veganská, bio, Fair-trade tabulka bez umělých konzervantů a barviv. Bez lepku.

  zotter_fair_trade beantobar-logo vegan-nostro-150x150

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zotter plněná 100% čokoláda bez cukru Švestky & lískové oříšky 70g

Tmavá Couverture čokoláda° se 100% obsahem kakaa plněná švestkovým krémem° (40%) a nugátem° z lískových ořechů (20%).

Zdravá, bez přidaného cukru a přes to sladká. Intenzivní 100% čokoláda s ovocně – ořískovou náplní, jejíž sladkost pochází pouze z ovocné sladkostí datlí a švestek. Ovocně sladká vrstva ze švestkového pyré z jemných švestek a datlového sirupu, na vrstvě domácího lískoořískového nugátu. Nádherná chuť je vyšperkována kapkou rumu a couverture čokoládou se 100% obsahem kakaa, bez přidaného cukru. Zcela vegan.

Ručně plněné čokolády jsou největší specialitou čokoládovny Zotter. Výroba tzv. "ručně nabírané" čokolády se oproti klasickým odlévaným tabulkám obejde bez jakýchkoli strojů. Používá se pouze hrnec, naběračka a válec. Přebytek polevy se odstraňuje pomocí proudu studeného vzduchu, čímž je vytvořena typicky zvlněná plocha ručně plněných čokolád s nejrůznějšími, a někdy těžko uvěřitelnými kombinacemi chutí. Tyto Fair Trade čokolády se vyrábí postupným vrstvením hořké, mléčné, bílé nebo ovocné čokolády a různých náplní. Některé druhy mohou mít i 6 různých vrstev.  Jedná se o vysoce kvalitní BIO Fair Trade čokolády bez chemikálií v úžasném designu od umělce Andrease H. Gratze.

Výživové údaje (100g): Energetická hodnota 2048 kJ (492kcal), Tuky 35g, z toho: nasycené mastné kyseliny 18g; Sacharidy 31g, z toho: cukry 18g; Bílkoviny 8,4g; Sůl 0,21g
Složení: kakaová hmota°*, sušené švestky°, LÍSKOVÉ OŘECHY°*, datlový cukr°*, kakaové máslo°*, rum°*, datlový sirup°, LÍSKOVÝ OLEJ°, emulgátor: SÓJOVÝ LECITHIN°, skořice°*, vanilkový prášek°, sůl. Může obsahovat stopy všech druhů ořechů, arašídů, mléka, vajec a sezamu.
*fair traded; obsah spravedlivě obchodovaných surovin: 65%.
°z kontrolovaného ekologického pěstování
Výrobce: Zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko
Skladujte na suchém místě přI teplotě 14-21°C.

Doplňkové parametry

Kategorie: Plněné čokolády Zotter
Hmotnost: 0.07 kg
Výrobce: Zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko

zotter_logo

 

Zotter Schokolade – zaměřeno na rozmanitost, kvalitu, kreativitu, udržitelnost. Stoprocentně ekologické a férové.

„Zotter je a zůstane na špici nejlepších světových výrobců čokolády a zdaleka nejinovativnější čokolády ze všech.“ 

Rodinná čokoládovna Zotter spoléhá na inovace. Jejich nabídka tvoří širokou a pestrou škálu – od klasických odrůd, jako jsou marcipán, mandle a třešeň Amarena, až po bláznivé výtvory, jako je čokoládový popcorn nebo konopná pralinka. Zotter vyrábí přes 500 různých druhů čokolády a každý rok přichází na trh s 20 až 50 novými produkty. A kdo stojí za všechny nápady? Josef Zotter. Aktivní podporu však získává od Julie Zotterové, která již vytvořila mnoho nových receptur, zejména pak veganských. V rozsáhlé rodinné bean-to-bar čokoládovně Zotter neustále experimentují a vynalézají nové, inovativní kousky. 

Žádná monokultura, ale rozmanitost překvapení v sortimentu inspirována přírodou. Nabídka tak sahá od ikonických bean-to-bar ručně plněných tzv. vrstvených čokolád, dvojitých Labooko, Klasických tabulek, čokolády na pití, ručně vyráběné organické pralinky či Basic čokoládové oříškové nugáty, z nichž můžete během chvilky proměnit své domácí pralinky.  Nádherně barevné ovocné čokolády, jejichž skvělou barvu a chuť přirozeně vytváří ovoce, couverture čokoládové žárovky, obalované plody či návykové Balleros - vždy v mnoha neodolatelných příchutí. Pro každou čokoládu vytváří vlastní umělecký design umělec Andreas H. Gratze, díky kterému je každá čokoláda jedinečná a prvotřídní dárek.

Čokoládová bean-to-bar manufaktura sídlí v Riegersburgu. Vše probíhá tzv. in-house, od kakaových bobů až po hotové produkty. Pražení, mletí a konšování se provádí v malých dávkách a individuálně na míru kakau. Riegersburg zaměstnává přibližně 200 lidí, kteří každý den vyrábějí čerstvou čokoládu a starají se o vše, co je nutné.

Na sklonku roku 2019 vyměnili pečeť Fairtrade a jako logo používají svůj nový veletržní ruční znak. Jsou členem Světové organizace pro Fair Trade (WFTO), která audituje společnost jako celek podle férových směrnic. 100%  se spoléhají na spravedlivý obchod a sledovatelnost surovin. Josef Zotter vysvětluje: "Stále si myslím, že Fairtrade je dobrý nápad, je to lepší než nic. Ale chci, aby moji zákazníci dostali čokoládu, která má uvnitř to, co říká."

Fair-trade BIO kakao od malých farmářů - „Jedinečné kvality lze dosáhnout pouze dobrou osobní spoluprací.“

Kakaové boby nakupují převážně v Latinské Americe, domovu kakaa. Získávají jemné kakao i z mnoha různých zemí, jako je Peru, Bolívie, Nikaragua, Panama, Ekvádor, Guatemala, Brazílie, Belize, Dominikánská republika, Madagaskar, Togo, Tanzanie, Ghana, Uganda, Svatý Tomáš a Indie. V každé čokoládě je kakao s historií: ať už je to mayské kakao z Belize a Guatemaly, panamské a peruánské kakao, které pěstují domorodí obyvatelé uprostřed deštného pralesa, nebo kakao z Belize, které je dopravováno plachetnicí. Veškeré kakaové boby jsou z přístavu v Hamburku převáženy bez emisí - udržitelným způsobem.

Kakaové boby jsou nakupovány přímo od pěstitelů kakaa a platí za ně férovou cenou. Pravidelně cestují do pěstitelských oblastí, osobně se setkávají s pěstiteli, které zvou i do továrny. Mohou se pak spolehnout na kvalitní produkci a jemné zpracování delikátních odrůd kakaa jako je Criollo, Trinitario, Nacional či Nativo. Díky tomu nejsou pěstitelé kakaa závislí na světovém trhu, který se zajímá hlavně o spotřebitelské kakao a vykupují boby pod cenou. 

Udržitelnost a transparentnost

Cílem je vytvářet přidanou hodnotu namísto velkých zisků, které jsou na úkor společnosti a životního prostředí. Tato filozofie dělá továrnu na čokoládu jednu z nejudržitelnějších společností v Rakousku. Jsou držiteli certifikátu EMAS – jinými slovy: Externí odborníci na životní prostředí se dívají na naši ekologickou bilanci a naše cíle ochrany životního prostředí a považují je za docela příkladné. Celá výroba probíhá na zelenou elektřinu a velkou část získávají sami pomocí obrovského fotovoltaického systému.

PRO VELKOOBCHODNÍ SPOLUPRÁCI A KOMPLETNÍ NABÍDKU PRODUKTŮ NÁS NEVÁHEJTE KONTAKTOVAT
+ 420 732 119 708