Čokoládový nugát z makadamových ořechů, bílé čokolády & kořením

Tip
120 Kč –8 % 110 Kč
Skladem

Luxusně jemný čokoládový nugát z čerstvě pražených makadamových ořechů a bílé čokolády. Jeho téměř nadpozemskou chuť tvoří směs kardamonu, skořice, drcené vanilky a luxusních tonka bobů s podtónem karamelového rumu a hořkých mandlí. Bez lepku.

zotter_fair_trade beantobar-logo 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zotter Schokolade profesionální čoko-nugát z makadamů s kořením & tonkovými boby 130g

Makadamiový nugát°.

Bio čokoládový nugát tvoří čerstvě pražené makadamové ořechy (14%) a bílá čokoláda z horského tyrolského mléka. Nebeskou chuť blahodárných a cenných makadamů dotvářejí tonkové boby, kardamon, koriandr a mletá vanilka. Nerafinovaný třtinový cukr a špetka soli propojují jednotlivé chutě, vytvářejí lahodnou chuť a jemnou konzistenci.

Makadamové či makadamiové ořechy jsou velmi výživné a patří mezi nejvíce ceněné ořechy na světě. Stejně tak se i boby či fazole tonka řadí k nejlahodnějším a nejluxusnějším přísadám do jídel. V chutí tonka bobů citíme jemně vanilkovou příchuť s karamelovým, lehce rumovým aroma. Na pozadí můžeme rozpoznat hořké mandle. 

Celý proces výroby bio nugátu je v manufaktuře z  o t t e r pečlivě kontrolován od výběru kakaových bobů, pražení ořechů až po fantastický výsledek. Nugáty lze použít k přípravě úžasných dezertů, koláčů, dortů nebo z nich snadno vykouzlit své vlastní domácí pralinky a lanýže. Jednoduše nasekejte, roztavte, vytvarujte, ozdobte nebo obalte a je hotovo! Pokyny k výrobě čokolády najdete i na vnitřní straně obalu.

Lahodně se rozpouští na jazyku a nadchne vás při jakékoliv práci s ním. Vysoce kvalitní bio čokoládový nugát je vhodný i pro profesionální použití. Pro jeho výrobu použity čerstvě pražené výběrové makadamové ořechy, couverture bílá čokoláda a poctivé horské mléko z tyrolských Alp. Nugát nejvyšší kvality pro maximální chuť, jednoduché zpracování a perfektní kulinářské výsledky při práci s čokoládou.

Výživové údaje (100g): Energetická hodnota 2388 kJ (572 kcal), Tuky 39 g, z toho: nasycené mastné kyseliny 19g; Sacharidy 50g, z toho: cukry 50g; Bílkoviny 4,7g; Sůl 0,2g
Složení: surový třtinový cukr°*, kakaové máslo°*, MAKADAMIA°(14%), SUŠENÉ MLÉKO PLNOTUČNÉ°, SUŠENÉ ODTUČNĚNÉ MLÉKO°, SUŠENÁ SLADKÁ SYROVÁTKA°, plnotučný třtinový cukr°*, emulgátor: SÓJOVÝ LECITHIN°, vanilkový prášek °, sůl, skořice°, olej z tonkových bobů°, kardamom°, koriandr°. Může obsahovat stopy všech druhů ořechů, arašídů, mléka, vajec a sezamu. S plnotučným horským mlékem „Bio vom Berg“ od ekologických farmářů z Tyrolska.
*fair trade; obsah spravedlivě obchodovaných surovin: 70%.
°z kontrolovaného ekologického pěstování
Výrobce: Zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko.
Skladujte na suchém místě při teplotě 14-21°C

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoládové nugáty a praliné z o t t e r
Hmotnost: 0.13 kg
Aroma: kořeněné, sladké, smetanové
Kruh chutí: makadamové ořechy, vanilka, sladký karamelový rum
Výrobce: Zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko

zotter_logo

 

Zotter Schokolade – zaměřeno na rozmanitost, kvalitu, kreativitu, udržitelnost. Stoprocentně ekologické a férové.

„Zotter je a zůstane na špici nejlepších světových výrobců čokolády a zdaleka nejinovativnější čokolády ze všech.“ 

Rodinná čokoládovna Zotter spoléhá na inovace. Jejich nabídka tvoří širokou a pestrou škálu – od klasických odrůd, jako jsou marcipán, mandle a třešeň Amarena, až po bláznivé výtvory, jako je čokoládový popcorn nebo konopná pralinka. Zotter vyrábí přes 500 různých druhů čokolády a každý rok přichází na trh s 20 až 50 novými produkty. A kdo stojí za všechny nápady? Josef Zotter. Aktivní podporu však získává od Julie Zotterové, která již vytvořila mnoho nových receptur, zejména pak veganských. V rozsáhlé rodinné bean-to-bar čokoládovně Zotter neustále experimentují a vynalézají nové, inovativní kousky. 

Žádná monokultura, ale rozmanitost překvapení v sortimentu inspirována přírodou. Nabídka tak sahá od ikonických bean-to-bar ručně plněných tzv. vrstvených čokolád, dvojitých Labooko, Klasických tabulek, čokolády na pití, ručně vyráběné organické pralinky či Basic čokoládové oříškové nugáty, z nichž můžete během chvilky proměnit své domácí pralinky.  Nádherně barevné ovocné čokolády, jejichž skvělou barvu a chuť přirozeně vytváří ovoce, couverture čokoládové žárovky, obalované plody či návykové Balleros - vždy v mnoha neodolatelných příchutí. Pro každou čokoládu vytváří vlastní umělecký design umělec Andreas H. Gratze, díky kterému je každá čokoláda jedinečná a prvotřídní dárek.

Čokoládová bean-to-bar manufaktura sídlí v Riegersburgu. Vše probíhá tzv. in-house, od kakaových bobů až po hotové produkty. Pražení, mletí a konšování se provádí v malých dávkách a individuálně na míru kakau. Riegersburg zaměstnává přibližně 200 lidí, kteří každý den vyrábějí čerstvou čokoládu a starají se o vše, co je nutné.

Na sklonku roku 2019 vyměnili pečeť Fairtrade a jako logo používají svůj nový veletržní ruční znak. Jsou členem Světové organizace pro Fair Trade (WFTO), která audituje společnost jako celek podle férových směrnic. 100%  se spoléhají na spravedlivý obchod a sledovatelnost surovin. Josef Zotter vysvětluje: "Stále si myslím, že Fairtrade je dobrý nápad, je to lepší než nic. Ale chci, aby moji zákazníci dostali čokoládu, která má uvnitř to, co říká."

Fair-trade BIO kakao od malých farmářů - „Jedinečné kvality lze dosáhnout pouze dobrou osobní spoluprací.“

Kakaové boby nakupují převážně v Latinské Americe, domovu kakaa. Získávají jemné kakao i z mnoha různých zemí, jako je Peru, Bolívie, Nikaragua, Panama, Ekvádor, Guatemala, Brazílie, Belize, Dominikánská republika, Madagaskar, Togo, Tanzanie, Ghana, Uganda, Svatý Tomáš a Indie. V každé čokoládě je kakao s historií: ať už je to mayské kakao z Belize a Guatemaly, panamské a peruánské kakao, které pěstují domorodí obyvatelé uprostřed deštného pralesa, nebo kakao z Belize, které je dopravováno plachetnicí. Veškeré kakaové boby jsou z přístavu v Hamburku převáženy bez emisí - udržitelným způsobem.

Kakaové boby jsou nakupovány přímo od pěstitelů kakaa a platí za ně férovou cenou. Pravidelně cestují do pěstitelských oblastí, osobně se setkávají s pěstiteli, které zvou i do továrny. Mohou se pak spolehnout na kvalitní produkci a jemné zpracování delikátních odrůd kakaa jako je Criollo, Trinitario, Nacional či Nativo. Díky tomu nejsou pěstitelé kakaa závislí na světovém trhu, který se zajímá hlavně o spotřebitelské kakao a vykupují boby pod cenou. 

Udržitelnost a transparentnost

Cílem je vytvářet přidanou hodnotu namísto velkých zisků, které jsou na úkor společnosti a životního prostředí. Tato filozofie dělá továrnu na čokoládu jednu z nejudržitelnějších společností v Rakousku. Jsou držiteli certifikátu EMAS – jinými slovy: Externí odborníci na životní prostředí se dívají na naši ekologickou bilanci a naše cíle ochrany životního prostředí a považují je za docela příkladné. Celá výroba probíhá na zelenou elektřinu a velkou část získávají sami pomocí obrovského fotovoltaického systému.

PRO VELKOOBCHODNÍ SPOLUPRÁCI A KOMPLETNÍ NABÍDKU PRODUKTŮ NÁS NEVÁHEJTE KONTAKTOVAT
+ 420 732 119 708