Labooko single-origin 90% čokoláda Bolivie El Caibo

Výprodej - EXPIRACE Vegan
104 Kč –15 % 88 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
14.6.2023

SLEVA (exp. 31/01/2023)

Vzácná a nekompromisní čokoláda s 90% kakaa a 10% surového třtinového cukru: Raritní bolivijské kakao provází lehká kyselinka, ovocné, sladce dřevité tóny, smetanově oříškové aroma, jemný nádech bylinek a kávy. Bean-to-bar, Fair-trade. Vegan, bio, bez lepku.

 vegan-nostro-150x150 zotter_fair_trade beantobar-logo

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zotter Schokolade dvojitá čokoláda Labooko 90% Bolivie El Caibo 65g (2x32,5g)

90% čokoláda° z raritních kakaových bobů z Bolívie, plantáže El Caibo. Single Origin. Doba konšování: 22hodin.
 

Vychutnejte si vyváženou chuť čokolády s jemnými tóny dřeva a ovoce (hroznů). V aroma cítíme tóny oříšků, karamelizovaného dřeva, spousty smetany, jemné lékořice, brusinek i podtónem kávy. Chuť je lehce svíravá doprovázena ovocnou kyselinkou. Doba konšování: 22hodin. 

Kakao z bolivijského družstva El Ceibo je téměř nemožné obstarat na trhu. Josef Zotter se na výpravě do Bolívie potkal s kakaovými farmáři, získal jejich důvěru i toto jedinečné kakao. Vytvořil z něj výjimečnou čokoládu s 90% kakaa a 10% surového třtinového cukru pro ty, kteří nedělají kompromisy a milují jasnost. 

V nádherném obalu od umělce A. H. Gratze se skrývají dvě tabulky (2 x 32,5g). Vnitřní výplň obalu zdobí fotografie a příběhy pěstitelů kakaa, přímo z archivu z cest Josefa Zottera. Čokoláda poslouží jako hodnotný dárek i pro potěšení ve dvou. Je vhodná pro vegany, diabetiky i celiaky (bez lepku) a neobsahuje laktózu. Čokoláda Labooko splňuje certifikaci Fair trade a bio. Otevřete nové chuťové dimenze z dílny slavné rakouské rodinné čokoládovny Zotter, která svá gurmánská díla dodává i na britský královský dvůr.

Výživové údaje (100 g): Energetická hodnota 2445 kJ (592kcal); Tuky 48g, z toho: nasycené mastné kyseliny 29g; Sacharidy 21g z toho: cukry 12g; Bílkoviny 12g; Sůl 0,35g
Složení: kakaová hmota°*, surový třtinový cukr°*, sůl. Single origin čokoláda s kakaovými boby z Bolivie. Obsah kakaa (kakaová hmota a kakaové máslo): min.90%. Může obsahovat stopy všech druhů ořechů, arašídů, mléka, vajec a sezamu.
*fair trade; obsah spravedlivě obchodovaných surovin: 100%.
°z kontrolovaného ekologického pěstování
Výrobce: Zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko.
Skladujte na suchém místě při teplotě 14-21°C

Doplňkové parametry

Kategorie: Dvojité čokolády z o t t e r Labooko
Hmotnost: 0.065 kg
Původ bobů: Bolivie - El Ceibo cocoa
Aroma: jemné tóny dřeva a ovoce (hroznové tóny)
Kruh chutí: ořech, (karamelizované) dřevo, hodně smetany, jemná lékořice, lehký nádech kávy, brusinky, dřevitý závěr, lehce svíravý s trochou ovocné kyseliny
Výrobce: Zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko

zotter_logo

 

Zotter Schokolade – zaměřeno na rozmanitost, kvalitu, kreativitu, udržitelnost. Stoprocentně ekologické a férové.

„Zotter je a zůstane na špici nejlepších světových výrobců čokolády a zdaleka nejinovativnější čokolády ze všech.“ 

Rodinná čokoládovna Zotter spoléhá na inovace. Jejich nabídka tvoří širokou a pestrou škálu – od klasických odrůd, jako jsou marcipán, mandle a třešeň Amarena, až po bláznivé výtvory, jako je čokoládový popcorn nebo konopná pralinka. Zotter vyrábí přes 500 různých druhů čokolády a každý rok přichází na trh s 20 až 50 novými produkty. A kdo stojí za všechny nápady? Josef Zotter. Aktivní podporu však získává od Julie Zotterové, která již vytvořila mnoho nových receptur, zejména pak veganských. V rozsáhlé rodinné bean-to-bar čokoládovně Zotter neustále experimentují a vynalézají nové, inovativní kousky. 

Žádná monokultura, ale rozmanitost překvapení v sortimentu inspirována přírodou. Nabídka tak sahá od ikonických bean-to-bar ručně plněných tzv. vrstvených čokolád, dvojitých Labooko, Klasických tabulek, čokolády na pití, ručně vyráběné organické pralinky či Basic čokoládové oříškové nugáty, z nichž můžete během chvilky proměnit své domácí pralinky.  Nádherně barevné ovocné čokolády, jejichž skvělou barvu a chuť přirozeně vytváří ovoce, couverture čokoládové žárovky, obalované plody či návykové Balleros - vždy v mnoha neodolatelných příchutí. Pro každou čokoládu vytváří vlastní umělecký design umělec Andreas H. Gratze, díky kterému je každá čokoláda jedinečná a prvotřídní dárek.

Čokoládová bean-to-bar manufaktura sídlí v Riegersburgu. Vše probíhá tzv. in-house, od kakaových bobů až po hotové produkty. Pražení, mletí a konšování se provádí v malých dávkách a individuálně na míru kakau. Riegersburg zaměstnává přibližně 200 lidí, kteří každý den vyrábějí čerstvou čokoládu a starají se o vše, co je nutné.

Na sklonku roku 2019 vyměnili pečeť Fairtrade a jako logo používají svůj nový veletržní ruční znak. Jsou členem Světové organizace pro Fair Trade (WFTO), která audituje společnost jako celek podle férových směrnic. 100%  se spoléhají na spravedlivý obchod a sledovatelnost surovin. Josef Zotter vysvětluje: "Stále si myslím, že Fairtrade je dobrý nápad, je to lepší než nic. Ale chci, aby moji zákazníci dostali čokoládu, která má uvnitř to, co říká."

Fair-trade BIO kakao od malých farmářů - „Jedinečné kvality lze dosáhnout pouze dobrou osobní spoluprací.“

Kakaové boby nakupují převážně v Latinské Americe, domovu kakaa. Získávají jemné kakao i z mnoha různých zemí, jako je Peru, Bolívie, Nikaragua, Panama, Ekvádor, Guatemala, Brazílie, Belize, Dominikánská republika, Madagaskar, Togo, Tanzanie, Ghana, Uganda, Svatý Tomáš a Indie. V každé čokoládě je kakao s historií: ať už je to mayské kakao z Belize a Guatemaly, panamské a peruánské kakao, které pěstují domorodí obyvatelé uprostřed deštného pralesa, nebo kakao z Belize, které je dopravováno plachetnicí. Veškeré kakaové boby jsou z přístavu v Hamburku převáženy bez emisí - udržitelným způsobem.

Kakaové boby jsou nakupovány přímo od pěstitelů kakaa a platí za ně férovou cenou. Pravidelně cestují do pěstitelských oblastí, osobně se setkávají s pěstiteli, které zvou i do továrny. Mohou se pak spolehnout na kvalitní produkci a jemné zpracování delikátních odrůd kakaa jako je Criollo, Trinitario, Nacional či Nativo. Díky tomu nejsou pěstitelé kakaa závislí na světovém trhu, který se zajímá hlavně o spotřebitelské kakao a vykupují boby pod cenou. 

Udržitelnost a transparentnost

Cílem je vytvářet přidanou hodnotu namísto velkých zisků, které jsou na úkor společnosti a životního prostředí. Tato filozofie dělá továrnu na čokoládu jednu z nejudržitelnějších společností v Rakousku. Jsou držiteli certifikátu EMAS – jinými slovy: Externí odborníci na životní prostředí se dívají na naši ekologickou bilanci a naše cíle ochrany životního prostředí a považují je za docela příkladné. Celá výroba probíhá na zelenou elektřinu a velkou část získávají sami pomocí obrovského fotovoltaického systému.

PRO VELKOOBCHODNÍ SPOLUPRÁCI A KOMPLETNÍ NABÍDKU PRODUKTŮ NÁS NEVÁHEJTE KONTAKTOVAT
+ 420 732 119 708