Labooko nugátové čokolády s květy "Květinový pugét"

Novinka Tip
105 Kč
Skladem

Mandlový nugát s ušlechtilou růží a kešu nugát s měsíčkem, chrpou a sedmikráskami. Dvě neodolatelné nugátové tabulky z horského bio mléka a spousta jedlých kvítků zaujmou na první pohled. Bio, Fair-trade, bean-to-bar. Bez lepku.

 zotter_fair_trade beantobar-logo

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zotter Schokolade Labooko nugátové čokolády s květy "Květinový pugét" (2x35g) 

1x Mandlový nugát° s růží° (35g)
1x Kešu nugát° s lučním kvítím° (35g)
 

Dvě bio fair-trade čokoládové tabulky bohatě zdobené jedlými květy zaujmou na první pohled. Dvě nugátové čokolády, dvě nádherné tabulky a spousta voňavých, barevných lístečků lučního kvítí na domácím kešu a mandlovém nugátu z opravdové bílé čokolády s horským plnotučným mlékem od tyrolských farmářů "Bio vom Berg". 

Mandlové růže:
Domácí mandlový nugát je vyrobený z pražených a karamelizovaných španělských mandlí a bílé čokolády, bohatě zdobený okvětními lístky růží. Čokoláda má jemně praženou vůni a chuť sladké smetany doprovázenou jemným nádechem skořice a růží.
Kešu nugát s lučními květinami:
Domácí kešu nugát s osvěžující vůní a chutí sladkého citrónu. Zdobí ho medově vonící žlutý sušený měsíček, nápadně modré lístky chrpy a okouzlujícími bílými sedmikráskami. Máslově sladká, karamelovo-přechová chuť s bylinným aroma a velmi lehkou kyselinou.
 

V nádherném obalu od umělce A. H. Gratze se skrývají dvě tabulky (2 x 35g). Vnitřní výplň obalu zdobí fotografie a příběhy pěstitelů kakaa, přímo z archivu z cest Josefa Zottera. Čokoláda poslouží jako hodnotný dárek i pro potěšení ve dvou. Je vhodná pro vegany, diabetiky i celiaky (bez lepku) a neobsahuje laktózu. Čokoláda Labooko splňuje certifikaci Fair trade a bio. Otevřete nové chuťové dimenze z dílny slavné rakouské rodinné čokoládovny Zotter, která svá gurmánská díla dodává i na britský královský dvůr.

Výživové údaje (100g): Energetická hodnota 2434 kJ (587 kcal), Tuky 42g, z toho: nasycené mastné kyseliny 21g; Sacharidy 45g, z toho: cukry 42g; Bílkoviny 7,7g; Sůl 0,14g
Složení mandlového nugátu: surový třtinový cukr°*, kakaové máslo°*, MANDLE°(21%), SUŠENÉ PLNOTUČNÉ MLÉKO°, kakaová hmota°*, SUŠENÉ MLÉKO ODSTŘEDĚNÉ°, SUŠENÁ SLADKÁ SYROVÁTKA°, třtinový cukr°*, okvětní lístky růže° (0,3%), emulgátor: SÓJOVÝ LECITHIN°, vanilkový prášek°, sůl, zázvorový prášek°, skořice°*, růžový olej°(0,001%).
Složení nugátu z kešu: surový třtinový cukr°*, kakaové máslo°*, KEŠU°*(22%), SUŠENÉ PLNOTUČNÉ MLÉKO°, SUŠENÉ ODTUČNĚNÉ MLÉKO°, SUŠENÁ SLADKÁ SYROVÁTKA°, kakaová hmota°*, celý třtinový cukr°*, měsíčky° (0,3%), kukuřičné květy°(0,3%), emulgátor: SÓJOVÝ LECITHIN°, vanilkový prášek°, sůl, citronový prášek° (koncentrát citrónové šťávy°, kukuřičný škrob°, cukr°), skořice°*.
Může obsahovat stopy všech druhů ořechů, arašídů, mléka, vajec a sezamu. S plnotučným horským mlékem „Bio vom Berg“ od ekologických farmářů z Tyrolska.
*fair trade; obsah spravedlivě obchodovaných surovin: 76%.
°z kontrolovaného ekologického pěstování
Výrobce: Zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko.
Skladujte na suchém místě při teplotě 14-21°C

Doplňkové parametry

Kategorie: Dvojité čokolády z o t t e r Labooko
Hmotnost: 0.07 kg
Aroma MANDLOVÁ RŮŽE: květinové, pražené aroma, chuť ořechů a karamelu,
Kruh chutí MANDLOVÁ RŮŽE: mandle, karamel, růže
Aroma KEŠU S LUČNÍM KVÍTÍM: bylinné, krémové, jemné
Kruh chutí KEŠU S LUČNÍM KVÍTÍM: karamel, ořechy, sladké citrusy
Výrobce: Zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko

zotter_logo

 

Zotter Schokolade – zaměřeno na rozmanitost, kvalitu, kreativitu, udržitelnost. Stoprocentně ekologické a férové.

„Zotter je a zůstane na špici nejlepších světových výrobců čokolády a zdaleka nejinovativnější čokolády ze všech.“ 

Rodinná čokoládovna Zotter spoléhá na inovace. Jejich nabídka tvoří širokou a pestrou škálu – od klasických odrůd, jako jsou marcipán, mandle a třešeň Amarena, až po bláznivé výtvory, jako je čokoládový popcorn nebo konopná pralinka. Zotter vyrábí přes 500 různých druhů čokolády a každý rok přichází na trh s 20 až 50 novými produkty. A kdo stojí za všechny nápady? Josef Zotter. Aktivní podporu však získává od Julie Zotterové, která již vytvořila mnoho nových receptur, zejména pak veganských. V rozsáhlé rodinné bean-to-bar čokoládovně Zotter neustále experimentují a vynalézají nové, inovativní kousky. 

Žádná monokultura, ale rozmanitost překvapení v sortimentu inspirována přírodou. Nabídka tak sahá od ikonických bean-to-bar ručně plněných tzv. vrstvených čokolád, dvojitých Labooko, Klasických tabulek, čokolády na pití, ručně vyráběné organické pralinky či Basic čokoládové oříškové nugáty, z nichž můžete během chvilky proměnit své domácí pralinky.  Nádherně barevné ovocné čokolády, jejichž skvělou barvu a chuť přirozeně vytváří ovoce, couverture čokoládové žárovky, obalované plody či návykové Balleros - vždy v mnoha neodolatelných příchutí. Pro každou čokoládu vytváří vlastní umělecký design umělec Andreas H. Gratze, díky kterému je každá čokoláda jedinečná a prvotřídní dárek.

Čokoládová bean-to-bar manufaktura sídlí v Riegersburgu. Vše probíhá tzv. in-house, od kakaových bobů až po hotové produkty. Pražení, mletí a konšování se provádí v malých dávkách a individuálně na míru kakau. Riegersburg zaměstnává přibližně 200 lidí, kteří každý den vyrábějí čerstvou čokoládu a starají se o vše, co je nutné.

Na sklonku roku 2019 vyměnili pečeť Fairtrade a jako logo používají svůj nový veletržní ruční znak. Jsou členem Světové organizace pro Fair Trade (WFTO), která audituje společnost jako celek podle férových směrnic. 100%  se spoléhají na spravedlivý obchod a sledovatelnost surovin. Josef Zotter vysvětluje: "Stále si myslím, že Fairtrade je dobrý nápad, je to lepší než nic. Ale chci, aby moji zákazníci dostali čokoládu, která má uvnitř to, co říká."

Fair-trade BIO kakao od malých farmářů - „Jedinečné kvality lze dosáhnout pouze dobrou osobní spoluprací.“

Kakaové boby nakupují převážně v Latinské Americe, domovu kakaa. Získávají jemné kakao i z mnoha různých zemí, jako je Peru, Bolívie, Nikaragua, Panama, Ekvádor, Guatemala, Brazílie, Belize, Dominikánská republika, Madagaskar, Togo, Tanzanie, Ghana, Uganda, Svatý Tomáš a Indie. V každé čokoládě je kakao s historií: ať už je to mayské kakao z Belize a Guatemaly, panamské a peruánské kakao, které pěstují domorodí obyvatelé uprostřed deštného pralesa, nebo kakao z Belize, které je dopravováno plachetnicí. Veškeré kakaové boby jsou z přístavu v Hamburku převáženy bez emisí - udržitelným způsobem.

Kakaové boby jsou nakupovány přímo od pěstitelů kakaa a platí za ně férovou cenou. Pravidelně cestují do pěstitelských oblastí, osobně se setkávají s pěstiteli, které zvou i do továrny. Mohou se pak spolehnout na kvalitní produkci a jemné zpracování delikátních odrůd kakaa jako je Criollo, Trinitario, Nacional či Nativo. Díky tomu nejsou pěstitelé kakaa závislí na světovém trhu, který se zajímá hlavně o spotřebitelské kakao a vykupují boby pod cenou. 

Udržitelnost a transparentnost

Cílem je vytvářet přidanou hodnotu namísto velkých zisků, které jsou na úkor společnosti a životního prostředí. Tato filozofie dělá továrnu na čokoládu jednu z nejudržitelnějších společností v Rakousku. Jsou držiteli certifikátu EMAS – jinými slovy: Externí odborníci na životní prostředí se dívají na naši ekologickou bilanci a naše cíle ochrany životního prostředí a považují je za docela příkladné. Celá výroba probíhá na zelenou elektřinu a velkou část získávají sami pomocí obrovského fotovoltaického systému.

PRO VELKOOBCHODNÍ SPOLUPRÁCI A KOMPLETNÍ NABÍDKU PRODUKTŮ NÁS NEVÁHEJTE KONTAKTOVAT
+ 420 732 119 708