Labooko karamelová a kávová čokoláda „Děkuji"

Tip
105 Kč
Skladem

Sladké "DĚKUJI" pro všechny na kom nám záleží. Bílá karamelová tabulka z předem zkaramelizovaného tyrolského mléka a povzbudivá tabulka mléčné kávové z čerstvě mleté kávy. Fair-trade bio čokolády se špetkou koření a z pravého kakaového másla s lahodně jemným rozpouštěním na jazyku. Bez lepku a bez náhražek. 

 zotter_fair_trade  beantobar-logo

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zotter dvojitá čokoláda Labooko Karamelová & kávová dárková čokoláda „Děkuji" 70g

1 x Karamelová čokoláda° s kakaovým máslem°
1 x Kávová čokoláda° s kakaovým máslem°

Dárková bio čokoláda s věnováním „Děkuji“ na obale pro vyjádření upřímného poděkování i vyznání lásky.

Bílá karamelová čokoláda:
Předem zkaramelizované horské tyrolské mléko plně rozvíjí příjemnou bonbónovou chuť. Tabulka je slazena přírodním cukrem Muscovado, který chutná jako karamel. Celkový chuťový dojem podtrhují tóny karamelu, mléka a skořice.
Kávová čokoláda:
Povzbuzující sladká čokoláda kafe „Latte“ z čerstvě mleté, jemně vonící kávy. Čokoláda s tóny kávového mléka, karamelek a smetany se hladce rozpouští na jazyku.
 

V nádherném obalu od umělce A. H. Gratze se skrývají dvě tabulky (2 x 35g). Vnitřní výplň obalu zdobí fotografie a příběhy pěstitelů kakaa, přímo z archivu z cest Josefa Zottera. Čokoláda poslouží jako hodnotný dárek i pro potěšení ve dvou. Je vhodná pro vegany, diabetiky i celiaky (bez lepku) a neobsahuje laktózu. Čokoláda Labooko splňuje certifikaci Fair trade a bio. Otevřete nové chuťové dimenze z dílny slavné rakouské rodinné čokoládovny Zotter, která svá gurmánská díla dodává i na britský královský dvůr.

 
Výživové údaje (100g): Energetická hodnota 2355 kJ (567 kcal), Tuky 37g, z toho: nasycené mastné kyseliny 22g; Sacharidy 53g, z toho: cukry 52g; Bílkoviny 5,8g; Sůl 0,26g
Složení karamelové čokolády: surový třtinový cukr°*, kakaové máslo°*(35%), karamelizované SUŠENÉ MLÉKO°(24%: SUŠENÉ MLÉKO ODTUČNĚNÉ°, cukr°), SUŠENÉ PLNOTUČNÉ MLÉKO°, plnotučný třtinový cukr°*, emulgátor: SÓJOVÝ LECITHIN °, vanilkový prášek°, sůl, skořice°*
Složení kávové čokolády: surový třtinový cukr°*, kakaové máslo°*(31%), SUŠENÉ MLÉKO PLNOTUČNÉ°, mletá kávová zrna°*(3%), SLADKÁ SYROVÁTKA SUŠENÁ°, kakaová hmota°*, celý třtinový cukr°*, káva prášek°*(0,4%), emulgátor: SÓJOVÝ LECITHIN°, vanilkový prášek°, sůl, kardamom°.
Může obsahovat stopy všech druhů ořechů, arašídů, mléka, vajec a sezamu. S plnotučným horským mlékem „Bio vom Berg“ od ekologických farmářů z Tyrolska.
*fair trade; obsah spravedlivě obchodovaných surovin: 74%.
°z kontrolovaného ekologického pěstování
Výrobce: Zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko.
Skladujte na suchém místě při teplotě 14-21°C

Doplňkové parametry

Kategorie: Dvojité čokolády z o t t e r Labooko
Hmotnost: 0.07 kg
Aroma KARAMELOVÁ: omamné, sladké, kořeněné
Kruh chutí KARAMELOVÁ: skořice, karamel, koření
Aroma KÁVOVÁ: karamelové, pražené, mléčné
Kruh chutí KÁVOVÁ: kávové mléko, karamelky, smetana
Výrobce: Zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko

zotter_logo

 

Zotter Schokolade – zaměřeno na rozmanitost, kvalitu, kreativitu, udržitelnost. Stoprocentně ekologické a férové.

„Zotter je a zůstane na špici nejlepších světových výrobců čokolády a zdaleka nejinovativnější čokolády ze všech.“ 

Rodinná čokoládovna Zotter spoléhá na inovace. Jejich nabídka tvoří širokou a pestrou škálu – od klasických odrůd, jako jsou marcipán, mandle a třešeň Amarena, až po bláznivé výtvory, jako je čokoládový popcorn nebo konopná pralinka. Zotter vyrábí přes 500 různých druhů čokolády a každý rok přichází na trh s 20 až 50 novými produkty. A kdo stojí za všechny nápady? Josef Zotter. Aktivní podporu však získává od Julie Zotterové, která již vytvořila mnoho nových receptur, zejména pak veganských. V rozsáhlé rodinné bean-to-bar čokoládovně Zotter neustále experimentují a vynalézají nové, inovativní kousky. 

Žádná monokultura, ale rozmanitost překvapení v sortimentu inspirována přírodou. Nabídka tak sahá od ikonických bean-to-bar ručně plněných tzv. vrstvených čokolád, dvojitých Labooko, Klasických tabulek, čokolády na pití, ručně vyráběné organické pralinky či Basic čokoládové oříškové nugáty, z nichž můžete během chvilky proměnit své domácí pralinky.  Nádherně barevné ovocné čokolády, jejichž skvělou barvu a chuť přirozeně vytváří ovoce, couverture čokoládové žárovky, obalované plody či návykové Balleros - vždy v mnoha neodolatelných příchutí. Pro každou čokoládu vytváří vlastní umělecký design umělec Andreas H. Gratze, díky kterému je každá čokoláda jedinečná a prvotřídní dárek.

Čokoládová bean-to-bar manufaktura sídlí v Riegersburgu. Vše probíhá tzv. in-house, od kakaových bobů až po hotové produkty. Pražení, mletí a konšování se provádí v malých dávkách a individuálně na míru kakau. Riegersburg zaměstnává přibližně 200 lidí, kteří každý den vyrábějí čerstvou čokoládu a starají se o vše, co je nutné.

Na sklonku roku 2019 vyměnili pečeť Fairtrade a jako logo používají svůj nový veletržní ruční znak. Jsou členem Světové organizace pro Fair Trade (WFTO), která audituje společnost jako celek podle férových směrnic. 100%  se spoléhají na spravedlivý obchod a sledovatelnost surovin. Josef Zotter vysvětluje: "Stále si myslím, že Fairtrade je dobrý nápad, je to lepší než nic. Ale chci, aby moji zákazníci dostali čokoládu, která má uvnitř to, co říká."

Fair-trade BIO kakao od malých farmářů - „Jedinečné kvality lze dosáhnout pouze dobrou osobní spoluprací.“

Kakaové boby nakupují převážně v Latinské Americe, domovu kakaa. Získávají jemné kakao i z mnoha různých zemí, jako je Peru, Bolívie, Nikaragua, Panama, Ekvádor, Guatemala, Brazílie, Belize, Dominikánská republika, Madagaskar, Togo, Tanzanie, Ghana, Uganda, Svatý Tomáš a Indie. V každé čokoládě je kakao s historií: ať už je to mayské kakao z Belize a Guatemaly, panamské a peruánské kakao, které pěstují domorodí obyvatelé uprostřed deštného pralesa, nebo kakao z Belize, které je dopravováno plachetnicí. Veškeré kakaové boby jsou z přístavu v Hamburku převáženy bez emisí - udržitelným způsobem.

Kakaové boby jsou nakupovány přímo od pěstitelů kakaa a platí za ně férovou cenou. Pravidelně cestují do pěstitelských oblastí, osobně se setkávají s pěstiteli, které zvou i do továrny. Mohou se pak spolehnout na kvalitní produkci a jemné zpracování delikátních odrůd kakaa jako je Criollo, Trinitario, Nacional či Nativo. Díky tomu nejsou pěstitelé kakaa závislí na světovém trhu, který se zajímá hlavně o spotřebitelské kakao a vykupují boby pod cenou. 

Udržitelnost a transparentnost

Cílem je vytvářet přidanou hodnotu namísto velkých zisků, které jsou na úkor společnosti a životního prostředí. Tato filozofie dělá továrnu na čokoládu jednu z nejudržitelnějších společností v Rakousku. Jsou držiteli certifikátu EMAS – jinými slovy: Externí odborníci na životní prostředí se dívají na naši ekologickou bilanci a naše cíle ochrany životního prostředí a považují je za docela příkladné. Celá výroba probíhá na zelenou elektřinu a velkou část získávají sami pomocí obrovského fotovoltaického systému.

PRO VELKOOBCHODNÍ SPOLUPRÁCI A KOMPLETNÍ NABÍDKU PRODUKTŮ NÁS NEVÁHEJTE KONTAKTOVAT
+ 420 732 119 708