Vegan Bez bílého cukru/lowcarb

Kakaová hmota 100% Ekvádor bio (zlomky)

  • 1 z 3
100% kakaová hmota s mimořádně silnou kakaovou chutí nepražených ekvádorských bobů. Při rozpouštění lze cítit malé kousky kakaových bobů, což dává kakaové hmotě opravdovost a surovost. Komplexní potravina, dokonalá chuť a široké použití.

bezlepkuvegan-nostro-150x150 

kategorie-7


  • Zvolte variantuSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSklademSkladem
    Můžeme doručit do: 9.4.2024 9.4.2024 9.4.2024 9.4.2024 9.4.2024 9.4.2024 9.4.2024 9.4.2024 9.4.2024 9.4.2024
65 Kč 115 Kč 165 Kč 225 Kč 275 Kč 325 Kč 375 Kč 425 Kč 479 Kč 522 Kč od 65 Kč
  • Varianta
Kategorie: ČOKOLÁDY VÁŽENÉ A NA VAŘENÍ
Původ bobů: Ekvádor
Aroma: intenzivní, omamné
Kruh chutí: zemité, ovocné
Struktura: zrnitá struktura kakaových bobů
 

100% bio kakaová hmota - Ekvádor

100% kakaová hmota neboli pasta vzniká mletím BIO ekvádorských kakaových bobů na speciálních mlýnech. Ekvádorské boby mají silně zemité aroma s typicky přírodními tóny kakaa. Možná zaznamenáte i jemné nuance s kyselostí tvarohu, jogurtu a sladkých rozinek. Při rozpouštění lze v textuře cítit malé kousky kakaových bobů, což dává kakaové hmotě opravdovost a surovost.

Teplota při zpracování nepřesáhla 42° a čokoláda obsahuje asi 50-55 % vysoce ceněného kakaového másla. Nejsou přidány žádné další aditiva a jedná se o čistou, BIO veganskou čokoládu, která si najde místo v každodenním vyváženém jídelníčku. Stejně jako její komplexní působení na zdraví je komplexní i její použití. Za mě doporučuji konzumovat přímo a užít si její úžasně silnou chuť a surovost. Lze přidat jako součást jídla například do jogurt (i (ne)jogurtů) či tvarohu, nebo použít jako surovinu pro vaření a pečení nejen sladkých pokrmů.

Prospěšnost konzumace kakaových bobů je vědecky podložená a kakaové boby byly zařazeny na seznam tzv.superpotravin. Jejich jedinečnost spočívá ve vysokém podílu zdraví prospěšných látek v synergickém, výjimečném působení na organismus.V případě kakaových bobů se stručně jedná o vysoký obsah antioxidantů zpomalující stárnutí a opotřebení buněk, minerální látky (železo, zinek, hořčík, draslík, vápník), vitamíny (K, E), mají významný podíl vlákniny a bílkovin nezbytných i k udržení zdravé hmotnosti. Uvažuje se i o snižování LDL cholesterolu, navyšování oxidu dusnatého, zdroje hormonů serotoninu, dopaminu a tryptofanu, díky kterým se produkován endorfin – nedostatkový při úzkostech a depresích. Theobromin v součinnosti s kofeinem zdravě povzbudí organismus a uvolňuje hladké svalstvo – křeče, menstruační bolesti či bolesti hlavy. Lze tvrdit, že kakaové boby zlepšují náladu, pozitivně regulují stresové stavy a úzkosti, působí proti stárnutí, zlepšují funkci mozku, vyživují organismus, zlepšují stav a elasticitu pleti, jsou ideální výživou pro sportovce a všechny, kteří přijali odpovědnost za péči o vlastní zdraví.

Komplexní potravina, s výraznou a silnou chutí potěší mysl i tělo.


Složení: Kakaová hmota 100%. Může obsahovat stopy všech druhů ořechů, arašídů, mléka, vajec a sezamu.

Výživová hodnota (100 g): Energetická hodnota 2410 kJ (589 kcal); Tuky 52,41 g, z toho: nasycené mastné kyseliny 31,11 g; Sacharidy 1,3 g, z toho: cukry <0,4 g; Vláknina 26,4 g; Bílkoviny 14,16 g; Sůl 0,064 g

Výrobce: František Bačík, IČ 74951521 se sídlem Troubelice 10, 783 83 Troubelice


 

 

RECEPT: 5ti minutová horká čokoláda

Postup: 

  1. Lehce zahřejeme mléko – z mléka se pouze lehce kouří, nevaří se. Odstavíme ze zdroje tepla.
  2. Za intenzivního míchání metličkou přisypeme čokoládu a za neustálého míchání ji necháme rozpustit.
  3. Stále pokračujeme v míchání metličkou a vrátíme zpět na rozpálenou plotýnku.
  4. Po zahřátí - před bodem varu horkou čokoládu sundáme z plotýnky a pokračujeme v míchání metličkou další cca 1-2 minuty.
  5. Hotový nápoj dochutíme kořením, dosladíme a můžeme servírovat!

Pozor - nejedná se o temperaci a takto připravená čokoláda je určena k okamžité spotřebě. Po ztuhnutí můžou vzniknout bílé stopy kakaového másla na povrchu. 

TIP! Vytvořte hustou konzistenci a namáčejte do čokolády ovoce, pečivo, nebo ji zapracujte do omáčky pod maso, salátový dresink nebo grilovací barbecue omáčky.

Základem každé chuti je výběr kvalitní čokolády bez náhražek.

CELÝ FOTORECEPT A DALŠÍ JEDNODUCHÉ RECEPTY NA ČOKOLÁDOVÉ POLEVY A  ZPRACOVÁNÍ ČOKOLÁD NAJDETE V RUBRICE RECEPTY (ZDE).


 

CT_logo-1
 
Česká rodinná čokoládovna z Moravy pracovala od roku 2010, po dovezení prvních kakaových bobů a produktů z Ekvádoru, na realizaci svého čokoládového snu. První myšlenka o vlastní čokoládovně přišla již v roce 2002 s hlavním cílem – vyrobit čokoládu z kvalitních surovin bez použití jiných rostlinných olejů, než je kakaové máslo, bez přidaných látek, bílého cukru a lecitinu. Receptury na čokolády vznikaly dlouhodobým zkoumáním poměrů jednotlivých ingrediencí. První tabulka určená k prodeji spatřila světlo světa v roce 2013.
Celá manufaktura se nachází v moravských Troubelicích, v areálu bývalého statku, který byl zrekonstruován s respektem k okolí statku a se zachováním jeho původního ducha. Z hospodářské budovy je dnes výrobna, sklad i balírna čokolády.
Pro své produkty si vybrali právě ekvádorské kakao, které se řadí mezi nejznámější a nejkvalitnější na světě. Díky výjimečnému aroma a mimořádně příjemné chuti ekvádorského kakaa vyrábí vysokojakostní čokolády. Kořeny majitelů čokoládové manufaktury z Troubelic jsou právě v Ekvádoru, kde strávili velkou část svého dětství.
Dodnes pro ně přímo na plantážích vybírá ty nejkvalitnější a nejchutnější boby tatínek. Celý systém od sklizně, kontroly procesu zpracování po dovoz do České republiky mají zcela pod kontrolou a mohou se naplno věnovat ruční výrobě čokolád.
Oblasti pěstování kakaových bobů, které nalezneme v tabulkách z Troubelic jsou Esmeraldas, Manabí, Los Ríos, Azuay, Bolívar, Guayas, Santa Elena, Loja, Sucumbíos, Napo, Orellana.
„V každé tabulce naší čokolády můžete ochutnat něco ze vzdáleného Ekvádoru, rozmanité a exotické země Jižní Ameriky, ve spojení s poctivou prací malé české firmy, která si zakládá na kvalitě a osobním přístupu.“
Složení troubelických čokolád tvoří pouze kakaové boby, kakaové máslo a panela – ztuhlá šťáva z cukrové třtiny. Málokdo také ví, že právě v Troubelicích se zrodila myšlenka sladit čokoládu s panelou. Mléčné a bílé čokolády pak doplňuje sušené mléko. 100 % česká výroba zahrnuje kromě samotného procesu výroby čokolád i návrhy a výrobu obalů včetně finálního zabalení.