Co znamená Couverture? Couverture (z francouzštiny, v překladu znamená „zakrýt“) je obzvláště kvalitní čokoláda pro výrobu polev a pro vytváření všech pečených, skutečně čokoládových v...
Blog
Nizozemec Van Houten netušil, jak poškodil pověst zázračného, zdravého a léčivého kakaa, když oddělil kakaové máslo a kakaový prášek. Nekalá praxe potravinářského průmyslu je odstranění tzv. vylisován...
LÉTO, ÚSMĚV, ČOKOLÁDA ANEB, NESPALTE SE S ČOKOLÁDOU O super schopnosti kakaových bobů, řazených mezi super-potraviny jste určitě slyšeli. Věděli jste ale, že pravidelná konzumace* kakaov...
BENEFITY KLASICKÝCH MLÉČNÝCH ČOKOLÁD Kdo by nemiloval nezaměnitelnou mléčnou chuť, jemnost a vůni mléčné čokolády? Vždyť mléko je neodmyslitelná součást stravy západní civilizace. Kvalitní mlé...
Složitá cesta čokolády, proces temperace a surová kakaová hmota. Prozkoumejte a ochutnejte všechny fáze zpracování kakaových bobů do známé podoby tabulkové čokolády. Temperace je poslední fází ...
MARACUJA, PASSION FRUIT, PASSIFLORA, MUČENKA „Balzám pro nervový systém“ - Maracuja, Passion fruit, Passiflora, česky mučenka je rostlina s překrásnými květy, známá jako zklidňující,&n...
CO PROPOJUJE REZ A ČOKOLÁDU? Je to právě životodárný kyslík, který dokáže zničit železo korozí. Co dokáže udělat taková síla v našem těle? Stárnutí organismu, zvýšení zánětlivosti a výrazn...