Lexikon surovin: Maracuja/Passion fruit

MARACUJA, PASSION FRUIT, PASSIFLORA, MUČENKA

„Balzám pro nervový systém“ - Maracuja, Passion fruit, Passiflora, česky mučenka je rostlina s překrásnými květy, známá jako zklidňujícíantistresová bylina. Dle lidového léčitelství se uplatňovala při žaludečních potíží, stavů doprovázející stres a pro kvalitnější spánek.  

Příjemně vonící a výživná dužina obsahuje velké množství železa (1,6mg/100 g) dokonce v zásadní kombinaci díky obsaženému vit. C (ideální při anémii). Mučenka je bohatá i na hořčík, vápník, fosfor a draslík, betakaroten, vit. B2, B6, B3 i kyselinu listovou. Je velkým zdrojem antioxidantů a polyfenolů, které zmírňují poškození buněk a působí protizánětlivě. Nezanedbatelný je vysoký obsah vlákniny, přispívající ke zdravému trávení a udržení zdravé hmotnosti. Dočteme se o působení na stav pleti, podpoře tělesné obranyschopnosti a vysokému obsahu minerálů. V tradičním léčitelství se její užívání doporučuje pro zklidnění, bolestech hlavy a svalů.

Ochutnejte dokonalé propojení kakaových bobů z Ekvádoru a léčivé markuji v tmavé bean-to-bar čokoládě z o t t e r, v kombinaci s pomerančem.

DOKONALÁ A BLAHODÁRNÁ KOMBINACE!