Lexikon surovin: Couverture

Co znamená Couverture?
 
Couverture (z francouzštiny, v překladu znamená „zakrýt“) je obzvláště kvalitní čokoláda pro výrobu polev a pro vytváření všech pečených, skutečně čokoládových výtvorů. Obecně platí, že couverture obsahuje pouze ty nejlepší kakaové boby a extra porci čisté kakaové máslo (mezi 32–39%) pro skutečně jemnou a sofistikovanou chuť. Pomalá a pečlivá výroba z o t t e r Couvertures nechává plně rozvinout chuť surovin a díky jemně mleté struktuře snadno vytváří lesklou polevu.
 
Pokud chcete při pečení opravdovou čokoládovou chuť, poctivá čokoládová Couverture je nutností. Vyzkoušejte naše variace couverture čokoládových polev a nugátů na pečení a vytváření senzačních dezertů a poznáte rozdíl! 
 
Couverture čokolády se také díky kakaovému máslu lahodně rozpouští a nadchnou vás při jakékoliv práci s nimi. Polevy a couverture jsou k dispozici v "blocích" i jako originální malé čokoládové žárovky, které jsou ideální pro vaření i zdobení vašich kulinářských kreací - díky tvaru půl-žárovky vám nikam neutečou a jemné couverture polevy zavedou do kuchyně vznešené chutě a rozmanitost.
 
Užijte si couverture se 100% obsahem kakaa, couvertures z poctivé bílé čokolády, stejně jako voňavě karamelové, mléčné, či příjemně hořké 70% s javorovým cukrem, nebo profesionální čoko-nugáty nekonečných oříškových příchutí, které vám poskytnou nové rozšíření vaší kreativity a kulinářských možností.
 
V manufaktuře Zotter jsou vyráběny bean-to-bar, výhradně z kvalitních bio a Fair-trade surovin, jako je čisté kakaové máslo bez přidaného tuku, pravá bourbonská vanilka, organické horské mléko a kakao s certifikátem původu od drobných pěstitelů majitelé, kteří pracují s láskou a péčí. Všechny intenzivní barvy a odstíny vycházejí pouze z přírodní barvy použitých ingrediencí. Prozkoumejte i celou řadu veganských příchutí a trendových couvertures zcela bez přidaného cukru, nebo polevy slazené alternativami cukru, jako je trendy javorový či datlový cukr. Ochutnejte a nechte se inspirovat…