FOTORECEPT Domácí horká, poctivě hustá čokoláda

DOMÁCÍ HORKÁ, POCTIVĚ HUSTÁ ČOKOLÁDA

Jednoduchý recept na přípravu čokolády na pití přímo z čokoládových peciček/tyčinek, nebo kakaové hmoty.

Použít můžete klasické mléko, nebo jeho rostlinnou alternativu. Množství je třeba zvolit dle toho, jak hustou chceme výslednou čokoládu. Pro středně hustou čokoládu (lžíce nestojí, ale není tekutá) použijeme hrst čokolády a cca 200ml tekutiny.

Pracovní postup:

  1. Lehce zahřejeme mléko – z mléka se pouze lehce kouří, nevaří se. Odstavíme ze zdroje tepla.
  2. Za intenzivního míchání metličkou přisypeme čokoládu a za neustálého míchání ji necháme rozpustit.
  3. Stále pokračujeme v míchání metličkou a vrátíme zpět na rozpálenou plotýnku.
  4. Po zahřátí - před bodem varu horkou čokoládu sundáme z plotýnky a pokračujeme v míchání metličkou další cca 1-2 minuty.
  5. Hotový nápoj dochutíme kořením, dosladíme a můžeme servírovat!

Pozor - nejedná se o temperaci a takto připravená čokoláda je určena k okamžité spotřebě. Po ztuhnutí můžou vzniknout bílé stopy kakaového másla na povrchu. 

TIP! Vytvořte hustou konzistenci a namáčejte do čokolády ovoce, pečivo, nebo ji zapracujte do omáčky pod maso, salátový dresink nebo grilovací barbecue omáčky.

Základem každé chuti je výběr kvalitní čokolády bez náhražek.

 

5tikroková horká čokoláda