Jak na čokoládové opálení?

LÉTO, ÚSMĚV, ČOKOLÁDA ANEB, NESPALTE SE S ČOKOLÁDOU

O super schopnosti kakaových bobů, řazených mezi super-potraviny jste určitě slyšeli. Věděli jste ale, že pravidelná konzumace* kakaových bobů a šetrně zpracovaných čokolád z nich může zlepšit stav kůže a zvyšovat citlivost kůže před UV zářením? 

"Pokrm bohů, platidlo i superpotravina. Obsah ochranných antioxidantů, flavonoidů a polyfenolů vyšší než v červeném víně i zeleném čaji a jejich složení lze přirovnat k luxusnímu koktejlu. Jsou zdroj mnoha vitamínů, mají významný obsah minerálních látek především obecně nedostatkového hořčíku. Kakaové boby se podílejí na uvolňování serotoninu, dopaminu a endorfinu - hormonů štěstí. Theobromin s kofeinem synergicky avšak šetrně podporují mozkové funkce. Mají velký podíl vlákniny, doplňuji energii a zasytí na dlouhou dobu."

Dle výzkumu z roku 2006* se po 12ti týdenním užívání minimálně zpracovaných čokolád z kvalitních kakaových bobů dostavuje pozitivní efekt na kůži a tolerance na UV záření se zvyšuje o 40%! Zvyšuje se i elasticita kůže, čímž se eliminuje vznik vrásekDůležitá je pravidelná konzumace a je způsob zpracování kakaových bobů. Tyto pozitivní efekty byly prokázány pouze u kvalitních kakaových bobů minimálně zpracovaných čokolád - u konvenčních (podezřele levných) čokolád a kakaa nebyl efekt prokázán. 

*Odkaz na studii (2006): *https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16702322/ (zde..)

A! navíc, díky úsměvu a dobré náladě při konzumaci kvalitní čokolády není pro vznik vrásek žádný prostor. 

TIP! Prozkoumejte nabídku čokolád bez cukru a vychutnejte si čokoládové léto bez rizika neštěstí v podobě rozpuštěné tabulky. Navíc zdravě a bez výčitek.