Lexikon surovin: Mléko

BENEFITY KLASICKÝCH MLÉČNÝCH ČOKOLÁD

Kdo by nemiloval nezaměnitelnou mléčnou chuť, jemnost a vůni mléčné čokolády? Vždyť mléko je neodmyslitelná součást stravy západní civilizace. Kvalitní mléčná tabulka je také zdrojem řady důležitých živin z mléka. V současnosti je mléko nejvíce je ceněné pro přítomnost plnohodnotných bílkovin a vysoký obsah dobře vstřebatelného vápníku.

Bílkoviny jsou důležitým stavebním materiálem pro každý proces, každou buňku, každou tkáň a každý orgán. Mají velkou sytící schopnost a jejich dostatečný příjem je zásadní při hubnutí i pro udržení zdravé hmotnosti a funkčnosti těla. Tělu dostupná forma vápníku podporuje a chrání kosti, zuby, klouby. Mléčný tuk je dobře stravitelný a obsahuje všechny vitaminy rozpustné v tucích (vit. A, vit. D, vit. E, vit. K) a vitaminy skupiny B. V celém svém působení podporuje metabolismu, zažívání, mozkové funkce a paměť, pokožku, vlasy i nehty. Může pomáhat zklidňovat nervovou soustavu a eliminovat stres.

Zásadní pro mléčnou tabulku je kvalita a zpracování kakaových bobů – pro zachování jejich blahodárných účinků, žádné náhražky, konzervanty, přidané tuky. Vychutnejte si jednu z lahodných čokolád s kravským mlékem.

Pokud patříte k lidem, kteří nechtějí, nebo nemohou jíst cukr, přesvědčte se, že to jde i bez něj a je to opravdu zajímavé! Mlsná kočka je organická 72% tmavá-mléčná čokoláda bez cukru a sladidel. Nejen děti ocení Dětskou vysokoprocentní mléčnou 50% čokoládu z ovocno-karamelovou chutí kostarických bobů. Trojici mléčných čokolád doplňuje 51% tmavá-mléčná čokoláda s intenzivní kakaovou chutí ekvádorských bobů, s obsahem výživné bio panely - sušené třtinové šťávy s obsahem blahodárné melasy. 

Doplňte svůj vyvážený jídelníček a pochutnejte si na kvalitních mléčných čokoládách, které potěší tělo i mysl.