Čokoládovna Troubelice

CT_logo-1
 
Česká rodinná čokoládovna z Moravy pracovala od roku 2010, po dovezení prvních kakaových bobů a produktů z Ekvádoru, na realizaci svého čokoládového snu. První myšlenka o vlastní čokoládovně přišla již v roce 2002 s hlavním cílem – vyrobit čokoládu z kvalitních surovin bez použití jiných rostlinných olejů, než je kakaové máslo, bez přidaných látek, bílého cukru a lecitinu. Receptury na čokolády vznikaly dlouhodobým zkoumáním poměrů jednotlivých ingrediencí. První tabulka určená k prodeji spatřila světlo světa v roce 2013.
Celá manufaktura se nachází v moravských Troubelicích, v areálu bývalého statku, který byl zrekonstruován s respektem k okolí statku a se zachováním jeho původního ducha. Z hospodářské budovy je dnes výrobna, sklad i balírna čokolády.
Pro své produkty si vybrali právě ekvádorské kakao, které se řadí mezi nejznámější a nejkvalitnější na světě. Díky výjimečnému aroma a mimořádně příjemné chuti ekvádorského kakaa vyrábí vysokojakostní čokolády. Kořeny majitelů čokoládové manufaktury z Troubelic jsou právě v Ekvádoru, kde strávili velkou část svého dětství.
Dodnes pro ně přímo na plantážích vybírá ty nejkvalitnější a nejchutnější boby tatínek. Celý systém od sklizně, kontroly procesu zpracování po dovoz do České republiky mají zcela pod kontrolou a mohou se naplno věnovat ruční výrobě čokolád.
Oblasti pěstování kakaových bobů, které nalezneme v tabulkách z Troubelic jsou Esmeraldas, Manabí, Los Ríos, Azuay, Bolívar, Guayas, Santa Elena, Loja, Sucumbíos, Napo, Orellana.
„V každé tabulce naší čokolády můžete ochutnat něco ze vzdáleného Ekvádoru, rozmanité a exotické země Jižní Ameriky, ve spojení s poctivou prací malé české firmy, která si zakládá na kvalitě a osobním přístupu.“
Složení troubelických čokolád tvoří pouze kakaové boby, kakaové máslo a panela – ztuhlá šťáva z cukrové třtiny. Málokdo také ví, že právě v Troubelicích se zrodila myšlenka sladit čokoládu s panelou. Mléčné a bílé čokolády pak doplňuje sušené mléko. 100 % česká výroba zahrnuje kromě samotného procesu výroby čokolád i návrhy a výrobu obalů včetně finálního zabalení.
  • Řadit dle:
  • 2 položek celkem

Stránka 1/1

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem