Obalované mandle/lískáče/kakaové boby ve 100% čokoládě, Ekvádor

Novinka Vegan Bez cukru/low carb
197 Kč 237 Kč 237 Kč od 197 Kč
Na objednání do 14ti dnů Na objednání do 14ti dnů Na objednání do 14ti dnů Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
27.6.2023 27.6.2023 27.6.2023 Zvolte variantu

Ochutnejte sílu ořechů a kakaových bobů ve 100% čokoládě: načerpáte spoustu energie a blahodárných látek. Vyrobeno z ekvádorských kakaových bobů, které patří k nejlepším na světě a jsou typické svoji intenzivní chutí a kakaovou vůní. Konečně zdravé a "low carb" mlsání! Bez cukru a sladidel. Vegan. Bez lepku. Bez umělých barviv a konzervantů. 

vegan-nostro-150x150

Detailní informace

Detailní popis produktu

Obalované kakaové boby ve 100% čokoládě, 150g

Máte někdy pocit, že potřebujete pořádně povzbudit? Ochutnejte sílu křupavých kakaových bobů, mandlí, nebo lískáčů ve 100% čokoládě a zvyšte svůj duševní i fyzický výkon na maximum! Kakaové boby i ořechy vám dodají spoustu energie a prospěšných látek. Konečně zdravé a "low carb" mlsání!

Prospěšnost konzumace kakaových bobů je vědecky podložená a kakaové boby byly zařazeny na seznam tzv.superpotravin. Jejich jedinečnost spočívá ve vysokém podílu zdraví prospěšných látek v synergickém, výjimečném působení na organismus.V případě kakaových bobů se stručně jedná o vysoký obsah antioxidantů zpomalující stárnutí a opotřebení buněk, minerální látky (železo, zinek, hořčík, draslík, vápník), vitamíny (K, E), mají významný podíl vlákniny a bílkovin nezbytných i k udržení zdravé hmotnosti. Uvažuje se i o snižování LDL cholesterolu, navyšování oxidu dusnatého, zdroje hormonů serotoninu, dopaminu a tryptofanu, díky kterým se produkován endorfin – nedostatkový při úzkostech a depresích. Theobromin v součinnosti s kofeinem zdravě povzbudí organismus a uvolňuje hladké svalstvo – křeče, menstruační bolesti či bolesti hlavy. Lze tvrdit, že kakaové boby zlepšují náladu, pozitivně regulují stresové stavy a úzkosti, působí proti stárnutí, zlepšují funkci mozku, vyživují organismus, zlepšují stav a elasticitu pleti, jsou ideální výživou pro sportovce a všechny, kteří přijali odpovědnost za péči o vlastní zdraví.

Ekvádorské kakaové boby navíc patří k nejkvalitnějším a nejznámějším na světě. Kromě blahodárných účinků jsou typické pro svoje výjimečné aroma a chuť. Boby jsou obaleny ve 100% čokoládě bez cukru a sladidel - kakaové hmotě, která je z nich vyrobená! Luxusní pochoutka nejen pro milovníky ryze hořké chuti.

Složení: kakaové boby 50%, hořká čokoláda (kakaové boby, obsah kakaové sušiny 100%). Bez lepku. Neobsahuje lecitin ani konzervanty. Skladujte v suchu a temnu.
Odrůda kakaových bobů: Arriba Nacional, Ekvádor

Výživové údaje kakaová hmota (100g): Energetická hodnota 2410 kJ (589 kcal); Tuky 52,41 g, z toho: nasycené mastné kyseliny 31,11 g; Sacharidy 1,3 g, z toho: cukry <0,4 g; Vláknina 26,4 g; Bílkoviny 14,16 g; Sůl 0,064 g

Doplňkové parametry

Kategorie: OCHUCENÉ ČOKOLÁDY
Původ bobů: Ekvádor
Výrobce: František Bačík, IČ 74951521 se sídlem Troubelice 10, 783 83 Troubelice

CT_logo-1

 

Česká rodinná čokoládovna z Moravy pracovala od roku 2010, po dovezení prvních kakaových bobů a produktů z Ekvádoru, na realizaci svého čokoládového snu. První myšlenka o vlastní čokoládovně přišla již v roce 2002 s hlavním cílem – vyrobit čokoládu z kvalitních surovin bez použití jiných rostlinných olejů, než je kakaové máslo, bez přidaných látek, bílého cukru a lecitinu. Receptury na čokolády vznikaly dlouhodobým zkoumáním poměrů jednotlivých ingrediencí. První tabulka určená k prodeji spatřila světlo světa v roce 2013.

Celá manufaktura se nachází v moravských Troubelicích, v areálu bývalého statku, který byl zrekonstruován s respektem k okolí statku a se zachováním jeho původního ducha. Z hospodářské budovy je dnes výrobna, sklad i balírna čokolády.

Pro své produkty si vybrali právě ekvádorské kakao, které se řadí mezi nejznámější a nejkvalitnější na světě. Díky výjimečnému aroma a mimořádně příjemné chuti ekvádorského kakaa vyrábí vysokojakostní čokolády. Kořeny majitelů čokoládové manufaktury z Troubelic jsou právě v Ekvádoru, kde strávili velkou část svého dětství.

Dodnes pro ně přímo na plantážích vybírá ty nejkvalitnější a nejchutnější boby tatínek. Celý systém od sklizně, kontroly procesu zpracování po dovoz do České republiky mají zcela pod kontrolou a mohou se naplno věnovat ruční výrobě čokolád.

Oblasti pěstování kakaových bobů, které nalezneme v tabulkách z Troubelic jsou Esmeraldas, Manabí, Los Ríos, Azuay, Bolívar, Guayas, Santa Elena, Loja, Sucumbíos, Napo, Orellana.

„V každé tabulce naší čokolády můžete ochutnat něco ze vzdáleného Ekvádoru, rozmanité a exotické země Jižní Ameriky, ve spojení s poctivou prací malé české firmy, která si zakládá na kvalitě a osobním přístupu.“

Složení troubelických čokolád tvoří pouze kakaové boby, kakaové máslo a panela – ztuhlá šťáva z cukrové třtiny. Málokdo také ví, že právě v Troubelicích se zrodila myšlenka sladit čokoládu s panelou. Mléčné a bílé čokolády pak doplňuje sušené mléko. 100 % česká výroba zahrnuje kromě samotného procesu výroby čokolád i návrhy a výrobu obalů včetně finálního zabalení.