Vegan Bez bílého cukru/lowcarb

Obalované mandle/lískáče/kakaové boby ve 100% čokoládě, Ekvádor

Ochutnejte sílu ořechů a kakaových bobů ve 100% čokoládě: načerpáte spoustu energie a blahodárných látek. Vyrobeno z ekvádorských kakaových bobů, které patří k nejlepším na světě a jsou typické svoji intenzivní chutí a kakaovou vůní. Konečně zdravé a "low carb" mlsání! Bez cukru a sladidel. Vegan. Bez lepku. Bez umělých barviv a konzervantů. 

vegan-nostro-150x150


  • Zvolte variantuNa objednání do 14ti dnůNa objednání do 14ti dnůNa objednání do 14ti dnů
    Můžeme doručit do: 25.10.2024 25.10.2024 25.10.2024
197 Kč 237 Kč 237 Kč od 197 Kč
  • Varianta
Kategorie: OCHUCENÉ ČOKOLÁDY
Původ bobů: Ekvádor
 
Obalované kakaové boby ve 100% čokoládě, 150g
Máte někdy pocit, že potřebujete pořádně povzbudit? Ochutnejte sílu křupavých kakaových bobů, mandlí, nebo lískáčů ve 100% čokoládě a zvyšte svůj duševní i fyzický výkon na maximum! Kakaové boby i ořechy vám dodají spoustu energie a prospěšných látek. Konečně zdravé a "low carb" mlsání!
Prospěšnost konzumace kakaových bobů je vědecky podložená a kakaové boby byly zařazeny na seznam tzv.superpotravin. Jejich jedinečnost spočívá ve vysokém podílu zdraví prospěšných látek v synergickém, výjimečném působení na organismus.V případě kakaových bobů se stručně jedná o vysoký obsah antioxidantů zpomalující stárnutí a opotřebení buněk, minerální látky (železo, zinek, hořčík, draslík, vápník), vitamíny (K, E), mají významný podíl vlákniny a bílkovin nezbytných i k udržení zdravé hmotnosti. Uvažuje se i o snižování LDL cholesterolu, navyšování oxidu dusnatého, zdroje hormonů serotoninu, dopaminu a tryptofanu, díky kterým se produkován endorfin – nedostatkový při úzkostech a depresích. Theobromin v součinnosti s kofeinem zdravě povzbudí organismus a uvolňuje hladké svalstvo – křeče, menstruační bolesti či bolesti hlavy. Lze tvrdit, že kakaové boby zlepšují náladu, pozitivně regulují stresové stavy a úzkosti, působí proti stárnutí, zlepšují funkci mozku, vyživují organismus, zlepšují stav a elasticitu pleti, jsou ideální výživou pro sportovce a všechny, kteří přijali odpovědnost za péči o vlastní zdraví.
Ekvádorské kakaové boby navíc patří k nejkvalitnějším a nejznámějším na světě. Kromě blahodárných účinků jsou typické pro svoje výjimečné aroma a chuť. Boby jsou obaleny ve 100% čokoládě bez cukru a sladidel - kakaové hmotě, která je z nich vyrobená! Luxusní pochoutka nejen pro milovníky ryze hořké chuti.

Složení: kakaové boby 50%, hořká čokoláda (kakaové boby, obsah kakaové sušiny 100%). Bez lepku. Neobsahuje lecitin ani konzervanty. Skladujte v suchu a temnu.
Odrůda kakaových bobů: Arriba Nacional, Ekvádor
Výživové údaje kakaová hmota (100g): Energetická hodnota 2410 kJ (589 kcal); Tuky 52,41 g, z toho: nasycené mastné kyseliny 31,11 g; Sacharidy 1,3 g, z toho: cukry <0,4 g; Vláknina 26,4 g; Bílkoviny 14,16 g; Sůl 0,064 g
Výrobce: František Bačík, IČ 74951521 se sídlem Troubelice 10, 783 83 Troubelice
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
CT_logo-1
 
Česká rodinná čokoládovna z Moravy pracovala od roku 2010, po dovezení prvních kakaových bobů a produktů z Ekvádoru, na realizaci svého čokoládového snu. První myšlenka o vlastní čokoládovně přišla již v roce 2002 s hlavním cílem – vyrobit čokoládu z kvalitních surovin bez použití jiných rostlinných olejů, než je kakaové máslo, bez přidaných látek, bílého cukru a lecitinu. Receptury na čokolády vznikaly dlouhodobým zkoumáním poměrů jednotlivých ingrediencí. První tabulka určená k prodeji spatřila světlo světa v roce 2013.
Celá manufaktura se nachází v moravských Troubelicích, v areálu bývalého statku, který byl zrekonstruován s respektem k okolí statku a se zachováním jeho původního ducha. Z hospodářské budovy je dnes výrobna, sklad i balírna čokolády.
Pro své produkty si vybrali právě ekvádorské kakao, které se řadí mezi nejznámější a nejkvalitnější na světě. Díky výjimečnému aroma a mimořádně příjemné chuti ekvádorského kakaa vyrábí vysokojakostní čokolády. Kořeny majitelů čokoládové manufaktury z Troubelic jsou právě v Ekvádoru, kde strávili velkou část svého dětství.
Dodnes pro ně přímo na plantážích vybírá ty nejkvalitnější a nejchutnější boby tatínek. Celý systém od sklizně, kontroly procesu zpracování po dovoz do České republiky mají zcela pod kontrolou a mohou se naplno věnovat ruční výrobě čokolád.
Oblasti pěstování kakaových bobů, které nalezneme v tabulkách z Troubelic jsou Esmeraldas, Manabí, Los Ríos, Azuay, Bolívar, Guayas, Santa Elena, Loja, Sucumbíos, Napo, Orellana.
„V každé tabulce naší čokolády můžete ochutnat něco ze vzdáleného Ekvádoru, rozmanité a exotické země Jižní Ameriky, ve spojení s poctivou prací malé české firmy, která si zakládá na kvalitě a osobním přístupu.“
Složení troubelických čokolád tvoří pouze kakaové boby, kakaové máslo a panela – ztuhlá šťáva z cukrové třtiny. Málokdo také ví, že právě v Troubelicích se zrodila myšlenka sladit čokoládu s panelou. Mléčné a bílé čokolády pak doplňuje sušené mléko. 100 % česká výroba zahrnuje kromě samotného procesu výroby čokolád i návrhy a výrobu obalů včetně finálního zabalení.