ČOKOLÁDA NA PITÍ

Vykouzlete poctu kořenům čokolády. Nápoj Xocolatl v doslovném překladu kyselá voda a dalo vzniknout multikulturním názvu čokoláda. Nadrcené kakaové boby, voda a koření – to je pravý nápoj Xocolatl. Byl tekutým zlatem Inků, Mayů i Aztéků, vždyť kakaové boby samotné se používaly jako platidlo.
Vyberte si jednu z výběrových čokolád: v horkém mléce se krásně rozpouštějí a mají mnoho druhů i barev. Čokoládový nápoj lze je připravit i na ledu jako chladný osvěžení, nebo v rosltiném nápoji jako luxusní veganskou alternativu!
TIPY NA PŘÍPRAVU:
Míchaná:
Smíchejte čokoládu (min. 20g) s ​​0,2 nebo 0,3 l horkého mléka. Smícháme tyčovým, nebo stolním mixérem, nebo ručně metličkou. Horká čokoláda na pití je připravena!
Krémová:
200 ml mléka přivedeme k varu v malém kastrůlku, přidáme čokoládu (min. 20g) a mícháme tyčovým mixérem, nebo ruční metličkou. Po rozpuštění vše krátce povaříme a podáváme!
Šlehaná:
Podle chuti zahřejte 0,2 nebo 0,3 l mléka a napěňte jej. Vložíme (min. 20g) čokolády na pití a necháme 1-2 minuty rozpouštět v mléce a směs opět našleháme. Necháme nápoj odpočívat další 1–2 minuty, aby se mohly rozvinout příchutě. Vyšleháme a můžeme podávat!
Studený čokoládový nápoj na ledu:
Mícháním připravíme horkou čokoládu na pití, necháme vychladnout a podávejte s kostkami, nebo drceným ledem. 
 
  • Řadit dle:
  • 15 položek celkem

Stránka 1/1