Chocolate Hill 100% čokoláda na vaření Peru Criollo (tyčinky)

Bez cukru/low carb
132 Kč
Na objednání
Můžeme doručit do:
10.10.2022

100% čokoláda nejen na vaření v unikátní podobě malých tyčinek z peruánských kakaových bobů vzácné odrůdy Criollo. Rafinovaná chuť s nízkou úrovní hořkosti, zemitým aroma a ovocnými tóny. Veganské tyčinky bez přidaných cukrů a sladidel - návykové mlsání bez výčitek. 

vegan-nostro-150x150 

kategorie-7

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chocolate Hill TMAVÁ 100% na vaření Peru - Criollo TYČINKY

Výjimečnou a ryzí chuť 100% čokolády tvoří pouze BIO vzácné kakaové boby Criollo. Tato vysoce ceněná odrůda kakaových bobů tvoří méně než 2% celosvětové produkce. Vyznačuje se spíše nižší hořkostí, zemitým aroma divoké půdy Peru a mírně ovocnými tóny. V chuti převažují zemité tóny s jemným podtónem ovoce, ořechů a specifickou kyselostí. 

Revoluční čokoláda v podobě drobných asi milimetr tlustých, půl centimetru širokých a asi dva centimetrů dlouhých “tyčinek". V celém průběhu nepřesáhne teplota 115°C, čímž jsou uchovány veškeré organoleptické vlastnosti BIO kakaových bobů. Úžasně se rozplývají na jazyku a můžete si je vzít kamkoliv! Zdravé a chuťově dokonalé mlsání pro každodenní well-being.  

Čokoláda je vhodná na vaření, pečení i přípravu lahodné horké čokolády. Nápoj můžete dosladit, nebo dochutit špetkou chilli a soli. Inspirujte se pestrým chuťovým profilem a nechte pracovat vlastní fantazii. 

Výživové hodnoty (100 g): Energie 2523 kJ / 610 kcal; Tuky 55 g, z toho nasycené mastné kyseliny 36,6 g; Sacharidy 16,2g, z toho cukry 0,9g; Bílkoviny 11,7g; Sůl 0,1g.
Složení: kakaové boby z Peru*, kakaové máslo*. Obsah kakaové sušiny nejméně: 100 %. * = BIO produkt. Může obsahovat stopy ostatních skořápkových plodů a mléka.
Výrobce: Chocolate hill s.r.o. Žižkova 430/1 602 00 Brno
 
 

RECEPT: 5ti minutová horká čokoláda

Postup: 

  1. Lehce zahřejeme mléko – z mléka se pouze lehce kouří, nevaří se. Odstavíme ze zdroje tepla.
  2. Za intenzivního míchání metličkou přisypeme čokoládu a za neustálého míchání ji necháme rozpustit.
  3. Stále pokračujeme v míchání metličkou a vrátíme zpět na rozpálenou plotýnku.
  4. Po zahřátí - před bodem varu horkou čokoládu sundáme z plotýnky a pokračujeme v míchání metličkou další cca 1-2 minuty.
  5. Hotový nápoj dochutíme kořením, dosladíme a můžeme servírovat!
Pozor - nejedná se o temperaci a takto připravená čokoláda je určena k okamžité spotřebě. Po ztuhnutí můžou vzniknout bílé stopy kakaového másla na povrchu. 
 
TIP! Vytvořte hustou konzistenci a namáčejte do čokolády ovoce, pečivo, nebo ji zapracujte do omáčky pod maso, salátový dresink nebo grilovací barbecue omáčky.
Základem každé chuti je výběr kvalitní čokolády bez náhražek.

 

CELÝ FOTORECEPT A DALŠÍ JEDNODUCHÉ RECEPTY NA ČOKOLÁDOVÉ POLEVY A  ZPRACOVÁNÍ ČOKOLÁD NAJDETE V RUBRICE RECEPTY (ZDE).

Doplňkové parametry

Kategorie: HORKÉ ČOKOLÁDY NA PITÍ A VÁŽENÉ ČOKOLÁDY NA VAŘENÍ
Původ bobů: Peru (Criollo)
Aroma: zemité, nasládlé
Kruh chutí: alkohol, ovoce

go

Čokoládová manufaktura z Brna je výsledkem splnění snu s jasným plánem. Zakladatel a vizionář “Tony”, pan Antonín Branč podřídil několik let snu vyrobit nejkvalitnější Bean to Bar čokoládu. A jaký byl onen plán? V podstatě velmi naturální - použít pouze nejlepší suroviny, které příroda nabízí a nalézt výrobní postupy, kdy je maximálně zachován jejich potenciál. 

Ke kořenům čokoládovny se musíme vydat do Karibiku na Grenadu, kde se tradičně produkuje čokoláda té nejvyšší kvality. Několik měsíců zde Tony pracoval na plantážích, aby si “osahal” všechny kroky od pěstování, sklizně po samotnou výrobu. Nenahraditelné zkušenosti ze skutečného procesu tree to bar - od stromu po tabulku začalo formovat jeho sen - konkrétně v zrekonstruovaném přízemí domu v samotném centru Brna. Vlastnoručně si postavil i většinu výrobních strojů a stejně jako zná detailně celý proces Bean to Bar, zná detailně každý šroubek své manufaktury. 

Společně se svým kamarádem založili značku Chocolate Hill a se spoustou skvělých lidí okolo sebe vyrábějí mimořádné produkty. Právem jsou hrdi na původ i celý tým, jelikož nejde o podnikatelský plán, ale příběh vášně, lásky k řemeslu, poctivé práce a porozumění čokoládě. 

V Chocolate Hill je porozumění čokoládě jako takové naprosto zásadní a jejich komplexní přístup tvoří opravdové čokoládové produkty. Největší část produkce tvoří peruánské Criollo z Peru, vzácná odrůda kakaových bobů tvořící méně než 2% celosvětové produkce. Při uvědomělém zpracování poznáte rozdíl na první ochutnání. Specifická a podmanivá chuť s výraznými tóny ovoce vám doslova vyrazí dech! Kromě Peru najdeme v nabídce další produkty z prémiových kakaových bobů, různých koutů světa jako je Haiti, Ekvádor, Madagaskar nebo Tanzanie. 

Naprosto revoluční jsou čokolády v podobě drobných asi milimetr tlustých, půl centimetru širokých a asi dva centimetrů dlouhých “tyčinek”, které najdete v nabídce vážených čokolád. Úžasně se rozplývají na jazyku snadno se mlsají a můžete si je vzít kamkoliv! Unikátní jsou mléčné čokolády/tyčinky zcela bez cukru a sladidel či  mléčná slazená borůvkami - pouze peruánské kakaové boby, mléko z Vysočiny a německé borůvky. Zdravé a chuťově dokonalé - přesně takové patří na váš "čokoládový" stůl.

Chocolate Hill má čokoládovému světu, našemu zdraví i chutím rozhodně co nabídnout!

Výrobce: Chocolate hill s.r.o. Žižkova 430/1 602 00 Brno