SMETANOVĚ JEMNÁ ČOKOLÁDA NA PITÍ

Šálek čokolády, nebo raději pořádný hrnek poctivého kakaa je ideálním startem do nového dne a zklidňující prostředkem na dobrou noc. Připravte sobě i své rodině poctivou, hustou a výživnou domácí čokoládu na pití. Jednoduchý postup na přípravu smetanové horké, nebo ledově vychlazené čokolády.  

Recept na smetanovou čokoládu na pití:

Smícháme 20g smetany* s 45g mléka* a zahřejeme na teplotu cca 70°C.
*lze použít i rostlinné varianty - kešu, mandlové, sójové, kokosové atp. 
Poté přidáme 35g čokolády a za stálého míchání necháme rozpustit - mícháme do zhoustnutí nápoje.
Můžeme dochutit školící, čili či medem.
Horký nápoj podáváme ihned po přípravě, nebo necháme vychladnout, uložíme na min. 2 hodiny do ledničky a servírujeme na ledu jako osvěžující nápoj.
 
TIP! Servírujeme se šlehačkou a lžící kvalitního oříškového másla.

 

Vyberte si jednu z horkých čokolád v naší nabídce, které si díky prvotřídní kvalitě surovin a šetrnému zpracování si uchovávají veškeré senzorické i nutriční účinky božského kakaa. 

 Věděli jste, že mayský panovník Montezuma, pil až 30 šálku lahodného nápoje "xocolatl" denně? Nápoj "Xocolatl" se sestával s nedrcených kakaových bobů, vody a koření. Boby se smíchali s vodou a přelévali z jedné nádoby do druhé, dokud se nevytvořil pěnivý nápoj. Cukr ani mléko bychom v něm hledali marně, avšak výživová hodnota dodávala konzumentům duševní pohodu i fyzickou sílu. Jedná se o předchůdce čokolády, která po blahodárném nápoji nese i svůj název. 

 Dobrou chuť!