Šálek čokolády, nebo raději pořádný hrnek poctivého kakaa je ideálním startem do nového dne a zklidňující prostředkem na dobrou noc. Připravte sobě i své rodině poctivou, hustou a výživnou domácí čokoládu na pití. Jednoduchý postup na přípravu smetanové horké, nebo ledově vychlazené čokolády.
Recept na smetanovou čokoládu na pití:
Vyberte si jednu z horkých čokolád v naší nabídce, které si díky prvotřídní kvalitě surovin a šetrnému zpracování si uchovávají veškeré senzorické i nutriční účinky božského kakaa.
Věděli jste, že mayský panovník Montezuma, pil až 30 šálku lahodného nápoje "xocolatl" denně? Nápoj "Xocolatl" se sestával s nedrcených kakaových bobů, vody a koření. Boby se smíchali s vodou a přelévali z jedné nádoby do druhé, dokud se nevytvořil pěnivý nápoj. Cukr ani mléko bychom v něm hledali marně, avšak výživová hodnota dodávala konzumentům duševní pohodu i fyzickou sílu. Jedná se o předchůdce čokolády, která po blahodárném nápoji nese i svůj název.
Dobrou chuť!