Bez bílého cukru/lowcarb

Plněná čokoláda Portské & fíky, 70g

Nadčasová klasika fíků v portském s alternativou cukru: Portugalské víno Reserva je typické svoji ovocnou chutí, kterou v čokoládě představuje velmi krémová ganache spolu s kousky fíků marinovaných v portském víně. Ty někdy působí ovocně a někdy vzrušivě křupavě jako fíková zrna. Vše ukryto v 70% tmavé čokoládě. Bean-to-bar, fairtrade tabulka bez umělých konzervantů a barviv. Bez lepku.
zotter_fair_trade beantobar-logo

  • Na dotaz
    Můžeme doručit do: 29.10.2024
129 Kč
Kategorie: Z O T T E R CHOCOLATE
Hmotnost: 0.07 kg
 
Plněná čokoláda "Portské & fíky z o t t e r , 70g 
 
Hořká čokoláda 70%° plněná portským vínem a fíkovou ganache° - obsahuje alkohol.
 
Nadčasová klasika s alternativou cukru: Fíky z portského vína jsou známé jako klasický dezert i koktejl a tuto klasiku následuje dezertní čokoláda Zotter. Portugalské víno Reserve Ruby Port z Romarizu je typické svoji velmi ovocnou chutí. Zraje v dubových sudech a chuť přechází do velmi krémové tmavé portské ganache spolu s kousky fíků marinovaných v portském víně. Ty někdy působí ovocně a někdy vzrušivě křupavě jako fíková zrna. Obalené v hořké čokoládě se 70 % kakaové sušiny slazená javorovým cukrem, moderní alternativou cukru.
 
Ručně plněné čokolády jsou největší specialitou čokoládovny z o t t e r. Výroba tzv. "ručně nabírané" čokolády se oproti klasickým odlévaným tabulkám obejde bez jakýchkoli strojů. Používá se pouze hrnec, naběračka a válec. Přebytek polevy se odstraňuje pomocí proudu studeného vzduchu, čímž je vytvořena typicky zvlněná plocha ručně plněných čokolád s nejrůznějšími, a někdy těžko uvěřitelnými kombinacemi chutí. Tyto Fair Trade čokolády se vyrábí postupným vrstvením hořké, mléčné, bílé nebo ovocné čokolády a různých náplní. Některé druhy mohou mít i 6 různých vrstev.  Jedná se o vysoce kvalitní BIO Fair Trade čokolády bez chemikálií. 

Složení: Kakaová hmota°*, portské víno°, kakaové máslo°*, javorový cukr°, datlový cukr°*, sušené fíky°, SUŠENÉ PLNOTUČNÉ MLÉKO°, med°, tamarindová pasta°(tamarindy°, voda), SUŠENÉ ODSTŘEDĚNÉ MLÉKO °, kamenná sůl, prášek z vanilkového lusku°. Může obsahovat stopy ořechů, arašídů, vajec a sezamu. Bez lepku. Kakao (kakaová hmota a kakaové máslo): min. 70 % v hořké čokoládě°. Sušené plnotučné mléko pochází od tyrolských ekologických horských farmářů "Bio vom Berg".
*z fair trade, podíl fair trade celkem: 54 %
°z kontrolovaného ekologického zemědělstv 
Výživové údaje (100g): Energetická hodnota 1954 kJ (471 kcal), Tuky 31g, z toho: nasycené mastné kyseliny 19g; Sacharidy 33g, z toho: cukry 29g; Bílkoviny 6,7g; Sůl 0,27g
Výrobce: Zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko
Skladujte na suchém místě přI teplotě 14-21°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
zotter_logo
 
 
Zotter Schokolade – zaměřeno na rozmanitost, kvalitu, kreativitu, udržitelnost. Stoprocentně ekologické a férové.
„Zotter je a zůstane na špici nejlepších světových výrobců čokolády a zdaleka nejinovativnější čokolády ze všech.“ 
Rodinná čokoládovna Zotter spoléhá na inovace. Jejich nabídka tvoří širokou a pestrou škálu – od klasických odrůd, jako jsou marcipán, mandle a třešeň Amarena, až po bláznivé výtvory, jako je čokoládový popcorn nebo konopná pralinka. Zotter vyrábí přes 500 různých druhů čokolády a každý rok přichází na trh s 20 až 50 novými produkty. A kdo stojí za všechny nápady? Josef Zotter. Aktivní podporu však získává od Julie Zotterové, která již vytvořila mnoho nových receptur, zejména pak veganských. V rozsáhlé rodinné bean-to-bar čokoládovně Zotter neustále experimentují a vynalézají nové, inovativní kousky. 
Žádná monokultura, ale rozmanitost překvapení v sortimentu inspirována přírodou. Nabídka tak sahá od ikonických bean-to-bar ručně plněných tzv. vrstvených čokolád, dvojitých Labooko, Klasických tabulek, čokolády na pití, ručně vyráběné organické pralinky či Basic čokoládové oříškové nugáty, z nichž můžete během chvilky proměnit své domácí pralinky.  Nádherně barevné ovocné čokolády, jejichž skvělou barvu a chuť přirozeně vytváří ovoce, couverture čokoládové žárovky, obalované plody či návykové Balleros - vždy v mnoha neodolatelných příchutí. Pro každou čokoládu vytváří vlastní umělecký design umělec Andreas H. Gratze, díky kterému je každá čokoláda jedinečná a prvotřídní dárek.
Čokoládová bean-to-bar manufaktura sídlí v Riegersburgu. Vše probíhá tzv. in-house, od kakaových bobů až po hotové produkty. Pražení, mletí a konšování se provádí v malých dávkách a individuálně na míru kakau. Riegersburg zaměstnává přibližně 200 lidí, kteří každý den vyrábějí čerstvou čokoládu a starají se o vše, co je nutné.
Na sklonku roku 2019 vyměnili pečeť Fairtrade a jako logo používají svůj nový veletržní ruční znak. Jsou členem Světové organizace pro Fair Trade (WFTO), která audituje společnost jako celek podle férových směrnic. 100%  se spoléhají na spravedlivý obchod a sledovatelnost surovin. Josef Zotter vysvětluje: "Stále si myslím, že Fairtrade je dobrý nápad, je to lepší než nic. Ale chci, aby moji zákazníci dostali čokoládu, která má uvnitř to, co říká."
Fair-trade BIO kakao od malých farmářů - „Jedinečné kvality lze dosáhnout pouze dobrou osobní spoluprací.“
Kakaové boby nakupují převážně v Latinské Americe, domovu kakaa. Získávají jemné kakao i z mnoha různých zemí, jako je Peru, Bolívie, Nikaragua, Panama, Ekvádor, Guatemala, Brazílie, Belize, Dominikánská republika, Madagaskar, Togo, Tanzanie, Ghana, Uganda, Svatý Tomáš a Indie. V každé čokoládě je kakao s historií: ať už je to mayské kakao z Belize a Guatemaly, panamské a peruánské kakao, které pěstují domorodí obyvatelé uprostřed deštného pralesa, nebo kakao z Belize, které je dopravováno plachetnicí. Veškeré kakaové boby jsou z přístavu v Hamburku převáženy bez emisí - udržitelným způsobem.
Kakaové boby jsou nakupovány přímo od pěstitelů kakaa a platí za ně férovou cenou. Pravidelně cestují do pěstitelských oblastí, osobně se setkávají s pěstiteli, které zvou i do továrny. Mohou se pak spolehnout na kvalitní produkci a jemné zpracování delikátních odrůd kakaa jako je Criollo, Trinitario, Nacional či Nativo. Díky tomu nejsou pěstitelé kakaa závislí na světovém trhu, který se zajímá hlavně o spotřebitelské kakao a vykupují boby pod cenou. 
Udržitelnost a transparentnost
Cílem je vytvářet přidanou hodnotu namísto velkých zisků, které jsou na úkor společnosti a životního prostředí. Tato filozofie dělá továrnu na čokoládu jednu z nejudržitelnějších společností v Rakousku. Jsou držiteli certifikátu EMAS – jinými slovy: Externí odborníci na životní prostředí se dívají na naši ekologickou bilanci a naše cíle ochrany životního prostředí a považují je za docela příkladné. Celá výroba probíhá na zelenou elektřinu a velkou část získávají sami pomocí obrovského fotovoltaického systému.
PRO VELKOOBCHODNÍ SPOLUPRÁCI A KOMPLETNÍ NABÍDKU PRODUKTŮ NÁS NEVÁHEJTE KONTAKTOVAT
+ 420 732 119 708