Novinka Vegan

Plněná vánoční čokoláda Nádherný čas vánoční (vegan)

Ovesná čokoláda plněná červenou ovocnou ganache a mandlovým nugátem s kousky ovoce. Zcela veganská, bean-to-bar, fairtrade čokoláda bez umělých konzervantů a barviv. Bez lepku.

beantobar-logo zotter_fair_trade vegan-nostro-150x150


  • Na objednání do 14ti dnů
    Můžeme doručit do: 10.11.2025
129 Kč
Kategorie: Plněné čokolády Zotter
Hmotnost: 0.07 kg
Výrobce: Zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko
 

Vánoční čokoláda Nádherný čas vánoc (veganská) 70g

Ovocná a veganská! Ovesná čokoláda s 50% obsahem kakaa láká růžovočervenou ovocnou vrstvou jahod, třešní, malinovo-kokosové polevy, brusinkové polevy a nádechem osvěžujícího citronu. K tomu se přidává vrstva mandlového nugátu okořeněná kousky mučenky, pomeranči a citrony. Mezi nimi tenká, křupavá vrstva hořké čokolády. 

Plněné čokolády jsou největší specialitou čokoládovny z o t t e r.Výroba tzv. "ručně nabírané" čokolády se oproti klasickým odlévaným tabulkám obejde bez jakýchkoli strojů. Používá se pouze hrnec, naběračka a válec. Přebytek polevy se odstraňuje pomocí proudu studeného vzduchu, čímž je vytvořena typicky zvlněná plocha ručně plněných čokolád s nejrůznějšími, a někdy těžko uvěřitelnými kombinacemi chutí. Tyto Fair Trade čokolády se vyrábí postupným vrstvením hořké, mléčné, bílé nebo ovocné čokolády a různých náplní. Některé druhy mohou mít i 6 různých vrstev.  Jedná se o vysoce kvalitní BIO Fair Trade čokolády bez chemikálií.

Vychutnejte si Vánoce s kvalitní čokoládou a všemi smysly: ve svátečním designu umělce Andrease H. Gratze, díky kterému čokoláda lahodí nejen chutím, ale i oku. 


 

Výživové údaje (100g): Energetická hodnota 2138kJ (512kcal), Tuky 34g, z toho: nasycené mastné kyseliny 17g; Sacharidy 44g, z toho: cukry 35g; Bílkoviny 5,9g; Sůl 0,10g

Složení: Složení Ovesná čokoláda° plněná ganache z červeného ovoce° (28 %) a mandlovým nugátem° s kousky ovoce° (28 %) Složení: Surový třtinový cukr°*, kakaová hmota°*, kakaové máslo°*, MANDLE° (13 %), OVESNÝ NÁPOJ V PRÁŠKU° (5 %: fermentovaný OVES°), višně° (3 %), invertní cukrový sirup°, jahodový koncentrát° (3 %), škrobový sirup°, rýžový nápoj v prášku° (rýže°, slunečnicový olej°, sůl), MANDLOVÝ OLEJ°, lyofilizovaná maracuja° (1 %: maltodextrin°, koncentrát šťávy z maracuji°), lyofilizované pomeranče° (1 %: pomerančový koncentrát šťávy°, pomerančová dužina°), kokosový prášek° (kokosová pasta°, kokos mléko°, kokosová mouka°), lyofilizované brusinky° (1 %), lyofilizované maliny° (1 %), lyofilizované citrony° (0,5 %: cukr°, koncentrát citronové šťávy°, mango°, škrob°), koncentrát citronové šťávy°, třtinový cukr°*, sušený kokos°*, emulgátor: slunečnicový lecitin°, emulgátor: sójový lecitin°, kamenná sůl, vanilkový prášek°*, citronový prášek° (koncentrát citronové šťávy°, kukuřičný škrob°, cukr°), zázvorový prášek°, badyán°, skořice°* Kakaová sušina: minimálně 50 % v ovesné čokoládě°. Může obsahovat stopy všech druhů ořechů, arašídů, mléka, vajec a sezamu.

*fair trade, obsah fair trade celkem: 64 %
°z kontrolovaného ekologického pěstování

Výrobce: Zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko 

Skladujte na suchém místě přI teplotě 14-21°C.


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola
zotter_logo
 
 
Zotter Schokolade – zaměřeno na rozmanitost, kvalitu, kreativitu, udržitelnost. Stoprocentně ekologické a férové.
„Zotter je a zůstane na špici nejlepších světových výrobců čokolády a zdaleka nejinovativnější čokolády ze všech.“ 
Rodinná čokoládovna Zotter spoléhá na inovace. Jejich nabídka tvoří širokou a pestrou škálu – od klasických odrůd, jako jsou marcipán, mandle a třešeň Amarena, až po bláznivé výtvory, jako je čokoládový popcorn nebo konopná pralinka. Zotter vyrábí přes 500 různých druhů čokolády a každý rok přichází na trh s 20 až 50 novými produkty. A kdo stojí za všechny nápady? Josef Zotter. Aktivní podporu však získává od Julie Zotterové, která již vytvořila mnoho nových receptur, zejména pak veganských. V rozsáhlé rodinné bean-to-bar čokoládovně Zotter neustále experimentují a vynalézají nové, inovativní kousky. 
Žádná monokultura, ale rozmanitost překvapení v sortimentu inspirována přírodou. Nabídka tak sahá od ikonických bean-to-bar ručně plněných tzv. vrstvených čokolád, dvojitých Labooko, Klasických tabulek, čokolády na pití, ručně vyráběné organické pralinky či Basic čokoládové oříškové nugáty, z nichž můžete během chvilky proměnit své domácí pralinky.  Nádherně barevné ovocné čokolády, jejichž skvělou barvu a chuť přirozeně vytváří ovoce, couverture čokoládové žárovky, obalované plody či návykové Balleros - vždy v mnoha neodolatelných příchutí. Pro každou čokoládu vytváří vlastní umělecký design umělec Andreas H. Gratze, díky kterému je každá čokoláda jedinečná a prvotřídní dárek.
Čokoládová bean-to-bar manufaktura sídlí v Riegersburgu. Vše probíhá tzv. in-house, od kakaových bobů až po hotové produkty. Pražení, mletí a konšování se provádí v malých dávkách a individuálně na míru kakau. Riegersburg zaměstnává přibližně 200 lidí, kteří každý den vyrábějí čerstvou čokoládu a starají se o vše, co je nutné.
Na sklonku roku 2019 vyměnili pečeť Fairtrade a jako logo používají svůj nový veletržní ruční znak. Jsou členem Světové organizace pro Fair Trade (WFTO), která audituje společnost jako celek podle férových směrnic. 100%  se spoléhají na spravedlivý obchod a sledovatelnost surovin. Josef Zotter vysvětluje: "Stále si myslím, že Fairtrade je dobrý nápad, je to lepší než nic. Ale chci, aby moji zákazníci dostali čokoládu, která má uvnitř to, co říká."
Fair-trade BIO kakao od malých farmářů - „Jedinečné kvality lze dosáhnout pouze dobrou osobní spoluprací.“
Kakaové boby nakupují převážně v Latinské Americe, domovu kakaa. Získávají jemné kakao i z mnoha různých zemí, jako je Peru, Bolívie, Nikaragua, Panama, Ekvádor, Guatemala, Brazílie, Belize, Dominikánská republika, Madagaskar, Togo, Tanzanie, Ghana, Uganda, Svatý Tomáš a Indie. V každé čokoládě je kakao s historií: ať už je to mayské kakao z Belize a Guatemaly, panamské a peruánské kakao, které pěstují domorodí obyvatelé uprostřed deštného pralesa, nebo kakao z Belize, které je dopravováno plachetnicí. Veškeré kakaové boby jsou z přístavu v Hamburku převáženy bez emisí - udržitelným způsobem.
Kakaové boby jsou nakupovány přímo od pěstitelů kakaa a platí za ně férovou cenou. Pravidelně cestují do pěstitelských oblastí, osobně se setkávají s pěstiteli, které zvou i do továrny. Mohou se pak spolehnout na kvalitní produkci a jemné zpracování delikátních odrůd kakaa jako je Criollo, Trinitario, Nacional či Nativo. Díky tomu nejsou pěstitelé kakaa závislí na světovém trhu, který se zajímá hlavně o spotřebitelské kakao a vykupují boby pod cenou. 
Udržitelnost a transparentnost
Cílem je vytvářet přidanou hodnotu namísto velkých zisků, které jsou na úkor společnosti a životního prostředí. Tato filozofie dělá továrnu na čokoládu jednu z nejudržitelnějších společností v Rakousku. Jsou držiteli certifikátu EMAS – jinými slovy: Externí odborníci na životní prostředí se dívají na naši ekologickou bilanci a naše cíle ochrany životního prostředí a považují je za docela příkladné. Celá výroba probíhá na zelenou elektřinu a velkou část získávají sami pomocí obrovského fotovoltaického systému.
PRO VELKOOBCHODNÍ SPOLUPRÁCI A KOMPLETNÍ NABÍDKU PRODUKTŮ NÁS NEVÁHEJTE KONTAKTOVAT
+ 420 732 119 708