Del Caribe 100% čokoláda - střední Amerika (pecičky)
Popis
DEL CARIBE 100% kakaová hmota střední Amerika - bez přidaných cukrů a sladidel, vegan (pecky)
Základem výjimečné chuti čokoládových peciček z kostarické čokoládovny dle Caribe jsou kakaové boby druhu Trinitario v prémiové jakosti "Fino de Aroma". Pocházejí z ověřených a auditovaných farem ze šesti zemí Střední Ameriky (Kostarika, Guatemala, Salvador, Nikaragua, Honduras, Panama).
Tato čokoláda je vyráběna z vysoce kvalitních středoamerických kakaových bobů druhu Trinitario, pečlivě fermentovaných, sušených, tříděných, čištěných a pražených tak, aby bylo zachováno a zvýrazněno specifické aroma tohoto regionu. Čokoláda má obsah kakaového tuku 53,5 % a neobsahuje žádné další přidané tuky.
V čokoládovně del Caribe kontrolují celý posklizňový proces, díky čemuž jsou kakaové boby správně fermentované a sušené. Oba tyto procesy jsou zcela zásadní pro výrobu kvalitních kakaových produktů.Pražení probíhá horkým vzduchem v nejmodernějších pražírnách řízených počítačem. Tento systém zabraňuje spálení a předčasnému rozpadnutí kakaového bobu a dochází k šetrnému uvolnění slupky pro její snadné následné oddělení. Výsledkem je čistá "kakaová drť" - kakaové nibsy bez zbytků slupek. Díky nízkoteplotnímu mletí nibsů v kladivových a kuličkových mlýnech s následnou mechanickou rafinací je uchováno veškeré nádherné kakaové aroma s nádechy karamelu, ořechu a sladkého sušeného ovoce.
K výrobě výsledné čokolády následují finální kroky jako jemné mletí a konšování s pečlivou kontrolou viskozity, zrnitosti a precizním finálním temperováním pro perfektní výsledek.
Certifikace:
- UTZ/Rainforest Alliance
- Organic NOP
- Organic, European norm
- Kosher, Pareve and Dairy
- Fair Trade
- GMP - Good Manufacturing Practices
Výživové údaje (100g): Energetická hodnota 655 kcal, Tuky 53,5 g, z toho: nasycené mastné kyseliny 35g; Sacharidy 31g, z toho: cukry 27,4g; Bílkoviny 9,8g
Složení: kakaová hmota 100%. Neobsahuje stopy mléka.
Výrobce: CHOCOLATE DEL CARIBE SA, Guácimo , Limón, Kostarika.
Skladujte na suchém místě při teplotě 14-21°C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Chocolate Del Caribe S.A. je rodinný podnik s třicetiletou tradicí pěstování, šlechtění a zpracování kakaových bobů. Čokoládovna sídlí v tropické Kostarice a produkuje prémiové čokoládové produkty pro všechny s vysokými nároky na kvalitu, chuť i další práci s čokoládou.
Čokoládovna zpracovává a nakupuje pouze výběrové kakaové boby druhu Trinitario pocházející z ověřených a auditovaných farem ze šesti zemí Střední Ameriky (Kostarika, Guatemala, Salvador, Nikaragua, Honduras, Panama). Po provedení vstupní kontroly jakosti kakaových bobů, probíhá celý proces od fermentace až po balení finálního produktu v kostarické čokoládové manufaktuře. Na výrobě čokolád a kakaových produktů pracují specialisté, kteří mají rozsáhlé zkušenosti nejen ve výrobě, ale i v rámci celého dodavatelského řetězce kakaa, včetně pěstitelských a posklizňových postupů. Celá výrobna prošla od roku 2019 velkou přestavbou a modernizací. Dnes pracuje s moderní švýcarskou výrobní technologie, která umožňuje plnit náročné klientské požadavky a produkci prémiové čokolády pro chuťové, domácí i profesionální gastronomické využití.
Mezi základní principy vedení firmy patří férový obchod, kdy se dodavatelům i farmářům platí nejvyšší výkupní sazbu na trhu; poskytování technické pomoci a poradenství pro dosažení kvalitních sklizní; respekt pracovních směrnic země, ve které působí. Tyto principy a atributy jsou nezbytné pro vzájemné spolupráce pro udržitelnost.
Certifikace:
- UTZ/Rainforest Alliance
- Organic NOP
- Organic, European norm
- Kosher, Pareve and Dairy
- Fair Trade
- GMP - Good Manufacturing Practices
Výrobce: CHOCOLATE DEL CARIBE SA, Guácimo , Limón, Kostarika.