Conexión Chocolate

CON_joyflor_conexion 

Láska kakaa a majitelky ekvádorské čokoládovny Conexión Jenny Samaniego začala v jejím mladém věku v domovské zemi Ekvádoru. Jenny přes deset let získávala cenné zkušenosti v mnoha oblastech čokoládového průmyslu v americkém NYC. Ještě v Americe založila vlastní ekvádorskou čokoládovnu, avšak v roce 2016 se vrátila do rodného Ekvádoru, aby se mohla osobně podílet a kontrolovat celou produkce své čokoládovny.

Jen s těží by hledala lepší místo pro výrobu minimálně zpracované Virgin a couverture čokolády, než jakým je Ekvádor – rodiště slavných kakaových bobů Arriba Nacional. Přejmenovala původní Chukulat na značku „Conexión“, aby navázala „spojení“ mezi místními pěstiteli a námi, spotřebiteli jemné a špičkové ekvádorské čokolády. Toto spojení podporuje malé rodinné farmy, přispívá k udržení výroby čokolád v zemi původu a přidává hodnotu místní ekonomice. Díky svojí precizní pozornosti k detailu vytváří bezkonkurenční hloubku chuti a již po roce vzniku vyhrála Conexión Chocolate čtyři ocenění Academy of Chocholate a International Chocolate Awards.

„Naše čokoláda začíná a končí Ekvádorem. Při výběru nejlepších kakaových bobů spolupracujeme s jednotlivými zemědělci v konkrétních regionech, abychom zachytili čistotu, vůni a chuť každé oblasti.“

Jenny používá výhradně kakaové boby Arriba Nacional, které považuje za národní a pozemský poklad. Vždyť toto jemné aromatické kakao tvoří pouze 5% světové produkce čokolády a je celosvětově ceněné pro svou komplexnost, intenzitu a vyváženost. Jenny razantně vystupuje proti čokoládovém průmyslu podporující masivní, GMO produkci pro zvýšení výnosů v produkci, čímž se znehodnocuje oblastní produkce farmářů.

Conexión – to je spolupráce přímo s pěstiteli kakaa, podpora udržitelného zemědělství a kakaové boby s certifikací Organic and Fair Trade. Organické postupy. Placení farmářů spravedlivými cenami. Ochrana a obnova půdy. Zachování kakaa dědictví Arriba Nacional. Podpora biologické rozmanitosti. Posílení postavení žen. Zapojení mládeže. Posilování komunit. Nabídka vzdělávání a technického školení. Podpora více než 2 000 malých rodinných farem. Přímý obchod a sledovatelnost. Spojení pěstitelů se spotřebiteli prostřednictvím Origin Tours.

Fine and flavour – „jemné aromatické“ kakao Arriba Nacional vzniklo spojením odrůdy Criollo a Trinitario. Mělo by se tedy jednat o odrůdu Forastero – kakao Arriba Nacional je však kategorizováno jako svůj vlastní jedinečný genetický typ. Jedná o cennou odrůdu, která rozvíjí své plné chuťové a aromatické schopnosti pouze ve své domovské zemi Ekvádor, a to navzdory snahám některých pěstovat ji jinde ve světě. Jedinečná odrůda nabízí rozdíly v chutích a vůních v závislosti na tom, kde v Ekvádoru byla Arriba pěstována. Stejně jako víno nebo káva nabízí „terroir“ kakaových bobů jemné rozdíly způsobené podnebím, nadmořskou výškou, typem půdy, srážkami, průměrnou teplotou atp. Například silné květinové tóny Arriby z Manabi jsou v Esmeraldasu nahrazeny výraznými ořechovými tóny.

Pravděpodobně první kultivované kakao na světě Arriba Nacional – delikátní „ovoce“ s impozantní chutí si muselo za posledních pět tisíciletí prožít i nelehké časy. V minulém století bylo dokonce několikrát úplně vyhuben, a proto i my chceme podporovat a pomáhat uchovat genetickou rozmanitost kakaa, pokračováním v pěstování této nenahraditelné plodiny.

Zkrátka pokud jde o jídlo, nejudržitelnější volba je často i ta nejchutnější!

Výrobce: Conexión Chocolate Ecuador, S5A, Quito 170409, Ekvádor

Žádné produkty od výrobce Conexión Chocolate nebyly nalezeny....