Míšina čokoláda

Míšina_čokoláda_logo malé

Díky Míšině celoživotní lásce k čokoládě, můžeme objevovat úžasné chutě čokoládových tabulek. Základní byla a stále je je vize vyrábět čokoládu pěkně od bobu až po tabulku (bean-to-bar). Přečtěte si více o české manufaktuře inspirující čokoládové dámy Míši Dohnálkové. 

Celý proces začíná výběrem nejlepších kakaových bobů na světě. Míša vyrábí pouze Single Origin tabulky, tzn. používá boby vždy z jedné země – plantáže. Díky tomu můžeme poznávat „stejné“ tabulky, s neuvěřitelnými chuťovými rozdíly bobů z Vietnamu, Tanzanie či třeba Šalamounových ostrovů!

Následuje spoustu alchymických kroků od pražení vždy odlišných teplot a délkou dle bobů, přes odstranění slupek nadrcených bobů, několika denní melanžování v kamenném mlýnu, odležení/staření vzniklé kakaové hmoty k závěrečnému temperování. Do čokolády není přidáván mléčný tuk, lecitin či (levný) odtučněný kakaový prášek. Základem tabulek jsou výběrové nealkalizované kakaové boby, třtinový cukr a kakaové máslo, v případě mléčných sušené mléko. Výroba jedné tabulky trvá klidně týden, ale výsledky stojí za to. Míšina čokoláda je navíc nádherně lesklá, vyznačuje se hlasitým křupnutím při zlomení, a i proto pravidelně vyniká v celosvětové konkurenci.

V roce 2017 poslala do prestižní soutěže Academy of Chocolate Awards v Londýně první tabulka, která rovnou získala medaili. Tmavá čokoláda 75 % z bobů z Tanzanie vyhrála stříbrnou mezi 900 hodnocenými čokoládami z celého světa, od Nového Zélandu po Spojené arabské emiráty. Ve stejném roce v regionální soutěži International Chocolate Awards v Budapešti tmavá čokoláda Tanzanie 75 % s pomerančem získala bronzové ocenění.

V roce 2018 získalo medaili všech 7 poslaných tabulek v soutěži Academy of Chocolate Awards. Tmavá čokoláda Vietnam 70 % získala jako první česká čokoláda světové zlato! V soutěži se posuzuje přes 1100 čokoládových výrobků z více než 40 zemí světa.

V roce 2019 Míšina čokoláda ve světové soutěži Academy of Chocolate Awards Awards získala tři stříbrné a dvě bronzové medaile v konkurenci přes 1500 čokoládových výrobků. V červenci 2019 byly vyhlášeny i výsledky dalších dvou prestižních mezinárodních soutěží International Chocolate Awards a Great Taste Awards. Mléčná čokoláda Madagaskar 50 % zde získala jako první česká čokoláda zlatou medaili za nejlepší mléčnou čokoládu v Evropě. Mléčná čokoláda Madagaskar 50 % získala i světový bronz ve finále International Chocolate Awards. Další dvě čokolády získaly stříbrné medaile. Od Great Taste Awards získaly dvě tabulky 2 hvězdičky a tři tabulky po 1 hvězdičce.

Na sklonku roku 2020 získala zlatou medaili ve světové soutěži Academy of Chocolate Awards i 100% čokoláda z Tanzanie, která je naším velkým favoritem!

Míšina čokoláda má rozhodně našlápnuto správným směrem ve světové konkurenci. Děkujeme za skvělou práci a úžasné chutě!

Žádné produkty od výrobce Míšina čokoláda nebyly nalezeny....