Vegan Bez bílého cukru/lowcarb

Zotter horká 100% čokoláda na pití Xoccito (tabulka 22g)

Myšlenka nápoje Xocitto je podobná espressu: krémově silný nápoj, připravený podle vlastních preferencí – jako čistý „nakopávač“, Flat White, s alternativním mlékem, cukrem nebo bez… 100% kakaa z fair-trade bio bobů z Ekvádoru. Vegan, Bean-to-bar. Bez cukru a sladidel. Bez lepku.  

TIPY NA PŘÍPRAVU

 zotter_fair_trade beantobar-logo vegan-nostro-150x150


  • Skladem
    Můžeme doručit do: 7.5.2024
39 Kč
Kategorie: HOŘKÁ
Hmotnost: 0.022 kg
Aroma: sladké sušené ovoce, rozinky s jemnými přírodními tóny.
Kruh chutí: lehké ozvěny smetany a květin, vlašských ořechů, s karamelovým závěrem s tóny hroznů
 
Tabulka na přípravu horké čokolády 100% kakao „Xoccito“ Zotter, 22g
 
Čokoládová tabulka se 100% obsahem kakaa z Ekvádoru.
 
Vychutnejte si zdravý kakaový nápoj a naboostujte se tím nejlepším, co nabízí super-potravina kakaové boby. Stejně jako kávu si Xocitto můžete vychutnat podle individuálních preferencí, s mlékem a cukrem nebo bez nich a pomocí mixéru a horké vody jej můžeme vyšleháme do krémové pěny!  
Ekvádorské kakaové boby zaručují silné kakaové aroma. Aroma připomíná sladké sušené ovoce, rozinky s jemnými přírodními tóny. V chuti čokolády jsou patrné lehké ozvěny smetany a květin, vlašských ořechů, s karamelovým závěrem s tóny hroznů.
Nápoj Xocolatl v doslovném překladu kyselá voda a dalo vzniknout multikulturním názvu čokoláda. Nadrcené kakaové boby, voda a koření – to je pravý nápoj Xocolatl. Byl tekutým zlatem Inků, Mayů i Aztéků, vždyť kakaové boby samotné se používaly jako platidlo. Zotter vdechuje nový život počátkům čokoládové kultury a tvoří inovativní varianty čokolád na pití v podobě tabulek. V horkém mléce se krásně rozpouštějí a mají mnoho druhů i barev. Čokoládový nápoj lze je připravit i na ledu jako chladný osvěžení ideální v teplých letních dnech. 
 
TIPY NA PŘÍPRAVU
Smetanově pěnově
V malé pánvi dejte vařit 100 ml vody, přidejte svou tyčinku Xocitto a rozmixujte ručním mixérem. Poté směs přiveďte zpět k rychlému varu a vychutnejte si svůj skvělý kakaový nápoj čistý, nebo s mlékem a cukrem!
Rychlý mix
Přidejte 100 ml horké vody do 100% tabulky Xocitto a rozmixujte mixérem nebo ruční metličkou.
Vyzkoušejte!
Lahodné varianty nejen pro vegany: smíchejte Xocitto s mandlovým mlékem nebo jinou alternativou rostlinného mléka.
Doporučujeme připravovat dvojité porce – stačí použít 200 ml vody a 2 tyčinky Xocitto!
Výživové údaje (100 g): Energetická hodnota 2546 kJ (617kcal); Tuky 54g, z toho: nasycené mastné kyseliny 33g; Sacharidy 11g z toho: cukry 0,6g; Bílkoviny 14g; Sůl 0,4g
Složení: kakaová hmota°*. Kakao v hořké čokoládě (kakaová hmota a kakaové máslo): min. 100%. Může obsahovat stopy všech druhů ořechů, arašídů, mléka, vajec a sezamu.
*fair traded; obsah spravedlivě obchodovaných surovin: 100%.
°z kontrolovaného ekologického pěstování
Výrobce: Zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko.
Skladujte na suchém místě přI teplotě 14-21°C

 
 
zotter_logo
 
 
Zotter Schokolade – zaměřeno na rozmanitost, kvalitu, kreativitu, udržitelnost. Stoprocentně ekologické a férové.
„Zotter je a zůstane na špici nejlepších světových výrobců čokolády a zdaleka nejinovativnější čokolády ze všech.“ 
Rodinná čokoládovna Zotter spoléhá na inovace. Jejich nabídka tvoří širokou a pestrou škálu – od klasických odrůd, jako jsou marcipán, mandle a třešeň Amarena, až po bláznivé výtvory, jako je čokoládový popcorn nebo konopná pralinka. Zotter vyrábí přes 500 různých druhů čokolády a každý rok přichází na trh s 20 až 50 novými produkty. A kdo stojí za všechny nápady? Josef Zotter. Aktivní podporu však získává od Julie Zotterové, která již vytvořila mnoho nových receptur, zejména pak veganských. V rozsáhlé rodinné bean-to-bar čokoládovně Zotter neustále experimentují a vynalézají nové, inovativní kousky. 
Žádná monokultura, ale rozmanitost překvapení v sortimentu inspirována přírodou. Nabídka tak sahá od ikonických bean-to-bar ručně plněných tzv. vrstvených čokolád, dvojitých Labooko, Klasických tabulek, čokolády na pití, ručně vyráběné organické pralinky či Basic čokoládové oříškové nugáty, z nichž můžete během chvilky proměnit své domácí pralinky.  Nádherně barevné ovocné čokolády, jejichž skvělou barvu a chuť přirozeně vytváří ovoce, couverture čokoládové žárovky, obalované plody či návykové Balleros - vždy v mnoha neodolatelných příchutí. Pro každou čokoládu vytváří vlastní umělecký design umělec Andreas H. Gratze, díky kterému je každá čokoláda jedinečná a prvotřídní dárek.
Čokoládová bean-to-bar manufaktura sídlí v Riegersburgu. Vše probíhá tzv. in-house, od kakaových bobů až po hotové produkty. Pražení, mletí a konšování se provádí v malých dávkách a individuálně na míru kakau. Riegersburg zaměstnává přibližně 200 lidí, kteří každý den vyrábějí čerstvou čokoládu a starají se o vše, co je nutné.
Na sklonku roku 2019 vyměnili pečeť Fairtrade a jako logo používají svůj nový veletržní ruční znak. Jsou členem Světové organizace pro Fair Trade (WFTO), která audituje společnost jako celek podle férových směrnic. 100%  se spoléhají na spravedlivý obchod a sledovatelnost surovin. Josef Zotter vysvětluje: "Stále si myslím, že Fairtrade je dobrý nápad, je to lepší než nic. Ale chci, aby moji zákazníci dostali čokoládu, která má uvnitř to, co říká."
Fair-trade BIO kakao od malých farmářů - „Jedinečné kvality lze dosáhnout pouze dobrou osobní spoluprací.“
Kakaové boby nakupují převážně v Latinské Americe, domovu kakaa. Získávají jemné kakao i z mnoha různých zemí, jako je Peru, Bolívie, Nikaragua, Panama, Ekvádor, Guatemala, Brazílie, Belize, Dominikánská republika, Madagaskar, Togo, Tanzanie, Ghana, Uganda, Svatý Tomáš a Indie. V každé čokoládě je kakao s historií: ať už je to mayské kakao z Belize a Guatemaly, panamské a peruánské kakao, které pěstují domorodí obyvatelé uprostřed deštného pralesa, nebo kakao z Belize, které je dopravováno plachetnicí. Veškeré kakaové boby jsou z přístavu v Hamburku převáženy bez emisí - udržitelným způsobem.
Kakaové boby jsou nakupovány přímo od pěstitelů kakaa a platí za ně férovou cenou. Pravidelně cestují do pěstitelských oblastí, osobně se setkávají s pěstiteli, které zvou i do továrny. Mohou se pak spolehnout na kvalitní produkci a jemné zpracování delikátních odrůd kakaa jako je Criollo, Trinitario, Nacional či Nativo. Díky tomu nejsou pěstitelé kakaa závislí na světovém trhu, který se zajímá hlavně o spotřebitelské kakao a vykupují boby pod cenou. 
Udržitelnost a transparentnost
Cílem je vytvářet přidanou hodnotu namísto velkých zisků, které jsou na úkor společnosti a životního prostředí. Tato filozofie dělá továrnu na čokoládu jednu z nejudržitelnějších společností v Rakousku. Jsou držiteli certifikátu EMAS – jinými slovy: Externí odborníci na životní prostředí se dívají na naši ekologickou bilanci a naše cíle ochrany životního prostředí a považují je za docela příkladné. Celá výroba probíhá na zelenou elektřinu a velkou část získávají sami pomocí obrovského fotovoltaického systému.
PRO VELKOOBCHODNÍ SPOLUPRÁCI A KOMPLETNÍ NABÍDKU PRODUKTŮ NÁS NEVÁHEJTE KONTAKTOVAT
+ 420 732 119 708