Bez bílého cukru/lowcarb

Labooko mléčná čokoláda 70/30 bez cukru a sladidel

Low-carb mléčná čokoláda zcela bez přidaného cukru tvořená pouze ze 70% z kakaa ze 30% z horského bio mléka od ekologických farmářů a špetka vanilky. Intenzivně kakaová s tóny smetany, oříšků a hroznů s chutí připomínající nugátové vafle. Chuť šperkuje špetka vanilky. Fairtrade, bean-to-bar. Bez cukru a sladidel. Bez lepku.

zotter_fair_trade beantobar-logo


  • Na dotaz
    Můžeme doručit do: 21.5.2024
104 Kč
Kategorie: MLÉČNÁ
Hmotnost: 0.065 kg
Aroma: intenzivní, smetanové, oříškové
Kruh chutí: ořechy, ovocná sladkost, vafle, nugátový krém
Výrobce: Zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko
 
Mléčná čokoláda "70/30" bez cukru a sladidel zotter Labooko, 65g (2x32,5g)
 
Čokoláda s mlékem° s 70% obsahem kakaa a 30% obsahem horského mléka.
Chuťové nuance: oříškový začátek, lehce slaná vůně nugátových vaflí, výrazné tóny smetany, jemná ovocnost s nádechem hroznů, mléčně „vaflový“ závěr.
 
Čokoládová tabulka s mlékem°: se 70% obsahem kakaa a 30% obsahem horského mléka. Čokoláda se 70% obsahem kakaa a 30% mléka, bez přidaného cukru. Podle zažité definice by měla mléčná čokoláda obsahovat určité množství cukru. Tento nádherný výtvor však odstraňuje všechny zbytečná přísady a místo toho nabízí vysoce procentní kakaovou chuť v kombinaci s tyrolským horským mlékem.  Vzrušující low-carb alternativa mléčné čokolády – zcela bez cukru! Podíl kakaa mléčné čokolády tvoří 70%, což je množství obvyklé v hořkých čokoládách. Ke kakau bylo přidáno 30% organického, plnotučného horského mléka od tyrolských farmářů "Bio vom Berg".Aromatické tóny: intenzivní kakaové; tóny mléka a smetany, jemné tóny hroznů.

V nádherném obalu od umělce A. H. Gratze se skrývají dvě tabulky (2 x 35g). Vnitřní výplň obalu zdobí fotografie a příběhy pěstitelů kakaa, přímo z archivu z cest Josefa Zottera. Čokoláda poslouží jako hodnotný dárek i pro potěšení ve dvou. Je vhodná pro vegany, diabetiky i celiaky (bez lepku) a neobsahuje laktózu. Čokoláda Labooko splňuje certifikaci Fair trade a bio. Otevřete nové chuťové dimenze z dílny slavné rakouské rodinné čokoládovny z o t t e r , která svá gurmánská díla dodává i na britský královský dvůr.

Výživové údaje (100 g): Energetická hodnota 2584 kJ (625kcal); Tuky 53g, z toho: nasycené mastné kyseliny 33g; Sacharidy 17g z toho: cukry 12g; Bílkoviny 15g; Sůl 0,48g
Složení: kakaová hmota°*, SUŠENÉ MLÉKO PLNOTUČNÉ°, kakaové máslo°*, vanilkový prášek°. Obsah kakaa (kakaová hmota a kakaové máslo): min. 70%. Může obsahovat stopy všech druhů ořechů, arašídů, mléka, vajec a sezamu. S plnotučným horským mlékem „Bio vom Berg“ od ekologických farmářů z Tyrolska.
*fair traded; obsah spravedlivě obchodovaných surovin: 70%.°z kontrolovaného ekologického pěstování
Výrobce: Zotter Schokolade GmbH Bergl 56, 8333 Riegersburg, Rakousko.Skladujte na suchém místě při teplotě 14-21°C


zotter_logo
 
 
Zotter Schokolade – zaměřeno na rozmanitost, kvalitu, kreativitu, udržitelnost. Stoprocentně ekologické a férové.
„Zotter je a zůstane na špici nejlepších světových výrobců čokolády a zdaleka nejinovativnější čokolády ze všech.“ 
Rodinná čokoládovna Zotter spoléhá na inovace. Jejich nabídka tvoří širokou a pestrou škálu – od klasických odrůd, jako jsou marcipán, mandle a třešeň Amarena, až po bláznivé výtvory, jako je čokoládový popcorn nebo konopná pralinka. Zotter vyrábí přes 500 různých druhů čokolády a každý rok přichází na trh s 20 až 50 novými produkty. A kdo stojí za všechny nápady? Josef Zotter. Aktivní podporu však získává od Julie Zotterové, která již vytvořila mnoho nových receptur, zejména pak veganských. V rozsáhlé rodinné bean-to-bar čokoládovně Zotter neustále experimentují a vynalézají nové, inovativní kousky. 
Žádná monokultura, ale rozmanitost překvapení v sortimentu inspirována přírodou. Nabídka tak sahá od ikonických bean-to-bar ručně plněných tzv. vrstvených čokolád, dvojitých Labooko, Klasických tabulek, čokolády na pití, ručně vyráběné organické pralinky či Basic čokoládové oříškové nugáty, z nichž můžete během chvilky proměnit své domácí pralinky.  Nádherně barevné ovocné čokolády, jejichž skvělou barvu a chuť přirozeně vytváří ovoce, couverture čokoládové žárovky, obalované plody či návykové Balleros - vždy v mnoha neodolatelných příchutí. Pro každou čokoládu vytváří vlastní umělecký design umělec Andreas H. Gratze, díky kterému je každá čokoláda jedinečná a prvotřídní dárek.
Čokoládová bean-to-bar manufaktura sídlí v Riegersburgu. Vše probíhá tzv. in-house, od kakaových bobů až po hotové produkty. Pražení, mletí a konšování se provádí v malých dávkách a individuálně na míru kakau. Riegersburg zaměstnává přibližně 200 lidí, kteří každý den vyrábějí čerstvou čokoládu a starají se o vše, co je nutné.
Na sklonku roku 2019 vyměnili pečeť Fairtrade a jako logo používají svůj nový veletržní ruční znak. Jsou členem Světové organizace pro Fair Trade (WFTO), která audituje společnost jako celek podle férových směrnic. 100%  se spoléhají na spravedlivý obchod a sledovatelnost surovin. Josef Zotter vysvětluje: "Stále si myslím, že Fairtrade je dobrý nápad, je to lepší než nic. Ale chci, aby moji zákazníci dostali čokoládu, která má uvnitř to, co říká."
Fair-trade BIO kakao od malých farmářů - „Jedinečné kvality lze dosáhnout pouze dobrou osobní spoluprací.“
Kakaové boby nakupují převážně v Latinské Americe, domovu kakaa. Získávají jemné kakao i z mnoha různých zemí, jako je Peru, Bolívie, Nikaragua, Panama, Ekvádor, Guatemala, Brazílie, Belize, Dominikánská republika, Madagaskar, Togo, Tanzanie, Ghana, Uganda, Svatý Tomáš a Indie. V každé čokoládě je kakao s historií: ať už je to mayské kakao z Belize a Guatemaly, panamské a peruánské kakao, které pěstují domorodí obyvatelé uprostřed deštného pralesa, nebo kakao z Belize, které je dopravováno plachetnicí. Veškeré kakaové boby jsou z přístavu v Hamburku převáženy bez emisí - udržitelným způsobem.
Kakaové boby jsou nakupovány přímo od pěstitelů kakaa a platí za ně férovou cenou. Pravidelně cestují do pěstitelských oblastí, osobně se setkávají s pěstiteli, které zvou i do továrny. Mohou se pak spolehnout na kvalitní produkci a jemné zpracování delikátních odrůd kakaa jako je Criollo, Trinitario, Nacional či Nativo. Díky tomu nejsou pěstitelé kakaa závislí na světovém trhu, který se zajímá hlavně o spotřebitelské kakao a vykupují boby pod cenou. 
Udržitelnost a transparentnost
Cílem je vytvářet přidanou hodnotu namísto velkých zisků, které jsou na úkor společnosti a životního prostředí. Tato filozofie dělá továrnu na čokoládu jednu z nejudržitelnějších společností v Rakousku. Jsou držiteli certifikátu EMAS – jinými slovy: Externí odborníci na životní prostředí se dívají na naši ekologickou bilanci a naše cíle ochrany životního prostředí a považují je za docela příkladné. Celá výroba probíhá na zelenou elektřinu a velkou část získávají sami pomocí obrovského fotovoltaického systému.
PRO VELKOOBCHODNÍ SPOLUPRÁCI A KOMPLETNÍ NABÍDKU PRODUKTŮ NÁS NEVÁHEJTE KONTAKTOVAT
+ 420 732 119 708